officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Αντίστασης

2 Μάι, 2023 - 10:05
Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Αντίστασης

Η Ελληνική Βουλή με το άρθρο 4 του Ν. 2703/1999 (Φ.Ε.Κ. 72 / Α / 8.4.1999) καθιέρωσε την 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης 1941 – 1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του αγώνα του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Κατά το φετινό εορτασμό, σύμφωνα με το παραπάνω σχετικό, ορίζονται οι εξής εκδηλώσεις:

Α) Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της Τρίτης, 9ης Μαΐου 2023.

Β) Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

ΤΡΙΤΗ, 9   ΜΑΙΟΥ 2023

  • Ώρα 08:00: Έπαρση της Σημαίας στην Πλατεία Πυθαγόρα με συμμετοχή τμήματος αποδόσεως τιμών και Στρατιωτικής Μουσικής της 79 ΑΔΤΕ.
  • Ώρα 10:30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου της πόλεως Σάμου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου (πέρας προσελεύσεως επισήμων: 10:25)
  • Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων της πόλεως, στην Πλατεία Πυθαγόρα και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Βουλευτή Σάμου, κ. Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κ. Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, κ. Υποστράτηγο Επιχειρησιακό Συντονιστή Πυροσβεστικού Σώματος Νήσων Αιγαίου, κ. Ταξίαρχο Διοικητή της 79ης ΑΔΤΕ (ΑΔΦ), κ. Δήμαρχο Δυτικής Σάμου, κ. Διευθυντή της Δ/νσης Αστυνομίας Σάμου, κ. Λιμενάρχη Σάμου, κ. Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων «Παναγία Σουμελά».
  • Εκφώνηση λόγου από εκπρόσωπο του Συλλόγου Ποντίων «Παναγία Σουμελά».
  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής
  • Εθνικός Ύμνος
  • Ώρα 20:00 : Υποστολή της Σημαίας με συμμετοχή τμήματος αποδόσεως τιμών και Στρατιωτικής Μουσικής της 79 ΑΔΤΕ.
el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software