officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Διαμαρτυρία κατοίκων του Καρλοβάσου, ένα χρόνο μετά το φονικό σεισμό

30 Οκτ, 2021 - 02:10
Διαμαρτυρία κατοίκων του Καρλοβάσου, ένα χρόνο μετά το φονικό σεισμό

Ένα χρόνο μετά το φονικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020, ο Δήμος Δυτικής Σάμου προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του.

Η πρωτοβουλία κατοίκων του Καρλοβάσου, σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο της πόλης, οργάνωσαν συγκέντρωση στην πλατεία Βαλασκατζή προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που δεν έχουν επιλυθεί εδώ κι ένα χρόνο.

Ως κύριο πρόβλημα ανέφεραν την καθυστέρηση αποκατάστασης του Μητροπολιτικού Ναού της Παναγίας που έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο του δρόμου, την απαγόρευση της κυκλοφορίας πέριξ αυτού και την παράλυση της οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Ακόμη διαμαρτυρήθηκαν για την αργοπορία στις κατεδαφίσεις επικινδύνως ετοιμόρροπων κτηρίων, τις ελάχιστες μελέτες επισκευάσημων κτισμάτων που έχουν εκδοθεί καθώς και για την κατάσταση των σχολικών μονάδων.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου, στην ενημέρωση που έκανε, δήλωσε ικανοποιημένος για την πορεία όλων των διαδικασιών καθώς και από τις ενέργειες της κυβέρνησης.

Όπως ανέφερε, βασικό μέλημα του Δήμου ήταν η άμεση αποκατάσταση των κτηρίων του Πανεπιστημίου προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει ακώλυτα τη φετινή χρόνια. Ο στόχος αυτός επετεύχθη και τα τμήματα του πανεπιστημίου λειτουργούν κανονικά στις εγκαταστάσεις που παραχώρησε ο Δήμος.

Παρόλα αυτά τα πρόβλημα στο κτηριακό απόθεμα της πόλης καθώς και στα εμβληματικά κτήρια της, όπως η Μητρόπολη και η Πορφυριαδα, παραμένουν μεγάλα. Λόγω αυτών το Καρλοβασι έχει κοπεί στα δύο με κάποιες περιοχές να παραμένουν απροσπέλαστες.

Όπως είπε επίσης χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου, το Καρλοβασι έχει μείνει χωρίς εκκλησίες καθώς όλες έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές.

Όσον αφορά τα κόκκινα κτήρια, τα μισά από αυτά έχουν κατεδαφιστεί ενώ συνέστησε υπομονή στους πολίτες καθώς η έκδοση μελετών για τα κίτρινα κτήρια φαίνεται πως θα καθυστερήσει αρκετά.

Παρόλο που αυτές οι διαδικασίες δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Δήμου, έπειτα από πιέσεις, ιδρύθηκε στο Καρλοβασι γραφείο της ΔΑΕΦΚ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Φυσικά αυτό δεν ικανοποίησε τους πολίτες οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα για τις αδικαιολόγητες όπως τις χαρακτηρίζουν καθυστερήσεις, οι οποίες δε φαίνεται να υπάρχουν στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Κλείνοντας, ο κος Λυμπέρης δήλωσε ικανοποιημένος από τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα και ζήτησε από τους πολίτες να σταθούν κοντά στη δημοτική αρχή καθώς όλοι παλεύουν με τον ίδιο στόχο. Από την πλευρά του ανέφερε πως έκανε ό,τι ήταν δυνατό να γίνει μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα καθώς η Σάμος και επίσημα παραμένει για ακόμη ένα εξάμηνο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (έως τις 2 Μαΐου 2022). Τέλος ζήτησε από τους πολίτες να μην αφήσουν τις δυσκολίες να τους κάμψουν αλλά να κοιτάξουν με αισιοδοξία το μέλλον.

Οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Βαλασκατζή, έπειτα από την ενημέρωση του Δημάρχου Δυτικής Σάμου, προχώρησαν σε πορεία διαμαρτυρίας με κατεύθυνση τον Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας.

Μαρία Τζανενά

ΣΑΜΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software