officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Αποκαλυπτήρια του μνημείου μνήμης των ξεριζωμένων Ελλήνων της Μικρασιατικής Καταστροφής

26 Ιουλ, 2022 - 03:07
Αποκαλυπτήρια του μνημείου  μνήμης των ξεριζωμένων Ελλήνων της Μικρασιατικής Καταστροφής

Σε μια σεμνή και συγκινητική τελετή, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του συμβολικού μνημείου υπέρ της μνήμης των ξεριζωμένων Ελλήνων της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Η μνημειακή πλάκα, είναι ζωγραφική αναπαράσταση της καταστροφής της Σμύρνης, του καλλιτέχνη - ζωγράφου Μανώλη Μαντά το οποίο φιλοτέχνησε ο Γλύπτης Γεώργιος Παλαμάρης.

Στην Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος.

294372861 1125205251403565 6753482354467300230 nΤην Τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πανουράκης, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρεάδου, ο Διοικητής 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος κ. Λαμπιδώνης, ο Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Σάμου Αντιπλοίαρχος κ. Γκρούτση, ο πρώην Δήμαρχος Σάμου κ. Θάνος, ο πρώην Βουλευτής κ. Βαρδίκος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Βογιατζή, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κολλάρος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μητσός, Βογιατζής, Βαλκαμλής, Καρράς, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Βαθέος και Σαμίων κ.κ. Σεϊρλής και Βογιατζής, οι δημοτικοί σύμβουλοι κυρία Κονδύλη και κ. Μαυρατζώτης, εκπρόσωποι του κλήρου, του Ελληνικού Στρατού, της Αστυνομίας, συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Σε μια ιδιαίτερη συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα ο Δήμαρχος τόνισε ότι το μνημείο Μικρασιατικής μνήμης, τέθηκε στον φυσικό του χώρο , στην καρδιά των Προσφυγικών, δίπλα από τον ιστορικό Πλάτανο στην ανακαινισμένη πλατεία για την οποία ξεκινάμε , με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΝΩΣΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΣΑΜΟΥ ,ως δήμος την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία ονοματοδοσίας με την επωνυμία «ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ».

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου εκφράζει τις ευχαριστίες σε όλους που παρευρέθηκαν και ιδιαίτερα στον Ταξίαρχο κ. Λαμπιδώνη για τις Τιμές που απέδωσαν με το άγημα και τη φιλαρμονική μπάντα του στρατού και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΩΣΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΣΑΜΟΥ και την Πρόεδρο κ. Άννα Ψαρά για τη διαρκή και γόνιμη προσπάθεια διατήρησης της ιστορικής μνήμης.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software