officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Κάλεσμα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για τη Γενική Συνέλευση

28 Νοε, 2023 - 11:11
Κάλεσμα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για τη Γενική Συνέλευση

 Το Σάββατο 9 Δεκέμβρη, στο 1ο Δ.Σ. Σάμου στο Βαθύ, θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 π.μ. η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και στις 14.00-18.00, οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ του Συλλόγου μας.

Γινόμαστε όλοι μέλη του Συλλόγου, στηρίζουμε τη δική μας δύναμη!

Συμμετέχουμε στη Συνέλευση – Ψηφίζουμε μαζικά!

Tο σωματείο είναι το «σπίτι», η ασπίδα και το στήριγμά μας για όλα τα ζητήματα. Γι΄αυτό και το Δ.Σ. του σωματείου πρέπει να είναι μαχητικό, να υπερασπίζεται αταλάντευτα το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δωρεάν παιδεία, να αγωνίζεται για όλα τα προβλήματα του λαού. Θέλουμε σωματεία κυψέλες συλλογικής δράσης, πολιτισμού και αλληλεγγύης, κόντρα στη λογική του ατομισμού.

Σε καλούμε να δυναμώσεις τη δύναμη του αγώνα και της ελπίδας.

Να ψηφίσεις Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών!!

Οι εκλεγμένοι και μη, με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, δίπλα στους χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες σε όλη την Ελλάδα:

  • Πρωτοστατούν στον καθημερινό αγώνα για όλα τα προβλήματα, δίπλα σε όλους.

  • Δίνουν με πείσμα τη μάχη ενάντια στην “αξιολόγηση”.

  • Ανοίγουν νέα μέτωπα πάλης και αντιπαράθεσης με τις κυβερνήσεις και το Υπουργείο Παιδείας, όπως η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, το ωράριο των Νηπιαγωγών, κ.α..

  • Δίνουν μάχη ενάντια σε σκληρούς αντεργατικούς και αντιεκπαιδευτικούς νόμους.

  • Προωθούν αταλάντευτα τη μεγάλη υπόθεση της συμμαχίας με τους γονείς.

  • Παλεύουν ώστε τα σωματεία των εκπαιδευτικών να συμπορευτούν με εργατικά σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

  • Πολεμούν εκφυλιστικά φαινόμενα μέσα στα σωματεία, κυρίως απ’ τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

  • Δε μένουν θεατές στο νέο έγκλημα στην Παλαιστίνη. Παίρνουν θέση ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και της εμπλοκής της χώρας μας.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή σε όσα και όσους μαυρίζουν τη ζωή μας!

Η Κυβέρνηση και τ’ άλλα αστικά κόμματα της... “αντιπολίτευσης” μαζί ψήφισαν το 70% των αντεργατικών νόμων και στηρίζουν τις κατευθύνσεις Ε.Ε., ΟΟΣΑ και ΣΕΒ για την Παιδεία. Το κράτος είναι εχθρικό για τον λαό, αλλά δουλεύει «ρολόι» για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

 

ΩΣ ΕΔΩ!!

Με οργάνωση και αποφασιστικό αγώνα, με συσπείρωση στα Σωματεία μας, με ακόμα πιο ισχυρή την Α.Σ.Ε. μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Στο ερώτημα “τι μπορεί να γίνει για να αλλάξουμε την κατάσταση” υπάρχει απάντηση:

  • Να δυναμώσει αποφασιστικά το ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής που θέτει στο επίκεντρο τα κέρδη των λίγων και τσακίζει τις ζωές των πολλών.

  • Να αμφισβητήσουμε την κοινή στρατηγική όλων των αστικών κομμάτων, η οποία στο όνομα της “ανάκαμψης” και των επενδύσεων, διαλύει κυριολεκτικά τις ζωές μας και στο όνομα του “εθνικού συμφέροντος” εμπλέκει τη χώρα μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς.

  • Να δυναμώσουν οι αγώνες για τις δικές μας ανάγκες, σήμερα που η επιστήμη κάνει θαύματα.

