officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Η Σάμος θρηνεί, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί

30 Οκτ, 2020 - 09:10
Η Σάμος θρηνεί, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί

Μετά τον μεγάλο σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που «ταρακούνησε» τη Σάμο και τα τρία κύματα τσουνάμι που έπληξαν τις παραλιακές περιοχές του νησιού, οι κάτοικοι της Σάμου ζουν τώρα με τον φόβο των μετασεισμών.

Δύο νεκρά παιδιά, καθώς και τεράστιες ζημιές, άφησε πίσω του ο ισχυρότατος σεισμός των 6,7 Ρίχτερ που «χτύπησε» το μεσημέρι της Παρασκευής το νησί της Σάμου και έγινε αισθητός σε μεγάλο κομμάτι της Ελλάδας και της Τουρκίας. Ο σεισμός, που ήταν επιφανειακός, με εστιακό βάθος περίπου δώδεκα χιλιόμετρα και επίκεντρο βόρεια της Σάμου έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο νησί, ενώ απέναντι στα τουρκικά παράλια και ειδικά στη Σμύρνη η κατάσταση λαμβάνει διαστάσεις τραγωδίας, καθώς δεκάδες κτίρια έχουν καταρρεύσει και τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Μετά τον μεγάλο σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που «ταρακούνησε» τη Σάμο και τα τρία κύματα τσουνάμι που έπληξαν τις παραλιακές περιοχές του νησιού, οι κάτοικοι της Σάμου ζουν τώρα με τον φόβο των μετασεισμών.

Oι σεισμολόγοι προειδοποιούν ότι η περιοχή της Σάμου θα βρίσκεται στον «χορό» των Ρίχτερ για αρκετές μέρες, με πολλούς και πιθανώς επικίνδυνους μετασεισμούς να χτυπούν το νησί, επιβαρύνοντας περαιτέρω τα κτίρια – ακόμα και αυτά που δεν έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές..Οι ισχυροί μετασεισμοί είναι και αυτοί με τη σειρά τους να προκαλέσουν τσουνάμι σαν αυτό που πλημμύρισε το Βαθύ.

Δύο παιδιά 17 και 15 χρόνων, σανασύρθηκαν νεκρά, από ερείπια στο Βαθύ της Σάμου. Τα δύο παιδιά κατευθύνονταν προς την παραλία και πέρασαν από ένα στενό δρομάκι στην περιοχή Γεφυράκι, στην οδό Κανάρη, όταν έπεσε ο τοίχος κτιρίου. Παρά τις προσπάθειες να απεγκλωβιστούν ζωντανά από τους διασώστες της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.Για το τραγικό αυτό συμβάν, τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η Νίκη Κεραμέως, καθώς και οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Δύο νεκρούς και 9 τραυματίες άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός που χτύπησε το μεσημέρι τη Σάμο. Ένας 14χρονος με ανοιχτά κατάγματα θα αεροδιακομιστεί με ελικόπτερο C-130 στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Θα αεροδιακομιστεί επίσης 63χρονη με κάταγμα ζυγωματικού και μερική ρήξη σπλήνα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ. Στο Νοσοκομείο Σάμου παραμένουν 7 τραυματίες, όλοι εκτός κινδύνου. Μετά το χτύπημα του Eγκέλαδου, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου συνολικά 10 πολίτες. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στις οικίες τους. Όλες οι υγειονομικές μονάδες παραμένουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software