officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Συνεχίστηκαν για 5η ημέρα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου

23 Ιουν, 2023 - 03:06
Συνεχίστηκαν για 5η ημέρα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου

Συνεχίστηκαν για 5η ημέρα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου, στους τομείς της καθαριότητας, της σίτισης, στα πλυντήρια, στην φύλαξη και στους τραυματιοφορείς.

Απαιτώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για να μπορούν να λαμβάνουν την κανονική τους άδειας και τα ρεπό τους, αλλά και ασφαλή νοσηλεία των ασθενών, για να μπορεί να γίνεται η καθαριότητα όπως προβλέπεται και να μη κινδυνεύουν οι ασθενείας μας από μολύνσεις.

Πέντε συνεχείς ημέρες οι εργαζόμενοι στους παραπάνω τομείς βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με επαναλαμβανόμενες 3ωρες στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο προαύλιο του Νοσοκομείου.

Εργαζόμενοι που στην μεγάλη τους πλειοψηφία είναι συμβασιούχοι, σε κάποιους από αυτούς λήγουν τέλη Σεπτεμβρίου και στους υπόλοιπους τον Δεκέμβριο του 2023.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Σάμου χαιρετίζει τους απεργούς εργαζόμενους που η συμμετοχή τους, τόσο στην στάση εργασίας, όσο και στις συγκεντρώσεις ήταν καθολική.

Επιχειρήθηκε και σήμερα εκ νέου συνάντηση με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου, η οποία τους γύρισε στην κυριολεξία την πλατύ στους εργαζόμενους, χωρίς να τους δώσει καμία απάντηση στο ερώτημα τους γιατί δεν προσλαμβάνει εργαζόμενους από τις λίστες που ήδη υπάρχουν στην 2η υγειονομική περιφέρεια από την προκήρυξη του Μαρτίου το 2023.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Σταμάτης Φιλιππής στην ομιλία του κάλεσε του εργαζομένους να γυρίσουν και αυτοί την πλάτη στις διορισμένες Διοικήσεις και στις πολιτικές των Κυβερνήσεων που τους έχουν εξαθλιώσει, τους έχουν κακοπληρώμενους και τους κρατούν ομήρους περιμένοντας την ανανέωση των συμβάσεων τους.

Επίσης τόνισε ότι σωτήρες δεν υπάρχουν και ότι την άλλη μέρα μετά τις εκλογές στην ίδια κατάσταση θα βρισκόμαστε και μαζί με άλλους εργαζόμενους θα πρέπει να παλέψουμε για την σωτηρία μας.

Ο αγώνας αυτός θα πρέπει να συνεχιστεί, να προστεθούν κιάλοι κλάδοι.

Στην κατεύθυνση αυτή το ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Σάμου καλεί όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, την Τετάρτη 28-6-2023 σε γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, προκειμένου όλοι μαζί να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, για μισθούς που να μπορούμε να ζούμε, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ανθρώπινες συνθήκες νοσηλείας, για να μη εκχωρηθούν υπηρεσίες σε ιδιωτικές εταιρείες.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software