officeart horizontal  

 

Ελλάδα

Προσφυγή του Vouliwatch στην ΕΑΔ για τη σκιώδη συνεργασία της κυβέρνησης με την Palantir

1 Απρ, 2021 - 01:04
Προσφυγή του Vouliwatch στην ΕΑΔ για τη σκιώδη συνεργασία της κυβέρνησης με την Palantir

Μετά τη σιωπηρή απόρριψη του αιτήματός μας από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προχωράμε νομικά στο επόμενο στάδιο και καταθέτουμε προσφυγή στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Θυμίζουμε ότι έχουμε καταθέσει αίτημα προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, ζητώντας τις γνωμοδοτήσεις των Υπεύθυνων Προστασίας Δεδομένων καθώς και την απόδειξη ότι η εταιρία Palantir διέγραψε τα δεδομένα που συγκέντρωσε κατά τη συνεργασία της με το Υπουργείο. Η προθεσμία να μας απαντήσουν παρήλθε άπρακτη και συνεχίζουμε τον αγώνα μας, καταθέτοντας προσφυγή στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Το Vouliwatch συνεχίζει, πιστό στην ακτιβιστική του δράση για διαφάνεια και λογοδοσία, να ενεργοποιεί και να εξαντλεί όλα τα νόμιμα μέσα για άσκηση πίεσης προς την πολιτική εξουσία να διαθέτει και να δημοσιοποιεί στοιχεία και πληροφορίες που αφορούν σε εθνικής σημασίας συνεργασίες.

Στο πλαίσιο αυτό, θυμίζουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, αναδείξαμε τη μυστική συνεργασία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με την εταιρία Palantir Technologies για τη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων για την αντιμετώπισης της πανδημίας.

Σάς παρουσιάζουμε ένα χρονογράφημα της πολύκροτης υπόθεσης που αφορά στο ευαίσθητο ζήτημα της διαχείρισης προσωπικών δεδομένων πολιτών από ιδιώτες με αμφιλεγόμενο ιστορικό και συνεχίζουμε δυναμικά την προσπάθειά μας για ουσιαστική διαφάνεια και λογοδοσία από τους θεσμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software