officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Σάμος: Πόσο μας επηρεάζει η κλιματική αλλαγή;

9 Ιουν, 2023 - 08:06
Σάμος: Πόσο μας επηρεάζει η κλιματική αλλαγή;

Η κλιματική αλλαγή δεν είναι ένα μακρινό ενδεχόμενο, είναι εδώ και συντελείται μέρα με την μέρα.

Ποιες όμως μπορεί να είναι ενδεχομένως οι επιπτώσεις και πόσο απειλείται η Σάμος απο αυτές; 

Η επιστημονική κοινότητα  συζητά για τα όσα μπορεί να επιφέρει το φαινόμενο του θερμοκηπίου, που απειλεί να εξαφανίσει σημαντικά κομμάτια της παράκτιας ζώνης, με αρχαιολογικούς τόπους όπως το Ηραίον να βυθίζονται στη θάλασσα, ενώ πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσει και το αεροδρόμιο.

climate Hraion aiport

Όπως προκύπτει απο την προσομοίωση του μοντέλου που μπορείτε να δείτε, με μια μικρή σχετικά άνοδο της τάξης του 1.0m θα πρέπει  είδη να σχεδιάζουμε  παρεμβάσεις για την απορροή των υδάτων.

climate Vathy

Χαρακτηριστικό είναι ότι στις φωτογραφίες που βλέπεται (το νερό με πορτοκαλι) στα σημεία αυτά αντιμετωπίζονται συχνά προβλήματα με τα νερά της βροχής.

Η νέα κλιματική πραγματικότητα αναμένεται να αυξήσει τα πλημμυρικά επεισόδια , καθώς τα φαινόμενα των βροχοπτώσεων αναμένονται έντονα και σφοδρά.

Οι  επιπτώσεις στην Παράκτια Ζώνη και η  Αντιπλημμυρική θωράκιση της Σάμου πρέπει να μπούν σε πρώτη προτεραιότητα.

 

Στις επιπτώσεις δεν είναι μόνο η άνοδος της στάθμης της θάλασσας που πλήξει τις παράκτιες περιοχές. Η αλλαγή στο κλίμα θα επηρεάζει όλο και ποιο πολύ την τουριστική περίοδο αφού το μεσογειακό κλίμα γίνεται πλεόν τροπικό και στη Βόρεια Ευρώπη αυξάνεται η μέση θερμοκρασία και το καλοκαίρι. Η άνοδος της θερμοκρασίας και η αλλαγή των κλιματικών συνθηκών, θα αλλάξει διατροφικές συνήθειες ή και καλλιέργειες όπως αυτή του αμπελιού. Κάθε μέρα που περνάει και δεν ασχολούμαστε με την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι εις βάρος μας.
el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software