officeart horizontal  

 

Κοινωνία

ΚΑΑΥ Σάμου όπως λέμε... Μύκονοοος!

13 Αυγ, 2021 - 12:08
ΚΑΑΥ Σάμου όπως λέμε... Μύκονοοος!

Τον μπελά τους έχουν βρει περίπου 200 κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής Ποτοκάκι της ανατολικής Σάμου από τον ταξίαρχο στρατιωτικό διοικητή του νησιού της 79 ΑΔΤΕ, ο οποίος έχει μετατρέψει το Κέντρο Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) του νησιού σε «μπαρ της Μυκόνου»!

Οπως μάλιστα καταγγέλλουν οι κάτοικοι, το έχει καταφέρει σε απόλυτο βαθμό αφού και η προσέλευση δικαιούχων πλέον γίνεται μαζικά, ενώ και η μουσική παίζει στα ανάλογα ντεσιμπέλ, με αποτέλεσμα οι διαμένοντες γύρω από το ΚΑΑΥ να μην μπορούν να ησυχάσουν ούτε καν τις μεταμεσονύκτιες ώρες!

Και κυρίως να μην μπορούν να αντιδράσουν, αφού όσα τηλεφωνήματα και αν κάνουν στο αστυνομικό τμήμα δεν βλέπουν αποτέλεσμα. Σε αντίθεση με τους θαμώνες που ως φαίνεται καλοπερνούν και διασκεδάζουν, οι κάτοικοι και επαγγελματίες της γύρω περιοχής τραβούν τα μαλλιά τους από απελπισία.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του Αριστείδη Ζαφειρίου, ο οποίος ζει και εργάζεται σε λίγες δεκάδες μέτρα απόσταση από εκεί.

Με την οικογένειά του διατηρεί μια μικρή τουριστική επιχείρηση ενοικιαζόμενων δωματίων προσδοκώντας με τα κέρδη της σεζόν αφ' ενός να βγάλει τη χρονιά, αφ' ετέρου να πληρώσει τις δόσεις από ένα δυσβάσταχτο δάνειο που πήρε για να δημιουργήσει τη μικρή ξενοδοχειακή μονάδα.

Από τη στιγμή όμως που ανέλαβε ο νέος ταξίαρχος, ο κ. Ζαφειρίου βλέπει την επιχείρησή του να καταρρέει οικονομικά. Ο θόρυβος από τα ηχεία που αγοράστηκαν φτάνει μέχρι τα υπνοδωμάτια των παιδιών του, του ίδιου και των πελατών του.

Αποτέλεσμα, οι ακυρώσεις κρατήσεων και οι πρόωρες αναχωρήσεις πελατών να απειλούν όχι μόνο το εισόδημά του, αλλά και την ψυχική του υγεία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος.

«Προσπάθησα σε πολλές περιπτώσεις να συνεννοηθώ με τους υπευθύνους του ΚΑΑΥ προκειμένου να ελεγχθεί τουλάχιστον το απώτατο χρονικό σημείο μέσα στην ημέρα μέχρι το οποίο θα βρισκόταν η ένταση της μουσικής στα υψηλά επιθυμητά για το ΚΑΑΥ επίπεδα. Ωστόσο, οι όποιες προσπάθειες συνεννόησης στο θέμα της προκληθείσης φασαρίας στέφθηκαν με απόλυτη αποτυχία. Ενδεικτικά, πριν από περίπου δύο χρόνια, σε προσπάθεια να συνεννοηθώ με τους υπευθύνους του ΚΑΑΥ, έφτασε να απειληθεί η σωματική μου ακεραιότητα από στέλεχος του Ελληνικού Στρατού, όταν διαμαρτυρήθηκα προκειμένου να χαμηλώσει η ένταση της ζωντανής μουσικής στις 2 τα ξημερώματα», σημειώνει.

Αναφέρει ο κ. Ζαφειρίου στην εξώδικη δήλωση: «Ο υπεύθυνος του ΚΑΑΥ, κ. Λίτσιος, με διαβεβαίωσε ότι θα σας μεταβίβαζε τη συζήτησή μας (όπως άλλωστε, κατά δήλωσή του, έκανε πάντα). Με ενημέρωσε επίσης επανειλημμένα, προς μεγάλη μου έκπληξη, ότι βρίσκεστε καθημερινά στο ΚΑΑΥ και ότι η ένταση της μουσικής είναι κατόπιν δικής σας διαταγής!!! Τέλος, μου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "ο ταξίαρχος της 79 ΑΔΤΕ έχει δώσει διαταγές προκειμένου το μπαρ-εστιατόριο του ΚΑΑΥ να παραπέμπει σε όλα, αλλά κυρίως στην ένταση και τη διάρκεια της μουσικής, σε Μύκονο!". Αυτή, παρεμπιπτόντως, είναι μια φράση που έκτοτε έχω ακούσει ουκ ολίγες φορές και από πολλά διαφορετικά πρόσωπα, οπότε φαντάζομαι ότι είναι κάτι που δεν έχετε κρύψει – τουναντίον, έχετε προφανώς αφήσει να διαδίδεται».

Εκτοτε, έχουν καταγραφεί περιστατικά κατά τα οποία η ένταση της μουσικής εξακολουθεί να υπερβαίνει το νόμιμο όριο. Μετά τα τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας, χαμηλώνει για λίγο και ξανά προς τη Μύκονο τραβά…

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι έχουν συντάξει κείμενο διαμαρτυρίας το οποίο υπογράφουν περισσότεροι από 200 άνθρωποι.

Γιώργος Παγούδης

efsyn.gr

 
el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software