officeart horizontal  

 

Οικονομία

Ένα Ροζέ που το λένε βaΒέλ και «μιλά» όλες τις γλώσσες!

22 Ιουν, 2023 - 03:06
Ένα Ροζέ που το λένε βaΒέλ και «μιλά» όλες τις γλώσσες!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ροζέ κρασιών (23 Ιουνίου) η ακριτική Σάμος έχει να παρουσιάσει ένα κρασί πολύ ξεχωριστό, που ακούει στο όνομα «βaΒέλ».

Οι εμπνευστές της ετικέτας, ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός της Σάμου, λέει πως αυτό προκύπτει από την ικανότητα που έχει το ευχάριστο αυτό κρασί να ξεπερνά τους φραγμούς και να ανοίγει νέους δρόμους επικοινωνίας στην «παγκόσμια γλώσσα του οίνου» (Wine, the universal language.)

Η ετικέτα του αναπαριστά με μια εντελώς μοντέρνα προσέγγιση τη συνύπαρξη των ανθρώπων κάθε εθνικότητας, υπερασπίζεται το δικαίωμα της απολαυστικής επιλογής και σε πείσμα της σύγχρονης «Βαβέλ» που όλοι ζούμε, δημιουργεί έναν οινικό πύργο επικοινωνίας και χαρούμενης, καλοκαιρινής διάθεσης.

Ένα ροζέ κρασί από το Σαμιακό αμπελώνα, αποτέλεσμα ενός έξυπνου οινολογικού συνδυασμού γηγενών ποικιλιών όπως ο Αυγουστιάτης, το Φωκιανό και το Μοσχάτο Σάμου που γοητεύει τον ουρανίσκο και εξάρει τις αισθήσεις.

βαβελ roze

Το ημίξηρο ροζέ «βaΒελ» του Συνεταιρισμού της Σάμου, έχει μύτη σύνθετη και γοητευτική, όπου πρωταγωνιστούν ευωδιές αγριοκέρασων και λεμονανθών.

Στο στόμα είναι πλούσιο μα ισορροπημένο, δροσερό, με νότες πρώιμων καλοκαιρινών φρούτων και πράσινου λεμονιού.

Πατάει πάνω στην υπέροχη οξύτητα του σπάνιου Αυγουστιάτη, προσφέροντας πεντακάθαρο άρωμα πετροκέρασου και καρπουζιού, γευστική ζωηράδα και καλό σώμα.

Στο τέλος, επιφυλάσσει μακράς διάρκειας επίγευση με αίσθηση λάιμ που ισορροπεί άψογα τη γλυκύτητα του ημίξηρου και το καθιστά άμεσα γοητευτικό!

 

Αρέσει σε όλους! Πίνεται μόνο του, ως απεριτίφ αλλά και συνοδεύει εκπληκτικά μια σούπα bouillabaisse από ποικιλία ψαριών, γαρίδας και μυδιών, αρωματισμένης με σκόρδο, σαφράν και πιπέρι καγιέν.

Συνοδεύει παρασκευές με σάλτσα pesto, ελαιολάδο και φρέσκα βότανα όπως μέντα, δενδρολίβανο, εστραγκόν και θυμάρι.

Ακόμη, σερβίρεται με πλατό τυριών (λευκά ντόπια τυριά και κατά προτίμηση, το κατσικίσιο).

Το ροζέ βaΒελ συνταιριάζει με πιάτα της ασιατικής κουζίνας, springrolls, sushi, carpaccio, με ψάρια (τόνο, λαυράκι και σολωμό), οστρακοειδή (καβούρια, αστακό, γαρίδες), μύδια, ριζότο με θαλασσινά, αστακομακαρονάδες και γαριδομακαρονάδες.

Επίσης, με φιλέτο αλατισμένου μπακαλιάρου με σπανάκι πλακί.

Μπορεί εύκολα να συνοδεύσει ψητά λαχανικά όπως μελιτζάνες, πιπεριές και κολοκυθάκια ενώ δίνει τις δικές του νύξεις σε όλα τα λαδερά της μεσογειακής κουζίνας όπως μπριάμ, γεμιστά, φασολάκια και μπάμιες.

Ταιριάζει ακόμη με όλες τις τάρτες φρούτων και φρουτοσαλάτες που να περιέχουν οπωσδήποτε φράουλα, κεράσι και ροδάκινο.

Σερβίρεται ιδανικά στους 10-12ο C.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software