officeart horizontal  

 

Πολιτική

Προς τους «επαΐοντες και αγωνιώντες»

14 Ιουν, 2023 - 01:06
Προς τους «επαΐοντες και αγωνιώντες»

Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στο έργο του προσήνεμου Μώλου Όρμου Μαραθοκάμπου στην ομώνυμη λιμενολεκάνη του οικισμού Ορμού, απευθυνόμαστε προς τους «επαΐοντες και αγωνιώντες» την παρούσα προεκλογική περίοδο που διανύουμε, ώστε να δείξουν το ίδιο ενδιαφέρον για την αξιοποιήση των θαλάσσιων υποδομών της περιοχής τους και μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας.

Το υποέργο της επέκτασης του προσήνεμου μώλου Μαραθοκάμπου ως μη εκτελεσμένο στην αλληλουχία των φάσεων αξιοποίησης του Λιμένα Μαραθοκάμπου, από την αρχική μελέτη του 1989 ήταν και είναι, καταγεγραμμένο στη λίστα των μη ολοκληρωμένων έργων στο αρμόδιο κατά τον νόμο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Έτσι τον Ιούλιο του 2021, η επιτελική δομή ΕΣΠΑ του ΥΝΑΝΠ, ενημερώνει το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου ότι έχει προωθήσει προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης το έργο με τίτλο «ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΟΥ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣΗΝΕΜΟΥ ΜΩΛΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ» εκτιμώμενου προϋπολογισμού 2.000.000 €, ζητώντας παράλληλα στοιχεία ωρίμανσης και ενεργειών για το έργο.

Το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο ενημερώνει το Υπουργείο για την εκπόνηση από τη ΔΤΕ ΠΕ Σάμου, μελέτης κυματικής διείσδυσης στην λιμενολεκάνη καθώς και επέκταση εσωτερικού κρηπιδώματος του προσήνεμου μώλου ικανοποιώντας αίτημα τοπικών φορέων για τη βελτίωση   των υποδομών του λιμένα, ενώ επικαιροποιούνται οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου.

Τα προαναφερόμενα κοινοποιούνται στο απολογισμό της διοίκησης του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, καθώς επίσης περιλαμβάνονται στην απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας πρός ερωτώντες τέως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στενά χρονοδιαγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης καθορίζουν και την ένταξη των υλοποιήσιμών έργων του προγράμματος.

Οι ομιλούντες περί απένταξης του έργου από το ταμείο Ανάκαμψης ας μας κοινοποιήσουν την απόφαση ένταξης του έργου και να μην διαστρεβλώνουν δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη στις 3 Ιανουρίου 2023, όταν Περιφερειακός Σύμβουλός εκ Μαραθοκάμπου της Αντιπολίτευσης, σε προτάσεις του στις 15 Φεβρουαρίου 2023 αναφέρει το έργο το οποίο μεταξύ άλλων δυνητικά θα μπορούσε να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Για πλήρη λοιπόν ενημέρωσή σας, το έργο επέκτασης του προσήνεμου Μώλου Μαραθοκάμπου αναμένει την έκδοση Περιβαλλοντικών όρων μετά από σύμφωνη γνώμη της ΕΣΑΛ με επικαιροποιημένο συνολικό προϋπολογισμό τμηματικών φάσεων εργασιών, που ανέρχεται στα 19 εκατομμύρια ευρώ.  

Η μη συνεννόηση των πολιτικών στελεχών της αντιπολίτευσης, ( παραγόντων της τοπικής κοινωνίας Μαραθοκάμπου, του Περιφερειακού Συμβουλίου), στην μεταξύ τους ως φαίνεται διχογνωμία περί του έργου της επέκτασης του προσήνεμου μώλου Μαραθοκάμπου, καλλιεργεί τη παραπληροφόρηση των συμπολιτών μας, υποβαθμίζει την προσπάθεια όσων διεκδικούν θέσεις ευθύνης στον δημόσιο βίο και συντηρεί τον λαϊκισμό.

Και επειδή οι «επαΐοντες και αγωνιώντες» για το καλό του νησιού μας, στις είκοσι μία Μαΐου έπαθαν σοκ, στις είκοσι πέντε Ιουνίου θα πέσουν σε κώμα.    

                                                                             Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΑΜΟΥ

 

 

                                                                                  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΝΟΥΡΑΚΗΣ

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software