officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Πενιχρά ποσά και φέτος στις δασικές υπηρεσίες για έργα αντιπυρικής προστασίας

18 Απρ, 2022 - 08:04
Πενιχρά ποσά και φέτος στις δασικές υπηρεσίες για έργα αντιπυρικής προστασίας

Πενιχρή και φέτος η χρηματοδότηση των Δασικών Υπηρεσιών για αντιπυρική προστασία. Εγκρίθηκε ελάχιστο ποσοστό των δαπανών που αιτήθηκαν για την υλοποίηση έργων και εργασιών αντιπυρικής προστασίας.

Με απόφαση της Γενικής Δ/νσης Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ εγκρίθηκε η διάθεση και η κατανομή πιστώσεων συνολικού ύψους 1,7 εκατ. ευρώσυμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, στις δικαιούχους Δασικές Υπηρεσίες, για τη διενέργεια έργων και εργασιών αντιπυρικής προστασίας των δημόσιων δασών και δασικών εκτάσεων.

Οι πιστώσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνο τα έργα που έχουν περιληφθεί στα εγκεκριμένα προγράμματα δασικών δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 1: «ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ», Μέτρο 1: «ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Ειδικού Φορέα Δασών του Πράσινου Ταμείου «Προστασία και αναβάθμιση Δασών 2022».

Νωρίτερα, με απόφαση του υφυπουργού Εσωτερικών εγκρίθηκε η χρηματοδότηση, συνολικού ύψους 18,4 εκατ. ευρώ προς τους δήμους όλης της χώρας (16,9 εκατ.) και τους Συνδέσμους Δήμων της Αττικής (1,49 εκατ.), για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας. Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις, οι Δήμοι διαθέτουν τις εν λόγω πιστώσεις αποκλειστικά για δράσεις πυροπροστασίας, κατόπιν συνεννόησης με τις πυροσβεστικές και δασικές υπηρεσίες, γνωστοποιώντας άμεσα τα σχετικά έργα/ενέργειες στις αρμόδιες Διευθύνσεις Δασών.

dasarxeio.com

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software