officeart horizontal  

 

Πολιτική

Σάμος: Η Λαϊκή Συσπείρωση για Αγροτική οδοποιΐα, Σφαγείο και καθαρισμό πρώην ΚΥΤ

17 Ιουν, 2023 - 11:06
Σάμος: Η Λαϊκή Συσπείρωση για Αγροτική οδοποιΐα, Σφαγείο και καθαρισμό πρώην ΚΥΤ

Τον απαράδεκτο αποκλεισμό του κεντρικού αγροτικού οδικού δικτύου του Καρβούνη από τα έργα που θα γίνουν με το Πρόγραμμα «Α.Τρίτσης» ύψους 4,9 εκατομμυρίων ευρώ καταδίκασε η «Λαϊκή Συσπείρωση», σε συζήτηση που έγινε προ ημερήσιας διάταξης με δική της πρωτοβουλία, την Τετάρτη 14-6-2023.

Οι αιτιάσεις της δημοτικής αρχής ότι το θέμα συζητήθηκε σε τρείς συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και αποφασίστηκε ομόφωνα, δεν την απαλλάσσει από την κύρια ευθύνη για την άδικη κατανομή των πόρων, ενώ παράλληλα αναδεικνύει και τις ευθύνες των παρατάξεων «Όλοι μαζί για τη Σάμο» και «Ανατροπή» που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή (η Λαϊκή Συσπείρωση δεν συμμετέχει εξαιτίας της νομοθεσίας που ισχύει) και οι οποίες δεν έφεραν αντιρρήσεις.

Επίσης αναδείχθηκαν οι ευθύνες της κυβέρνησης και του ΟΠΕΚΕΠΕ που με κριτήριο των αριθμό των εκμεταλλεύσεων οδήγησε στην άδικη κατανομή, της ανεπαρκούς χρηματοδότησης που δεν καλύπτει τις ανάγκες. Όπως τονίστηκε από τη Λαϊκή Συσπείρωση «…επειδή είναι λιγότεροι τους καταδικάζετε στην εγκατάλειψη των εκμεταλλεύσεών τους; Μάλλον προορίζετε τον Καρβούνη για ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά γι’ αυτό και εξωθείτε τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε αφανισμό». Στην εισήγησή της η Λα.Σ υπογράμμισε ότι «…δεν έχει καμιά λογική από τη μια να ασφαλτοστρώνετε(!) αγροτικούς δρόμους στους κάμπους και από την άλλη να μην προβλέπετε κάποια έργα προστασίας σε δύσβατα σημεία του ορεινού αγροτικού δικτύου. Μιλάμε -τόνισε -για την ορεινή ζώνη που παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα όπως σταφύλια και κρασί, μέλι, μήλα , κεράσια, καρύδια και κτηνοτροφικά προϊόντα - υπογραμμίζοντας ότι - τα κριτήρια δεν μπορεί να είναι μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά. Και κυρίως προστασίας των αγροτοκτηνοτρόφων που έμειναν και προσπαθούν να επιβιώσουν»

Τέλος, η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε, από δω και στο εξής, οι πιστώσεις για βελτίωση αγροτικής οδοποιίας να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά στο ημιορεινό και ορεινό δίκτυο του Καρβούνη, που έμεινε έξω από το Πρόγραμμα.

ΥΠΟΠΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ «ΤΕΡΤΙΠΙΑ» ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ

Σοβαρές επιφυλάξεις εξέφρασε η Λαϊκή Συσπείρωση για την προοπτική σχετικά με το πρώην Πεδίο Βολής και τις κυβερνητικές εξαγγελίες για παραχώρησή του στο δήμο. Με αφορμή τη συζήτηση για τη σύμβαση παραχώρησης στον δήμο για έξη μήνες,προκειμένου να γίνει ο καθαρισμός του χώρου, αναδείχθηκαν οι κυβερνητικές παλινωδίες με δικαιολογίες περί ιδιοκτησιακών προβλημάτων και άλλες αιτιάσεις.

