officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Έκοψαν το ρεύμα σε οικογένεια με βρέφος, για 370 ευρώ

8 Δεκ, 2023 - 12:12
Έκοψαν το ρεύμα σε οικογένεια με βρέφος, για  370 ευρώ

Την Τετάρτη 6/12 στην περιοχή του Πύργου, χωρίς καμιά ειδοποίηση έκοψαν το ρεύμα σε οικογένεια με βρέφος, για οφειλή 370 ευρώ! Ο λογαριασμός για τη συγκεκριμένη παροχή εξοφλούταν πάντα κανονικά μέχρι τα μέσα του έτους ενώ από το καλοκαίρι και μετά οι ιδιοκτήτες κατέβαλαν σε δόσεις το ποσό που όφειλαν με αποτέλεσμα να το έχουν μειώσει στα 370 ευρώ. Η ιστορία αυτή δεν είναι σπάνια αφού και αυτή η οικογένεια είναι θύμα του κύματος ακρίβειας που έχει πλήξει όλα τα νοικοκυριά με χαρακτηριστικό τους λογαριασμούς του ρεύματος που έχουν εκτιναχθεί στα ύψη μαζί με τις συνεχείς ανατιμήσεις σε σούπερ μάρκετ, καύσιμα, θέρμανση κλπ.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου στηρίζει τη συγκεκριμένη οικογένεια αλλά και όλους τους συμπολίτες μας που βρίσκονται ή θα βρεθούν σε αυτή τη θέση. Καταγγέλλει τη βάρβαρη αυτή πολιτική που έχουν διαμορφώσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και δεν είναι άλλη από την πολιτική που δίνει πράσινο φως να κόβονται ρεύματα (ακόμα και σε βρέφη ή σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη από οξυγόνο κλπ), να πετάνε ανθρώπους στο δρόμο λόγω των πλειστηριασμών, να αφήνουν τον κόσμο χωρίς προστασία από φωτιές, πλημμύρες και σεισμούς, νοσοκομεία, κέντρα υγείας κλπ.

Την ίδια ώρα που με τον πρώτο κεραυνό κόβεται το ρεύμα στο νησί και γίνονται δεκάδες ζημιές σε σπίτια και επαγγελματίες, που αφήνουν οικογένειες χωρίς νερό όλο το καλοκαίρι, πχ στον Πύργο από τις 18/8 (πριν λίγες μέρες αποκαταστάθηκε για όλο το 24ωρο επειδή –ευτυχώς!!!- έβρεξε), που 3 χρόνια και πλέον μετά το σεισμό δεν έχει ασχοληθεί κανείς με τα ετοιμόρροπα ή σεισμόπληκτα κτίρια είτε στο συγκεκριμένο χωριό είτε και σε πολλές άλλες περιοχές του νησιού…με τα σχολεία ακόμη να «χάσκουν» και παιδιά να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, που πολλά χωριά έχουν γιατρό μόνο 1 φορά τη βδομάδα όπως και ο Πυργος, εξαντλούν την επιτελικότητά τους στην άμεση διακοπή του ρεύματος για μικροποσά για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο να μη μιλάει, να μην αντιδράει, να φοβάται, να είναι υποτελής στη βαρβαρότητά τους!

Στη συγκεκριμένη περίπτωση μετά την άμεση παρέμβαση φίλων αγωνιστών του ζευγαριού το ρεύμα επανασυνδέθηκε, με την εντολή της ΔΕΗ όμως για άμεση πληρωμή του ποσού!

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου απευθύνει κάλεσμα να δυναμώσει ο αγώνας μέσα από τα σωματεία ενάντια στην ακρίβεια, για πραγματικές μειώσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, για υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος. Καλούμε να καταγγέλλονται όλα τα περιστατικά, να μη μείνει κανείς μόνος του απέναντι σε αυτά τα προβλήματα, ενώ θα συνεχίσει να στηρίζει όποιον βάλλεται από διακοπές ρεύματος, πλειστηριασμούς, από την ακρίβεια που μαστίζει κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software