officeart horizontal  

 

Οικονομία

Ποια έργα προτείνει ο ΔΕΔΔΗΕ για την βελτίωση της αξιοπιστίας της ηλεκτρικής ενέργειας στη Σάμο και τους Φούρνους

21 Οκτ, 2021 - 09:10
Ποια έργα προτείνει ο ΔΕΔΔΗΕ  για την βελτίωση της αξιοπιστίας της ηλεκτρικής ενέργειας στη Σάμο και τους Φούρνους

Σε δημόσια διαβούλευση έφερε η ΡΑΕ το σχέδιο του Προγράμματος Ανάπτυξης Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών για τα έτη 2021-2027, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν σχόλια και παρατηρήσεις μέχρι την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, όπως επισημαίνει στο ρεπορτάζ του energypress.gr ο Μιχάλης Μαστοράκης.

Με στόχο την βελτίωση της αξιοπιστίας των νησιών που ανήκουν στο ίδιο ηλεκτρικό σύστημα ΜΔΝ, ο ΔΕΔΔΗΕ περιλαμβάνει στο σχέδιο Προγράμματος μια σειρά ενισχύσεις και βελτιώσεις των υφιστάμενων διασυνδέσεων, οι οποίες αναφέρονται και στο Σχέδιο Ανάπτυξης (ΣΑΔ) 2021-2025 του ΔΕΔΔΗΕ. Ειδικότερα, ο ΔΕΔΔΗΕ προτείνει τα εξής:

 

Σάμος – Φούρνοι: H υφιστάμενη υποβρύχια διασύνδεση περιλαμβάνει δύο τριπολικά καλώδια (3x35 mm2 Al, μήκος κάθε καλωδίου 8,5 km). Για τη μείωση του αριθμού των βλαβών προβλέπεται η αποξήλωση και αντικατάσταση τμημάτων σε κάθε καλώδιο συνολικού μήκους 2 km (1 km έκαστο) και κατάλληλη προστασία αυτών (π.χ. ταφή, τοποθέτηση προστατευτικών κελυφών). 

Σύμφωνα με το ΣΑΔ 2021-2025 προγραμματίζεται η υποβρύχια διασύνδεση ΜΤ μεταξύ Σάμου -Ικαρίας με δύο Υ/Β καλώδια 3x95 Cu, μήκους 45,69 km έκαστο ενόψει της μελλοντικής διασύνδεσης των νησιών του ΒΑ Αιγαίου και για την αξιοποίηση της εξαγόμενης ενέργειας από το υβριδικό σταθμό Ικαρίας προς τη Σάμο. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΡΑΕ για την διαβούλευση: 

Η ΡΑΕ, στο πλαίσιο της διαδικασίας που προβλέπεται στις διατάξεις του Κώδικα Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών (ΜΔΝ), θέτει σε Δημόσια Διαβούλευση το σχέδιο του Προγράμματος Ανάπτυξης Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών (ΜΔΝ) για τα έτη 2021-2027, και το σχέδιο του Εγχειριδίου Προγράμματος Ανάπτυξης των Συστημάτων ΜΔΝ, που υποβλήθηκαν στην Αρχή από τον Διαχειριστή ΜΔΝ ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις τους στη ΡΑΕ με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή εγγράφως.

Λήξη της παρούσας Δημόσιας Διαβούλευσης: Κυριακή 31.10.2021

Μετά τη λήξη της παρούσας δημόσιας διαβούλευσης, η ΡΑΕ θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων, καθώς και το περιεχόμενο των επιστολών και παρεμβάσεών τους, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο αποστολέας αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του και/ή των απόψεών του.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software