officeart horizontal  

 

Κοινωνία

Ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να υποβάλλουν εως τη 10η Μαΐου μέτρα πυροπροστασίας

24 Απρ, 2024 - 12:04
Ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να υποβάλλουν εως τη 10η Μαΐου μέτρα πυροπροστασίας

Μέχρι τις 10 Μαϊου οι ιδιοκτήτες ακινήτων με τον κανονισμό πυροπροστασίας ακινήτων, θα πρέπει, αν έχουν σπίτι:

Α.εκτός ορίων οικισμών,μέσα σε :

1.Δάση,δασικές εκτάσεις,χορτολιβαδικές εκτάσεις, ακόμα και σε ακτίνα 300 μέτρων 3. Σε περιαστικό πράσινο και σε κηρυγμένες δασωτέες ή αναδασωτέες εκτάσεις και εδώ σε ακτίνα 300 μέτρων.
Β. εντός ορίων οικισμών, μέσα σε: 1. Πάρκα και άλση πόλεων και οικιστικών περοχών ( σ.σ. Δεν έχουμε εδω τέτοιες παριοχές)
ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΟΣΗ

α. Να ορίσουμε αρμόδιο τεχνικό επιστήμονα για να συντάξει Έντυπο Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνική έκθεση.

Ποιός είναι ο αρμόδιος αυτός: Το Εντυπο Αξιολόγησης μπορεί να συνταχθεί από μηχανικούς (τοπογράφους, αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, μηχανολόγους μηχανικούς, μηχανικούς περιβάλλοντος κ.λπ.), καθώς και δασολόγους, γεωπόνους ή γεωτεχνικούς επιστήμονες.

Β. Αφού πάρουμε την έκθεση θα την υποβάλλουμε στον Δήμο Ανατολικής Σάμου μαζί με την Δήλωση Εφαρμογής των μέτρων Πυρασφάλειας.
Μια δήλωση με την οποία θα λέμε ότι πήραμε όλα τα μέτρα που προβλέπονται στην Έκθεση του αρμόδιου τεχνικού επιστήμονα βάσει των προβλέψεων του Κανονισμού για την προστασία του ακινήτου τους σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Όλα αυτά ( Το Έντυπο Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και η Τεχνική έκθεση του αρμόδιου τεχνικού επιστήμονα) θα πρέπει να κατατεθούν σε δυο αντίγραφα σε έντυπη μορφή στον Δήμο Ανατολικής Σάμου, υπογεγραμμένα και θεωρημένα μέχρι την 10-05-2024.

Τα μέτρα Πυρασφάλειας μέχρι την 10-06-2024.
Ο ιδιοκτήτης υποχρεούται κάθε έτος πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου να υποβάλλει στο πληροφοριακό σύστημα ή στον δήμο την Υπεύθυνη Δήλωση λήψης των μέτρων και συμμόρφωσης με την Τεχνική Εκθεση.

Τι ισχύει στην περίπτωση οικισμών;

Στην περίπτωση οικισμών, οριοθετημένων ή μη, και οικιστικών πυκνώσεων που περιβάλλονται στο σύνολό τους από δασικές, χορτολιβαδικές, αναδασωτέες και λοιπές εκτάσεις, το Εντυπο Αξιολόγησης Επικινδυνότητας συντάσσεται για το σύνολο του οικισμού, ενιαία, με μέριμνα του αρμόδιου ΟΤΑ.

Τι ισχύει για τους οικισμούς μετά τη γνωστοποίηση της κατάταξης επικινδυνότητας;

Στην περίπτωση των οικισμών ή οικιστικών πυκνώσεων που περιβάλλονται από δασική έκταση, μετά τη γνωστοποίηση από τον ΟΤΑ στους δημότες της κατάταξης επικινδυνότητας του Εντύπου Αξιολόγησης Επικινδυνότητας του οικισμού, το οποίο έχει διενεργηθεί με μέριμνά του, υποβάλλονται οι Τεχνικές Εκθέσεις των ιδιωτών για τα ακίνητά τους, οι οποίες αφορούν το σύνολο των προαναφερόμενων στοιχείων (περιγραφής και καθορισμού μέτρων), πλην εκείνων για τη δημιουργία των ζωνών προστασίας οι οποίες εφαρμόζονται πέριξ του οικισμού. Ειδικά για τα όρια των οικισμών επιβάλλεται η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης πλάτους 10 μέτρων.


Αυτό είναι το Τηλ.εποικ.2273353535 αν έχετε απορίες Δήμος Ανατολικής Σάμου.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software