officeart horizontal  

 

Οικονομία

ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ ΤΩΝ ΝΕΚΤΑΡ

15 Δεκ, 2023 - 08:12
ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ ΤΩΝ ΝΕΚΤΑΡ

Με το πνεύμα των Χριστουγέννων να έχει δώσει στη διάθεσή μας μια διάθεση εορταστική, διοργανώθηκε με εξαιρετική επιτυχία για τρίτη συνεχή χρονιά η σημαντική οινογευστική έκθεση «Αφρός και Νέκταρ» που επικεντρώνεται σε δύο κορυφαίες κατηγορίες οίνου, των προδόρπιων και των επιδόρπιων οίνων.

Σε μια τέτοια κομβική συνάντηση που διεξήχθη την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 στο Ωδείο Αθηνών με πολύ μεγάλη προσέλευση, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ιδιαιτέρως αγαπητά στο οινόφιλο κοινό, μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου!

1963

Η χαρισματική ποικιλία του άσπρου μικρόρωγου μοσχάτου σταφυλιού που αναδεικνύει όλα του τα μοναδικά αρώματα χάρη στη χειρωνακτική, πατρογονική καλλιέργεια του εμβληματικού σαμιακού αμπελώνα και τις σύγχρονες μεθόδους οινοποίησης που εφαρμόζουν οι «Μuscat Artisans» του ΕΟΣ Σάμου, δίνει επιδόρπιους οίνους που πραγματικά ξεχωρίζουν: Samos Grand Cru, Samos Nectar, Samos Vin Doux, Samos Anthemis, Samos Solera και το «πολύτιμο» Samos 1963, έκλεψαν τις εντυπώσεις με το πολύπλοκο αρωματικό τους προφίλ, τη συμπύκνωση και τη βελούδινη γεύση τους.

410252106 18063455389465630 3251818551612785312 n

Στις παράλληλες εκδηλώσεις, ιδιαιτέρως τιμήθηκε το διακριτό Μaster Class του οραματιστή οινοδημοσιογράφου Κωνσταντίνου Στεργίδη, ο ο οποίος εξήγησε με τον χαρισματικό του λόγο τις διαφορετικές οινοποιήσεις των γλυκών κρασιών της Σάμου. Σε συνεργασία με τον Εμπορικό Διευθυντή του ΕΟΣ Σάμου Τίτο Φραντζή ανέλυσαν την οινοποιητική διαφορά του γράμματος «ο» με το «ωμέγα» και μίλησαν για την αριστουργηματική γεύση και τα αρώματα με τα οποία εμπλουτίζει ο χρόνος τους επιδόρπιους οίνους.

Στο πλαίσιο των Master Classes του «Αφρός & Νέκταρ» ο διακεκριμένος οινοδημοσιογράφος και κριτικός οίνου Σίμος Γεωργόπουλος, εξήγησε αναλυτικά με τον ιδιαίτερο εύληπτο τρόπο έκφρασής του το εντυπωσιακό σύστημα παλαίωσης Solera (συστάδα βαρελιών σε σχήμα πυραμίδας). Οι συμμετέχοντες έγιναν κοινωνοί των διευρυμένων οινολογικών του γνώσεων αλλά και της γεύσης του ξεχωριστού «Samos Solera», σε συνδυασμό με τις εμπνευσμένες δημιουργίες του pastry chef Σπύρου Πεδιαδιτάκη.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software