officeart horizontal  

 

Κοινωνία

«Σύμπραξη προοδευτικών πολιτών Δυτικής Σάμου» καλεί ενάντια στον επερχόμενο «θάνατο» του Πανεπιστημίου Αιγαίου

23 Φεβ, 2024 - 01:02
«Σύμπραξη προοδευτικών πολιτών Δυτικής Σάμου» καλεί ενάντια στον επερχόμενο «θάνατο» του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η «Σύμπραξη προοδευτικών πολιτών Δυτικής Σάμου» καλεί εκτός από τους πολίτες και όσους κατέχουν δημόσια αξιώματα να παρέμβουν εκ της θέσης τους, ενάντια στον επερχόμενο «θάνατο» του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ειδικότερα στα 3  Τμήματά του με έδρα την πόλη του Καρλοβάσου.

Δημοσιοποιούμε την επιστολή που έχει αποστείλει από τις 8-2-24 στον Δήμαρχο ο επικεφαλής του συνδυασμού μας Δημήτρης Βασιλάκης:

«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε

Ενόψει της ψήφισης εντός του μηνός του νομοθετήματος της ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων, σας καλώ να αναλάβετε άμεσα πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της προσπάθειας καθυστέρησης ή και ακύρωσης του εν λόγω νομοσχεδίου. Η παράταξη μας θεωρεί αυτονόητο ότι η ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων είναι πράξη αντίθετη προς το συμφέρον των δημοτών και γενικότερα του Δήμου μας, με κίνδυνο μάλιστα ιστορικών και ιδιαίτερα αρνητικών συνεπειών για την πρωτεύουσα του Δήμου μας, το Καρλόβασι.

Σας καλώ να παρέμβετε  με κάθε δυνατό τρόπο, εκ της θέσεως σας. Η «Σύμπραξη προοδευτικών πολιτών» θεωρεί ότι καθήκον του Δημάρχου σε αυτή την περίσταση, είναι η σαφής έκφραση διαμαρτυρίας και με επιστολή, αλλά και δια ζώσης, προς τον τοπικό βουλευτή, τον αρμόδιο υπουργό, ακόμα και προς τον Πρωθυπουργό. Επίσης θεωρούμε απαραίτητη την από το Δήμο επίσημη διοργάνωση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας με ευθεία πρόσκληση στους Δημότες προς ενημέρωση τους και για τη συμμετοχή τους σε αυτές. Ακόμη  σας καλώ να έρθετε άμεσα σε επικοινωνία με δεκάδες άλλους Δήμους της χώρας στους οποίους λειτουργούν μικρά περιφερειακά Πανεπιστήμια, με στόχο τη συμπόρευση και το συντονισμό των δράσεων μαζί τους. Τέλος δεδομένου ότι με την παράταξη σας είναι εκλεγμένοι και Δημοτικοί σύμβουλοι που είναι οργανωμένοι στη Ν.Δ. και μέλη του κυβερνώντος κόμματος, σας καλώ να ασκήσετε κάθε επιρροή ώστε να προκύψουν ξεκάθαρες διαμαρτυρίες και από το εσωτερικό της κυβερνώσας παράταξης. Γενικότερα, με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας τονίσω, την κατά τη γνώμη μου ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης σας, ώστε να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα ακύρωσης ενός νομοθετήματος που μόνο αρνητικές συνέπειες θα έχει για το Δήμο μας.

Σας ευχαριστώ

Δημήτριος Βασιλάκης

επικεφαλής της παράταξης «Σύμπραξη προοδευτικών πολιτών Δυτικής Σάμου»

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software