officeart horizontal  

 

Κοινωνία

15 Δεκέμβρη διαδηλώνουμε ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό

12 Δεκ, 2023 - 11:12
15 Δεκέμβρη διαδηλώνουμε ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό

Παρασκευή 15 Δεκέμβρη: Διαδηλώνουμε ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό

Σάμος: Στις 18.00 στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ

ΙκαρίαΣτις 19.00 στην πλατεία του Ευδήλου

Την ίδια στιγμή που οι μισθοί μας είναι καθηλωμένοι στα επίπεδα του 2007 και η ακρίβεια κατατρώει καθημερινά το εισόδημά μας, οι αυξήσεις στα καύσιμα και την ενέργεια είναι δυσβάστακτες, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση το νέο προϋπολογισμό ο οποίος προβλέπει αύξηση των έμμεσων φόρων κατά 1,5 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα ο λαός το 2024 να πληρώσει 6,2 δισ. ευρώ παραπάνω φόρους από το 2023.

Προβλέπει νέες περικοπές σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, ανοίγοντας κι άλλους δρόμους για ιδιωτικοποιήσεις, ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις μοιράζονται 12,1 δισ. ευρώ απ’ τα δικά μας χρήματα!

Παραμένουν χιλιάδες κενά σε γιατρούς, υγειονομικό προσωπικό, εκπαιδευτικούς, υποβαθμίζονται νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ιατρεία, απουσιάζουν σημαντικά έργα για την προστασία της ζωής μας, της λαϊκής περιουσίας και του περιβάλλοντος, αλλά ταυτόχρονα η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει σχεδόν 5 δισ. ευρώ το χρόνο στο ΝΑΤΟ για να σκοτώνουν παιδιά στην Παλαιστίνη κι αλλού, εμπλέκοντας όλο και βαθύτερα τη χώρα μας στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς.

Τα νέα pass και τα διάφορα "καλάθια" ή οι πενιχρές αυξήσεις σε συντάξεις και στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων για τα οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση, είναι ψίχουλα μπροστά στις απώλειες των περασμένων ετών και στον πληθωρισμό που τρέχει.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα "ματωμένα" πλεονάσματα του προϋπολογισμού, δηλαδή για το ξεζούμισμα που έχουμε υποστεί. Για τη βαριά φορολογία που μας επιβάλλει. Όπως έκαναν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ την εποχή των μνημονίων, έτσι γίνεται και τώρα για το νέο Υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης.

Φτάνει πια! Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ανάγκες μας, εμείς είμαστε οι πολλοί, έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας! Τώρα είναι ώρα μάχης και αγώνα! Μπορούμε μέσα από τον αγώνα μας να έχουμε κατακτήσεις για ουσιαστική προστασία του εισοδήματός μας, για άμεσα μέτρα ανακούφισης, για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

Καλούμε όλα τα σωματεία να μπουν μπροστά στην οργάνωση του αγώνα και της ενημέρωσης σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Να δυναμώσουν τη συζήτηση παντού, με γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες, αγωνιστικές παρεμβάσεις. Να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι κι ο λαός μαζικά στο συλλαλητήριο της Παρασκευής.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των μικρών επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των επιστημόνων, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχουν μπροστά στην κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου. Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης, που μειώνει ακόμη περισσότερο τους φόρους των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και εξοντώνει τους φτωχούς επαγγελματίες. Μόνο μέσα απ’ τον κοινό μας αγώνα μπορούμε να δώσουμε ηχηρή απάντηση.

Διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.

  • Δραστική μείωση στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.

  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στην ενέργεια, καθώς και του ΦΠΑ σ’ όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης.

  • Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.

  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Υγεία, στην Παιδεία, στους Δήμους και σε όλες τις υπηρεσίες. Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι.

  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software