officeart horizontal  

 

Πολιτική

Προεκλογικό "άρωμα" και εγκαίνια για την Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Σάμου

16 Μάι, 2023 - 08:05
Προεκλογικό "άρωμα" και εγκαίνια για την  Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Σάμου

Mε την παρουσία των τριών υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλη Αγγελόπουλου, Βάσως Ευστρατίου και Χριστόδουλου Στεφανάδη, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια  της  ανακαινισμένης μαιευτικής και γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Σάμου από τη διοικήτρια Αφροδίτη Αγγέλη και τον διευθυντή της Μαιευτικής Νίκο Ασημίνα, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου κ.κ.  Ευσέβιος  ο οποίος δώρισε στη μαιευτική κλινική μία εικόνα της Παναγίας .

Παρέστησαν, εκτός  από τον διοικητικό διευθυντή του Νοσοκομείου Μιχάλη Καραβασίλη, η πρόεδρος της Ιατρικής Υπηρεσίας του Κ.Υ Καρλοβάσου Ευτυχία Δήμου, γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό, οι Αντιπεριφερειάρχες Βασίλης Πανουράκης και Άννη Ανδρεάδου, ο ταξίαρχος της 79 ΑΔΤΕ , ο  Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου και Κρήτης, ο διοικητής ΠΥ. Σάμου ενώ τον Δήμο Δυτικής Σάμου εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Αγγελική Γαλανού.

Αμέσως μετά τα εγκαίνια η διοικήτρια κ. Αγγέλη υποδέχτηκε τους καλεσμένους  στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, όπου έκανε  τον απολογισμό του έργου της στον ένα χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων της.

Ανέφερε ότι παρά τις δυσκολίες στα οικονομικά του Νοσοκομείου, εξασφάλισε 600.000 ευρώ για αγορά φαρμάκων και 550.000 ευρώ για υγειονομικό υλικό και υπηρεσίες. Με εξορθολογισμό  σε έσοδα και έξοδα  υπήρξε πλεόνασμα 70.000 ευρώ τα οποία δαπανήθηκαν για την ανακαίνιση της κλινικής που εγκαινιάστηκε. Επίσης  η διοίκηση από τον τακτικό προϋπολογισμό θα διαθέσει  70.000 ευρώ συν άλλες 10 χιλιάδες για το σύστημα της ψύξης στα χειρουργεία και 250.000 για την ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στη μονάδα του τεχνητού νεφρού .

Επίσης η διοικήτρια του Νοσοκομείου αναφέρθηκε στην πίστωση 1,4 εκ ευρώ  στη 2η ΔΥΠΕ από το Υπουργείο Υγείας για την ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών . Ήδη γνωστοποίησε ότι έχει ξεκινήσει η μελέτη για τη δημιουργία των πρότυπων ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) που προβλέπει επίσης να μεταφερθεί από τα εξωτερικά ιατρεία το τμήμα των χημειοθεραπειών και ημερήσιας νοσηλείας.

Για το έργο της  ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου είπε ότι είναι ένα έργο που ξεκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Β, Αιγαίου και ειδικότερα τον Αντιπεριφερειάρχη Β. Πανουράκη και την μηχανικό Στέλλα Γρύλου που ετοιμάζει την μελέτη για να μετατραπεί το κτίριο σε “πράσινο” με νέα κουφώματα, ενεργειακά πάνελ κλπ.

Τόνισε ότι με την συμβολή του βουλευτή του Νομού Χριστόδουλου Στεφανάδη άνοιξαν 5 νέες θέσεις μόνιμων γιατρών ειδικοτήτων ενώ έγιναν και άλλες προσλήψεις όπως ανέφερε σε επικουρικό προσωπικό. Ακόμη είπε ότι λόγω έλλειψης ειδικοτήτων, όπως δερματολόγου και παιδοψυχολόγου, θα λειτουργήσει η τηλεϊατρική για να καλύψει τα κενά.

Ευχαρίστησε την υποψήφια βουλευτή της Ν.Δ  Βάσω Ευστρατίου και τέως δ/ντρια του τμήματος αιμοδοσίας για την πολύ καλή λειτουργία του τμήματος καθώς και τον ταξίαρχο για την συμβολή του στρατεύματος στην επάρκεια αίματος στην μονάδα. Επίσης ευχαρίστησε τον πρώην Δήμαρχο του ενιαίου Δήμου Σάμου και υποψήφιο βουλευτή Μιχάλη Αγγελόπουλο για τη βοήθεια του σε θέματα βελτίωσης των κτιριακών υποδομών των αγροτικών ιατρείων .

Ευχαριστίες απηύθυνε στον Φάμπιο Τζαρντίνα,  δ/ντη της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, την οποία χαρακτήρισε υποδειγματική,   τον διευθυντή του χειρουργικού τομέα κ. Κίασσο , τη διευθύντρια του  Νοσηλευτικού προσωπικού  κ. Καρύδα αλλά και σε όλους  τους προισταμένους τμημάτων και το  προσωπικό που, όπως είπε, με ζήλο κράτησαν όρθιο το Νοσοκομείο σε δύσκολες συνθήκες.

Τέλος η κ. Αφροδίτη Αγγέλη έκανε λόγο για ένα συνολικό έργο που θα αλλάξει την όψη του Νοσοκομείου αλλά και τις παροχές του προς όφελος των Σαμιωτών αλλά και των επισκεπτών.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software