officeart horizontal  

 

Οικονομία

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ

25 Ιουλ, 2023 - 01:07
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ

Όσοι αγαπούν το γλυκόπιοτο μοσχάτο κρασί έρχονται τα καλοκαίρια στον τόποΌσοι αγαπούν το γλυκόπιοτο μοσχάτο κρασί έρχονται τα καλοκαίρια στον τόποπαραγωγής του, τη μαγευτική Σάμο με τα μοναδικά ορεινά αμπελοτόπια.

Γιατί το μοσχάτοκρασί είναι από μόνο του, μια γιορτή κεφιού!Γιορτές κρασιού διοργανώνονται από τη δεκαετία του ’70 μέχρι και σήμερα σταπαραδοσιακά αμπελοχώρια της Σάμου αλλά και στην πρωτεύουσα του νησιού, με τεράστιαπροσέλευση κοινού.

 

ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΒΑΘΥ 3

Το μοσχάτο κρασί ρέει στα ποτήρια, συνοδεία μουσικής,παραδοσιακών χορών και διαφόρων events.Στη σαμιακή γη που φυτεύτηκε ως τα κορφοβούνια με αμπελάκια σε πεζούλες ξερολιθιάς,εδώ και αιώνες παράγεται το μικρόρωγο μοσχάτο σταφύλι χάρη στη γνώση, την αγάπη καιτην εμπειρία των αμπελοκαλλιεργητών.

Συντελούν στη μοναδικότητά του τααποστραγγιστικά εδάφη, το γεωφυσικό ανάγλυφο και οι ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες, ηχειρωνακτική εργασία, ο σεβασμός στο περιβάλλον μέσω βιοδυναμικών και βιολογικώνκαλλιεργειών, η πατρογονική παράδοση.

Αυτά όλα τα ιδιαίτερα στοιχεία συγκεντρώνει ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός της Σάμου και «δημιουργεί» μοναδικά κρασιά, παγκοσμίωςγνωστά και πολυβραβευμένα, που γεμίζουν το ποτήρι μας με τις ευωδιές της σαμιακής γης και την ευεργετική επίδραση του ήλιου και του αγεριού του Αιγαίου.

ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ 3

Οι φετινές γιορτές κρασιού ξεκίνησαν την Κυριακή 16 Ιουλίου από τον αίθριο χώρο τουεμβληματικού Μουσείου Οίνου του ΕΟΣ Σάμου, με απίστευτη προσέλευση κοινού,κεράσματα και ζωντανή μουσική από τις εξαίρετες καλλιτέχνιδες Χρυσούλα Κρητικού καιΓεωργία Σεργίου.

Στη συνέχεια, σε ένα από τα πιο ονομαστά αμπελοχώρια της Σάμου, τους πανέμορφουςΒουρλιώτες (την Τρίτη 18 Ιουλίου) ο Συνεταιρισμός της Σάμου, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου,ο πρόεδρος του χωριού Γιώργος Κιουλάφας μαζί με το τοπικό συμβούλιο, έστησαν έναπραγματικό κρασογλέντι που κράτησε ως το πρωί.

Στην πρωτεύουσα, το Βαθύ της Σάμου,η παραλιακή λεωφόρος γέμισε από κόσμο σε διήμερες εκδηλώσεις με μουσικά σχήματακαι κέρασμα κρασιού ενώ και στο Καρλόβασι, το OPEN CITY είχε άρωμα μοσχάτου.

ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ OPEN CITY

 

Και έπεται συνέχεια... σε χωριά και σε διάφορα πολιτιστικά events, όπου το σαμιώτικο κρασίέχει τον πρώτο ρόλο!

Στη Σάμο, εκεί που η μυθολογία και η λαϊκή παράδοση τοποθετούν τη μάχη ανάμεσα στο Διόνυσο και τις Αμαζόνες, εκεί που η φύση γιορτάζει σε όλον τον κύκλο παραγωγής τουμοσχάτου, εκεί που μοσχομυρίζει ο κάματος των ανθρώπων για την προστασία αυτής της εξαιρετικής ποικιλίας, εκεί που η ζωή ακολουθεί τους δικούς της ρυθμούς και οι γιορτές κρασιού είναι γιορτές αυθεντικού κεφιού, πίνεις άφθονο σαμιώτικο κρασί και διασκεδάζεις με τη ψυχή σου, μαζί με τους Σαμιώτες που παραμένουν αυθεντικά φιλόξενοι!

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software