officeart horizontal  

 

Οικονομία

Εμπορική διείσδυση των σαμιακών συνεταιριστικών κρασιών στη «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου»

17 Αυγ, 2023 - 08:08
Εμπορική διείσδυση των σαμιακών συνεταιριστικών κρασιών στη «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου»

Τη γοητεία των σαμιώτικων κρασιών του Συνεταιρισμού, τη μακραίωνη οινική ιστορία της Σάμου και τη δυναμική που αποκαλύπτει ο σαμιακός αμπελώνας ήρθε για να γνωρίσει ο αντιπρόσωπος ελληνικών προϊόντων στην Ιαπωνία, Αθανάσιος Φραγκής.

Τα τελευταία χρόνια χτίζεται βήμα-βήμα η ανάπτυξη της εμπορικής διείσδυσης των σαμιακών συνεταιριστικών κρασιών στη «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου», όπως έγινε και με την αγορά της Κορέας που πλέον σημειώνει υπερδιπλασιασμό της αρχικής αγοραστικής της δύναμης.

Ο κ. Φραγκής με την κόρη του Μαρίνα που αποτελεί και βασικό του συνεργάτη, ήρθαν στη Σάμο στα πλαίσια ενημερωτικής τους επίσκεψης και πραγματικά έμειναν έκθαμβοι από το μεγαλείο του σαμιακού αμπελώνα, την οικολογική προσέγγιση αλλά και τα μυστικά της βιολογικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας όπως αναπτύσσονται στο νησί, σε επιλεγμένα αμπελοτόπια.

Στην επαφή του με το Δ.Σ του ΕΟΣ Σάμου και το στελεχειακό δυναμικό του Συνεταιρισμού, ο κ. Φραγκής μίλησε με ενθουσιασμό γι αυτήν την «εμπειρία ζωής» όπως χαρακτήρισε την ξενάγησή του στους ορεινούς αμπελώνες, το Μουσείο Οίνου, τις Οινοποιητικές εγκαταστάσεις με τα «γαλλικά αυγά» και τους «αμφορείς» που αποτελούν την πεμπτουσία της σύχρονης οινικής τέχνης. Τόνισε δε πως αυτό του το ταξίδι στο χρόνο, την ιστορία μα και τη συνέχεια της πατρογονικής καλλιέργειας στο σήμερα, είναι ένα αφήγημα που καταγράφεται σε κάθε σταγόνα των μοναδικών αυτών κρασιών, τα οποία κερδίζουν, ολοένα και περισσότερο, έδαφος στην απαιτητική μα και υποσχόμενη αγορά της Ιαπωνίας.

Ο κ. Φραγκής έχει ιδρύσει από το 2001 την εταιρεία εισαγωγής ελληνικών προϊόντων με το ελληνικό όνομα «Νοστιμιά». Πρόκειται για μια σοβαρή επιχείρηση, με διαρκή άνοδο του εύρους των εργασιών της, η οποία προμηθεύει τους Ιάπωνες με προϊόντα της ελληνικής γης, «από τους καλύτερους παραγωγούς» της χώρας, όπως σημειώνει ο ίδιος.

«Τα ελληνικά κρασιά και ειδικότερα τα σαμιώτικα κρασιά με τη μακραίωνη ιστορία και το brand name που φέρουν, κατατάσσονται στα προϊόντα που σημειώνουν άνοδο στις προτιμήσεις των καταναλωτών της Ιαπωνίας. Τα λεπτά αρώματα και η αξέχαστη γεύση τους, συνταιριάζουν με την ιαπωνική κουζίνα που μοιάζει πολύ με τη νησιωτική δική μας. Οι Ιάπωνες αγαπούν πολύ τις λεπτές και φυσικές γεύσεις, δίνοντας ξεχωριστή σημασία στα αρώματα, κάτι που καθιστά τα κρασιά του Συνεταιρισμού ιδιαιτέρως ελκυστικά στο καταναλωτικό κοινό...» τόνισε κατά την επίσκεψή του στον ΕΟΣ Σάμου ο κ. Φραγκής.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software