officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Επιχείρηση ''φτού ξελευθερία''

20 Σεπ, 2021 - 06:09
Επιχείρηση ''φτού ξελευθερία''

Η Ιστορία έχει καταγράψει πολλούς ευφάνταστους και ενίοτε συχνά εντυπωσιακούς τίτλους επιχειρήσεων όπως, ''Βαλκυρία'',Χρυσόμαλλο Δέρας, Μπαρμπαρόσα, Ερμής, Απόλλων κτλ.

Αν κάποιος αναζητεί τίτλο για την μετεγκατάσταση και μετάβαση απο το Κέντρο Υποδοχής στην πόλη της Σάμου, στην νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δόμη στην περιοχή Ζερβού, το '' Επιχείρηση φτού ξελευθερία'' είναι περισσότερο ρεαλιστικό από αστείο.

 Η μετεγκατάσταση και μετάβαση απο το Κέντρο Υποδοχής στην πόλη της Σάμου, στην νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δόμη στην περιοχή Ζερβού,ουσιαστικά κλείνει έναν μεγάλο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης για το νησί της Σάμου, που ξεκίνησε το 2007 πέρασε πολλές διακυμάνσεις και κορυφώθηκε το διάστημα μεταξύ 2015 έως σήμερα.

Fire Vathy KYT Fire last day

Ό,τι έχει απομείνει από την λεγομενη ''ζούγκλα'' γύρω από το πρώην πια Κ.Υ.Τ. στην πόλη της Σάμου. Τις επόμενες μέρες αρχίζουν εργασίες καθαριότητας της περιοχής.

Παράλληλα, τα όσα διαδραματίστηκαν μέσα και γύρω απο το Κέντρο Υποδοχής στο Βαθύ όλα αυτά τα χρόνια, δίχασαν την τοπική κοινωνία, καθόρισαν πολιτικές εξελίξεις σχετικά με το μέλλον του νησιού και δημιούργησαν αφόρητη πίεση σε μια ολόκληρη πόλη που είχε συνηθίσει να ζεί με μηδενική εγκληματικότητα.

Η δομή της Σάμου και η γύρω παπο αυτή  επονομαζόμενη ''ζούγκλα'', διέσυραν τον τόπο και την χώρα διεθνώς και άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους σε χιλιάδες ψυχές αυτά τα χρόνια. 

Fire Vathy KYT Fire last day 10

Νεαρή Αφγανή μόλις έχει περάσει τον έλεγχο και εισέρχεται στη νέα δομή περιμένοντας την τοποθέτηση της, πιθανόν μαζί με την οικογένεια της, σε κάποια από τα προκάτ καταλύματα.

Στην νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δόμη στην περιοχή Ζερβού η οικονομία γύρω από το μεταναστευτικό γίνεται ελεγχόμενη, η παραοικονομία που άνθησε αυτά τα χρόνια θα εξελιχθεί πλέον περιορισμένα και οι ψυχολογικά φορτισμένες φωνές διαμαρτυρίας των εκεί διαμένοντων, θα φτάνουν ισχνά στα αυτιά μας.

Fire Vathy KYT Fire last day 8

Η αστυνομική παρουσία στην νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δόμη στην περιοχή Ζερβού είναι έντονη.

Fire Vathy KYT Fire last day 11

Τα προκάτ καταλύματα διαθέτουν κλιματισμό, ηλιακό θερμοσίφωνα και φυσικά ηλεκτρικό ρεύμα,τρεχούμενο νερό και χώρο προσωπικής υγιεινής 

 

Το τι συμβάινει πια εκεί θα είναι ένα πρόβλημα ''μακρινό'' για όλους μας. 

Fire Vathy KYT Fire last day 5

Δεν μεταφέρθηκαν μόνο άνθρωποι, ρούχα και διάφορα μικροπράγματα αλλά και κατοικίδια.

Fire Vathy KYT Fire last day 3

Fire Vathy KYT Fire last day 4

Η σημερινή ημέρα τονίζεται ότι σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα για την πόλη της Σάμου, η οποία πλέον θα βρεθεί αντιμέτωπη με την αλήθεια των πραγματικών της προβλημάτων, που ''κουβάλα' στην πλάτη της'' εδώ και δεκαετίες.

Το ''στοίχημα κερδήθηκε'' για το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, τον κ. Μηταράκη και τον Γ.Γ. Υποδοχής (και Σαμιώτη ) Μάνο Λογοθέτη (φώτο), που έχουν λόγους σήμερα να είναι ικανοποιημένοι για την εξέλιξη των πραγμάτων.

DSC 0302

Σε αυτούς που σήμερα νοιώθουν δικαιωμένοι και η Δημοτική αρχή του Δημάρχου Γ. Στάντζου, το υποσχέθηκε, το πίεσε και μπορεί να ισχυριστεί ότι το κατάφερε. Η ζωή όμως τρέχει και τα προβλήματα ζητούν λύσεις.

Μέχρι τότε όμως, η πόλη δικαιούται να ελπίζει ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και για΄τι όχι , να μπορεί να πεί στο τέλος πραγματικά, ''φτού ξελευτερία για όλους'' απο τα προβλήματα που κληρονομεί και κληροδοτεί.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software