officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Σκέψεις κυβέρνησης για εμπλοκή της Εθνοφυλακής στο μεταναστευτικό

25 Οκτ, 2019 - 09:10
Σκέψεις κυβέρνησης για εμπλοκή της Εθνοφυλακής στο μεταναστευτικό

Την εμπλοκή των Εθνοφυλάκων για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων ροών προσφύγων και μεταναστών φαίνεται να σχεδιάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσιεύματα σε Μ.Μ.Ε..

Πριν λίγες μέρες, όπως επισημαίνει σε άρθρο της η Εφημερίδα των Συντακτών, κατά τη συζήτηση της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής, όπου ο υπουργός έκανε τη δήλωση για το νομοσχέδιο της Εθνοφυλακής, διατυπώθηκαν επίσημες προτάσεις ώστε να αξιοποιηθούν με το αζημίωτο οι εθνοφύλακες και διάφοροι μηχανισμοί γύρω από αυτούς για την «αντιμετώπιση των αυξανόμενων ροών προσφύγων και μεταναστών». 

Ο υπουργός κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε στη Βουλή την κατάθεση σχεδίου νόμου που θα αφορά την Εθνοφυλακή και τους εφέδρους, ενώ δεν διέψευσε τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για συγκρότησης μονάδων Εθνοφυλακής σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, όπως ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός, τα μέλη των Ταγμάτων θα λαμβάνουν την ανάλογη εκπαίδευση.

Τέλος, στη συζήτηση της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής ο βουλευτής της Ν.Δ. και επίτιμος αρχηγός της ΕΛΑΣ, Αναστάσης Δημοσχάκης, ζήτησε από τον υπουργό «να επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής της εθνοφυλακής με αντιμίσθιο κυρίως στη Θράκη και στα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου», όπως αναφέρει σε άρθρο της η Εφημερίδα των Συντακτών.

Φωτογραφία: veteranos.gr, Ο σημερινός Υφυπουργός κ. Στεφανής ως Αρχηγός ΓΕΣ σε άσκηση εφέδρων

Με πληροφορίες από: Eφημερίδα των Συντακτών, Documento, Τα Νέα, Protagon, tvxs

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software