officeart horizontal  

 

Οικονομία

Τα κρασιά της ΕΟΣ Σάμου στην Κορέα

26 Ιουν, 2023 - 07:06
Τα κρασιά της ΕΟΣ Σάμου στην Κορέα

Στη χώρα των 51 εκατομμυρίων κατοίκωνοι εισαγωγές σαμιώτικου κρασιούτα τελευταία χρόνια ξεπέρασαν ακόμη και τις πιο ευοίωνες προσδοκίες, διπλασιάζοντας επί της ουσίας το τζίρο του 2022 έναντι του 2021 και σημειώνοντας μια διαρκή ανοδική τάση. Αυτό προκύπτει τόσο από τη στρατηγική προσέγγιση της Εμπορικής Διεύθυνσης του ΕΟΣ Σάμου προς την ισχυρή αυτή αγορά-στόχο, αλλά και από την υποστήριξη της προώθησης των σαμιακών συνεταιριστικών οίνων από την εταιρεία που τους αντιπροσωπεύει στην Κορέα, την HellenicWine.

Με στοχευμένες πρακτικές προβολής και μεθοδικές οινογευστικές δοκιμές και παρουσιάσεις, ο οινογνώστης Παύλος Changκαι τα αδέρφια του, έχουν δημιουργήσει ένα ισχυρόρεύμα προτίμησης των καταναλωτών προς τους σαμιακούς οίνους καθώς ως είδος ανώτερης ποιότητας αποτελεί σύμβολο υψηλής κοινωνικής στάθμης. Επιπρόσθετα, το καταναλωτικό προφίλ των Κορεατών δείχνει μια σαφή προτίμηση στα γλυκόπιοτα σαμιώτικα κρασιά του Συνεταιρισμού που διατηρούν σταθερή την υψηλή τους ποιότητα και τη μοναδική γεύση. Το γυναικείο κοινό έδειξε να προτιμά τα γλυκά κρασιά καθώς και τα ημίξηρα baΒέλ, το λευκό και το ροζέ.

2

Κατά τη διάρκεια τριήμερων οινογευστικών δοκιμών (από 22 έως και 24 Ιουνίου 2023) στην COEX Convention & Exhibition Center Seoul, South Korea, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος WineQualityLegendπου υλοποιεί η Οικονομοτεχνική σε συνεργασία με τον ΕΟΣ Σάμου, από τους εκθεσιακούς χώρους της HellenicWineόπου εκτίθονταν τα ξηρά, ημίξηρα και γλυκά κρασιά της Σάμου πέρασαν περισσότεροι από 85 χιλιάδες επισκέπτες!

Την 1η ημέρα η επισκεψιμότητα ήταν 15.000 άτομα, τη 2η ημέρα 20.000 και το Σάββατο, 3η ημέρα της εκδήλωσης, οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 50.000. O Εμπορικός Διευθυντής του ΕΟΣ Σάμου Τίτος Φραντζής σε διακεκριμένους sommelier, οινογνώστες και ανθρώπους της αγοράς, έκανε διαρκείς παρουσιάσεις των κρασιών αλλά και της αμπελουργικής ζώνης της Σάμου, μιλούσε για τις γηγενείς ποικιλίες και τους καινοτόμους τρόπους οινοποίησης, τη μακραίωνη οινική ιστορίας του τόπου και τη χειρωνακτική καλλιέργεια από τους αμπελουργούς μας, ταξιδεύοντάς τους στη Σάμο και στο «υγρό χρυσάφι» του μοναδικού σαμιακού αμπελώνα.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software