Σχολιάζοντας την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να το αποδώσει στη γραφειοκρατία των υπηρεσιών και να βγάλει λάδι τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, η Λαϊκή Συσπείρωση στην τοποθέτησή της τόνισε ότι «τους έχουμε μάθει πια, “όπου θέλουν αγιάζουν κι’ όπου θέλουν ξεπαγιάζουν” δηλαδή όταν πρόκειται για τις μπίζνες των λεγόμενων μεγαλοεπενδυτών οι διαδικασίες είναι fast track, όταν πρόκειται για λαϊκές ανάγκες, τους μπλέκει η (δική τους) γραφειοκρατία» και κατέληξε: «Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του. Η πολιτική τους έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από τα λαϊκά προβλήματα. Ψηφίζουμε παρών , γιατί είναι ανάγκη να καθαρίσει (από χθες) ο χώρος, αλλά δεν δεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν και έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις για την εξέλιξη του θέματος».

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Για πολλοστή φορά , η Λαϊκή Συσπείρωση έφερε στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα των απαράδεκτα υψηλών τιμών στα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια, για να εισπράξει ακόμη μια φορά την αδιαφορία όλων των άλλων παρατάξεων οι οποίες μάλλον θεωρούν φυσιολογική τη ληστεία των εφοπλιστών.

Στην παρέμβασή της η Λα.Σ υπογράμμισε «Το εισιτήριο πρώτης θέσης σαλόνι έφτασε στα 101 ευρώ, οι αριθμημένες στα 91 ενώ η τρίτη θέση σαλόνι στα 74 ευρώ. Ούτε με κότερο να ταξιδεύαμε. Αν πεις για τα αεροπορικά σε περίπτωση που πρέπει απρόοπτα να ταξιδεύσει κανείς μιλάμε για 140άρια, 150άρια και 170άρια. Γιατί τις ανάγκες δεν μπορείς να τις προβλέψεις, για να έχεις κλείσει εισιτήριο τρείς μήνες πριν.

Επιπλέον η Σάμος , είναι αποκλεισμένη για τους εργαζόμενους που θα ήθελαν να κάνουν διακοπές. Για να ξεκινήσει μια οικογένεια με αυτοκίνητο πρέπει να έχει από χέρι ένα 600άρι για εισιτήρια και ακολουθούν όλα τα άλλα. Βλέπετε το «τουριστικό θαύμα» για το οποίο και ο δήμος ξοδεύει ένα σκασμό λεφτά σε διαφήμιση, δεν περιλαμβάνει τους έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους. Αυτοί ας κόψουν το λαιμό τους».

Και τόνισε: «Δεν έχουμε αυταπάτες ότι και τώρα θα κάνετε κάτι ουσιαστικό. Δεν είδαμε τέσσερα χρόνια τώρα, μια διαμαρτυρία, ούτε για τα μάτια. Εμείς απευθυνόμαστε ακόμη μια φορά στο λαό , να βγάλει επιτέλους τα συμπεράσματά του και να αποφασίσει να αγωνιστεί για τη ζωή του. Μόνο με τις δικές του δυνάμεις μπορεί να σωθεί. Οι σωτήρες έχουν τελειώσει εδώ και αιώνες. Εμείς δεν θα πάψουμε να είμαστε υποκινητές και πρωτεργάτες των αγωνιστικών κινητοποιήσεων όπως κάνουμε πάντα».

ΓΙΑ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ

Η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε υπέρ στην εξεύρεση-αγορά χώρου για την ίδρυση και κατασκευή σφαγείου, υπογραμμίζοντας: «Η δική μας θέση είναι σαφής και σταθερή: Δημόσια σφαγεία με ευθύνη του κράτους για τη λειτουργία και τον υγειονομικό τους έλεγχο , με δωρεάν παροχή υπηρεσιών στους κτηνοτρόφους , ώστε να μην επιβαρύνεται το κόστος παραγωγής και να υπάρχει το λογικό κέρδος για τον μικρό παραγωγό για να επιβιώσει και να κρατήσει την εκμετάλλευσή του. Παρ’ όλα αυτά δεν θα αρνηθούμε την κατασκευή και λειτουργία του σφαγείου έστω και έτσι, διεκδικώντας παράλληλα μόνιμη χρηματοδότηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την απρόσκοπτη λειτουργία του με το χαμηλότερο κόστος για τους κτηνοτρόφους.

Γιατί διαφορετικά θα βρεθούμε μπροστά σε δυο ενδεχόμενα. Ή θα αναγκαστούν οι κτηνοτρόφοι να πληρώνουν πανάκριβες υπηρεσίες που θα κάνουν το κόστος παραγωγής δυσβάσταχτο, ή θα μας μείνει ένα κουφάρι με πεταμένα λεφτά . Το παράδειγμα του ιδιωτικού σφαγείου είναι νομίζουμε εύγλωττο».

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software