  • Να προσπεράσουμε τις πλειοψηφίες του κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΔΟΕ και ΣΕΠΕ, που ζυγίζουν το πλαίσιο και τις διεκδικήσεις με τον περιορισμό των δημοσιοοικονομικών της χώρας.

  • Να απορρίψουμε τη χρεοκοπημένη συνταγή των κυβερνητικών εναλλαγών και των νέων δήθεν σωτήρων που δίνουν καθημερινά εξετάσεις στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

  • Να απορρίψουμε τη λογική μετατροπής των συνδικάτων σε σκαλοπάτι για την εναλλαγή κυβερνήσεων, που την πλήρωσε πολύ ακριβά το κίνημα τα προηγούμενα χρόνια.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όσες φορές παλέψαμε μ’ αυτό τον προσανατολισμό, μ’ αυτό το περιεχόμενο συνολικά και στον κλάδο, τότε χαμογελάσαμε, νιώσαμε υπερήφανοι, πιστέψαμε στις δυνάμεις μας, είχαμε νίκες και στριμώξαμε τις κυβερνήσεις: Πανδημία, Τέμπη, Cosco, ΛΑΡΚΟ, EFOOD, απεργία 100.000 εκπαιδευτικών το 2021, μάχες ενάντια στους απεργοκτόνους νόμους, στους αγώνες των μαθητών, των καλλιτεχνών, στις φωτιές, στις πλημμύρες και στις καταστροφές με το σύνθημα «μόνο ο λαός σώζει τον λαό», στις μεγάλες διαδηλώσεις υπέρ του Παλαιστινιακού λαού.

Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος!

Τα σωματεία, που οι εκπαιδευτικοί εμπιστεύτηκαν τις δυνάμεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών να μπουν στο τιμόνι, αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος στον αγώνα του κλάδου. Το ίδιο σημαντικό ήταν ότι η Α.Σ.Ε. κατέκτησε την πρώτη θέση σε δεκάδες ΣΕΠΕ, αλλά και τη δεύτερη θέση στη ΔΟΕ και από καλύτερες θέσεις συμβάλει στον καθημερινό αγώνα.

 

Αυτό το βήμα μπορεί να γίνει άλμα!

Στηρίζουμε μαζικά την Α.Σ.Ε., την αναδεικνύουμε πρώτη δύναμη,

της εμπιστευόμαστε το «τιμόνι» του Συλλόγου!

Στο Σύλλογό μας, ως δεύτερη δύναμη στις προηγούμενες εκλογές και με 2 έδρες στο Δ.Σ., συμβάλαμε με όλες μας τις δυνάμεις στο δυνάμωμα της δράσης του σωματείου

Με τη δύναμη που μας έδωσαν οι συνάδελφοι, παλέψαμε ο Σύλλογός μας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, με λήψη αποφάσεων για κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις, ανακοινώσεις σε αγωνιστική κατεύθυνση. Δώσαμε μάχη στα ΔΣ, στις ΓΣ, στις συσκέψεις, στις περιοδείες μας στα σχολεία, για να κρατήσουμε όρθια την αγωνιστικότητα που έδειξαν οι συνάδελφοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία απέναντι στην αξιολόγηση, στηρίζοντας τις αποφάσεις του σωματείου και του κλάδου μας. Βρεθήκαμε σε σχολεία που υπήρξαν ζητήματα κάθε είδους, εκπαιδευτικά, εργασιακά, κτηριακά. Προσπαθήσαμε να είμαστε δίπλα σε κάθε συνάδελφο σε προβλήματα που προέκυψαν. Παρά τις αδυναμίες μας, εκτιμούμε ότι η στάση και η δράση μας συνέβαλε αποφασιστικά στην αγωνιστική κατεύθυνση του Συλλόγου, στην κατεύθυνση του να είναι πραγματικά ο Σύλλογός μας το στήριγμά μας στη δουλειά και στη ζωή μας.

