officeart horizontal  

 

Κοινωνία

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

11 Οκτ, 2021 - 07:10
ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου διοργάνωσε το Σάββατο 9 Οκτώβρη 2021, επετειακή εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 35 χρόνων ίδρυσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η κεντρική ιδέα της εκδήλωσης ήταν η προβολή του ιστορικού της ίδρυσης , της πορείας εξέλιξης των τμημάτων και της προοπτικής αυτού.

Στόχος και κύριο σκοπός  της θεματολογίας αποτέλεσε η ανάδειξη της σπουδαιότητας του Πανεπιστημιακού ιδρύματος , της  αναγκαιότητας της ύπαρξης – διατήρησής του και  των ενεργειών που επιβάλλεται να γίνουν για την ενδυνάμωση αυτού του μοναδικού έως τώρα αναπτυξιακού έργου που έχει γίνει στον τόπο μας!

Ομιλητές της εκδήλωσης  ήταν :ο πρώην Βουλευτής Ν. Σάμου και καθηγητής Ε.Μ.Π. , Δημήτρης Σεβαστάκης , η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου , Χρυσή Βιτσιλάκη , ο Κοσμήτορας του Τμήματος Θετικών Επιστημών , Στυλιανός Ξανθόπουλος,  ο Πανεπιστημιακός καθηγητής- Πρώην Πρόεδρος του Μαθηματικού Τμήματος , Νίκος Χατζησάββας, η Πρώην Περιφερειακή Διευθύντρια  Πανεπιστημιακής Μονάδος Σάμου, Ελένη Παπαγρηγορίου  και ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου , Αλέξανδρος Λυμπέρης, οι οποίοι ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τον σκοπό της εκδήλωσης.

Στην τοποθέτησή του, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης , Αποστόλης Δημητρόπουλος αναφερόμενος και αυτός στον ρόλο του Πανεπιστημίου, έδωσε την διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων  και η κυβέρνηση θα στηρίξουν έμπρακτα τα περιφερειακά πανεπιστήμια πρωτίστως για λόγους εθνικής σημασίας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης,  αναφερόμενος στην αδελφοποίηση των δύο δήμων , Πειραιά και Δυτικής Σάμου, τόνισε την συνεργασία που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα στα δύο πανεπιστήμια.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι αείμνηστοι : Πέτρος Μώραλης, Υφυπουργός  Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων επί κυβερνήσεως Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Σιδηρουργός, Δήμαρχος Καρλοβάσου , για την συμβολή τους στην ίδρυση της Σχολής Θετικών Επιστημών στο Καρλόβασι.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software