officeart horizontal  

 

Πολιτική

Ερώτηση ΚΚΕ στη βουλή για το Επικούρειο, χωρίς αναφορά όμως στον βουλευτή Σάμου

1 Απρ, 2021 - 12:04
Ερώτηση ΚΚΕ στη βουλή για το Επικούρειο, χωρίς αναφορά όμως στον βουλευτή Σάμου

Αδιάφορα, φαίνεται να προσπερνούν οι ερωτώντες βουλευτές του ΚΚΕ στην ερώτηση τους προς τον Υπουργό Εσωτερικών, το γεγονός ότι η χρήση του ''Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου'' περνά στον εν ενεργεία βουλευτή Σάμου κ. Στεφανάδη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ενώ υπάρχει σαφή αναφορά στον βουλευτή Σάμου από την Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου (22 Μαρτίου) στην ερώτηση των βουλευτών, το όνομα του κ. Στεφανάδη απουσιάζει.

Να σημειώσουμε τέλος ότι μέχρι σήμερα ερώτηση για το θέμα κατέθεσε μόνο το ΚΚΕ, ενώ έχει εκδώσει ανάλογη ανακοίνωση για την υπόθεση ο ΣΥΡΙΖΑχαρακτηριστική είναι η ....''σιγή ασυρμάτου'' από το ΚΙΝΑΛ. Αναλυτικά η ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών Θέμα: Σχετικά με την απόφαση παραχώρησης του κτιρίου του «Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου»

Στο Βαθύ της Σάμου υπάρχει ένα πρόσφατα ανακαινισμένο βιομηχανικό κτίριο του 19ου αιώνα, το «Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο».

Μέχρι την ανακαίνισή του στέγαζε πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς της πόλης και αυτή ήταν και η προοπτική του μετά το πέρας των εργασιών: να στεγάσει τους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς τη πόλης, να αποτελέσει κύτταρο πολιτισμού και ερασιτεχνικής δημιουργίας στην πόλη του Βαθιού που άλλωστε είναι φτωχή σε τέτοιους χώρους και υποδομές.

Το κτίριο είναι στην ιδιοκτησία της περιφέρειας και θα παραχωρούνταν στους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς της πόλης.

Ξαφνικά την προηγούμενη εβδομάδα ήρθε ως θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο Βορείου Αιγαίου και αγνοώντας επιδεικτικά την πρόταση συλλόγων και φορέων για αναβολή και ενημέρωσή τους, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η παραχώρησή του μέσω ΣΔΙΤ στο «Ερευνητικό Ινστιτούτο για τη Μακροζωία και την πρόληψη των σθενών γήρατος».

Σημειώνουμε ότι το αντικείμενο της μακροζωίας αφορά το νησί της Ικαρίας όπου είχε απορριφθεί σχετική πρόταση τα προηγούμενα χρόνια και όχι τη Σάμο και πως στο συγκεκριμένο ίδρυμα έχει παραχωρηθεί και άλλο κτίριο στο νησί.

Πως τοποθετείται η κυβέρνηση:

1. Στην απόφαση αυτή του περιφερειακού συμβουλίου;

2. Στο αίτημα ανάκλησης της απόφασης αυτής και παραχώρησης του συγκεκριμένου κτιρίου στους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς της πόλης της Σάμου, όπως προοριζόταν;

Οι Βουλευτές Κομνηνάκα Μαρία

Μανωλάκου Διαμάντω

Συντυχάκης Μανώλης

 

Διαβάστε ακόμη :  Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για Επικούρειο: ''Παραχωρούμε χώρο και όχι το κτίριο'' 

Χ. Στεφανάδης: Ζητά το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο με ΣΔΙΤ και παραχώρηση χρήσηςΧ. Στεφανάδης: Ζητά το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο με ΣΔΙΤ και παραχώρηση χρήσης

Ένα πολιτικό φλέρτ που πάει μακριά

 

 

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software