 

Με την Α.Σ.Ε. 1η δύναμη στους ΣΕΠΕ και στη ΔΟΕ, μπορεί να δυναμώσει αποφασιστικά ο αγωνιστικός πόλος μέσα στον κλάδο

Αυτό το δρόμο μπορούμε να τον βαδίσουμε όλοι μαζί, παλιοί και νέοι αγωνιστές, όσοι μπορεί τα προηγούμενα χρόνια να βρεθήκαμε στο κίνημα από διαφορετικά μετερίζια, σε διαφορετικά ψηφοδέλτια, αλλά σήμερα συμφωνούμε ότι δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για χαμένο χρόνο ή για αποστράτευση. Αγωνιστές εκπαιδευτικοί, συνάδελφοι που δώσαμε μαζί μάχες, που ξέρουμε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, που μπορεί να στήριξαν τα προηγούμενα χρόνια άλλα ψηφοδέλτια και σχήματα, αλλά σήμερα νιώθουν ότι τα πράγματα «πρέπει να πάνε αλλιώς» και στο σωματείο και στην Ομοσπονδία, τώρα έχουμε την ευκαιρία.

Όλοι εμείς που βρεθήκαμε στην ίδια πλευρά στο αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα κάνουμε τώρα το βήμα και στο σωματείο μαζί με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών!

Παλεύουμε όλοι μαζί για:

  • Άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Επιστροφή 13ου και 14ου μισθού. Αφορολόγητο στα €12.000.

  • Καμιά κατηγοριοποίηση σχολείων, μπλοκάρισμα και ανατροπή της αξιολόγησης. Όχι στο σχολείο των ταξικών διαχωρισμών και των εφήμερων δεξιοτήτων.

  • Να καλυφθούν όλα τα κενά. Μείωση μαθητών στις τάξεις. Επαναφορά υπεύθυνου Ολοημέρου. Καμία περικοπή στην παράλληλη στήριξη. Κάθε ειδικότητα να διδάσκει το αντικείμενό της.

  • Μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών. Μέτρα στήριξης της διαβίωσης.

  • Κάθε απόπειρα νομοθέτησης γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ αποτελεί αιτία πολέμου.

  • Γενναία χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες.

  • Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία. Άμεσος προσεισμικός έλεγχος όλων των σχολικών κτηρίων.

  • Λεφτά για την Παιδεία, όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία. Καμία εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο.

Στις 9 Δεκέμβρη δίνουμε το παρών στη Γενική Συνέλευση και τις εκλογές και αποφασίζουμε σωματείο με κατεύθυνση σύγκρουσης και οργάνωσης της πάλης.

Στις 9 Δεκέμβρη ενισχύουμε την ΑΣΕ

Υποψήφιοι με την Αγωνιστική Συσπείρωση εκπαιδευτικών

Για Δ.Σ.

Αλβανού Τριανταφυλλιά (Φιλιώ) - Δασκάλα ΠΕ70 - Δημοτικό Σχολείο Βουρλιωτών

Γλαρού Δήμητρα - Νηπιαγωγός ΠΕ60 - 3ο Νηπιαγωγείο Καρλοβάσου

Δημητρούλη Αναστασία - Μαρία (Μαριάννα) - Θεατρολόγος ΠΕ91.01 - 1ο Δ.Σ. Νέου Καρλοβάσου

Μαρούπας Ευάγγελος - Πληροφορικός ΠΕ86 - Δημοτικό Σχολείο Βαθέος

Ντελή Κωνσταντίνα (Νάντια) - Δασκάλα ΠΕ70 - Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου

Πανούσος Χρήστος - Πληροφορικός ΠΕ86 - Δημοτικό Σχολείο Κοντακαιίκων

Πόθα Ελισάβετ - Δασκάλα ΠΕ70 - Δημοτικό Σχολείο Μαραθοκάμπου

Τσούχλη Μαριά - Άννα (Μαριάννα) - Δασκάλα ΠΕ70 - 1ο Δ.Σ. Νέου Καρλοβασίου

Ψαρούδης Κωνσταντίνος - Δάσκαλος ΠΕ70 - Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου

Για Ε.Ε.

Σιώρης Ραφαήλ - Γεώργιος - Δάσκαλος ΠΕ70 - Δημοτικό Σχολείο Βουρλιωτών

Στις 9 Δεκέμβρη συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση και στις Εκλογές

Ψηφίζουμε Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ,

ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software