officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Σάμος: Σε αμέλεια και εμπρησμό απο πρόθεση αποδίδονται οι χθεσινές πυρκαγιές

19 Μαρ, 2022 - 01:03
Σάμος: Σε αμέλεια και εμπρησμό απο πρόθεση αποδίδονται οι χθεσινές πυρκαγιές

Από το Ανακριτικό Γραφείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, γίνεται γνωστό ότι τις τελευταίες δύο ημέρες, η Υπηρεσία μας εκλήθη να αντιμετωπίσει δύο (2) αγροτοδασικές πυρκαγιές οι οποίες εκδηλώθηκαν από αμέλεια και πιο συγκεκριμένα, εξαιτίας της καύσης γεωργικών υπολειμμάτων, ενώ εκλήθη να αντιμετωπίσει και μία χορτολιβαδική πυρκαγιά,στους Βουρλιώτες του Δήμου Ανατολικής Σάμου, η οποία οφείλεται σε εμπρησμό από πρόθεση αγνώστου μέχρι αυτή την στιγμή σε εμάς προσώπου.

Τόσο τα σημεία στα οποία εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές, όσο και οι επικρατούσες στηνευρύτερη περιοχή κλιματολογικές συνθήκες, κατέστησαν εφικτή την ταχεία επέκταση τους,ενώ θα μπορούσαν υπό συνθήκες να έχουν προκαλέσει σημαντικές καταστροφές στο φυσικόπεριβάλλον και όχι μόνο.

Στις δύο από τις τρεις περιπτώσεις, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσειςκαι σχηματίστηκαν δικογραφίες στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης προανάκρισης, ενώ στην περίπτωση του εμπρησμού, αναζητείται από τα αρμόδια όργανα της Υπηρεσίας μας ο ύποπτος στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ύστερα από τα ανωτέρω, υπενθυμιζεται ότι σε κάθε περίπτωση απαγορεύονται οι κάθε είδους καύσεις, όταν οι καιρικές συνθήκες μπορούν να ευνοήσουν της εξέλιξη αυτών, ενώ επιτρέπονται κατ’ εξαίρεση μετά το πέρας των έντονων καιρικών φαινομενων μόνο εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι όροι και οι προυποθέσεις των άρθρων 3 κ.ε. της υπ’ αριθ 09/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης (ΦΕΚ 1923 Β’)


Ο Διοικητής

Γεώργιος Π. ΜιαούληςΑντιπύραρχος

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software