officeart horizontal  

 

Πολιτική

Αναρωτιόμαστε που έσφαλε ο Δήμος ώστε να οδηγηθεί το Τοπικό Συμβούλιο σε παραίτηση;

17 Ιουν, 2023 - 07:06
Αναρωτιόμαστε που έσφαλε ο Δήμος ώστε να οδηγηθεί το Τοπικό Συμβούλιο σε παραίτηση;

Την απορία της εκφράζει η δημοτική αρχή Δυτικής Σάμου σχετικά με την παραίτηση του τοπικού συμβουλίου Κοντακαιίκων. Αναλυτικά δελτίο τύπου αναφέρει:

 

Από την ημέρα εκλογής της δημοτικής αρχής του νεοσύστατου Δήμου Δυτικής Σάμου, στόχος και δέσμευση ήταν η στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες για το χτίσιμο μιας μακροχρόνιας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των οργάνων, μέσα από ανοιχτό διάλογο και διαφανείς διαδικασίες, για την πρόοδο και την εξέλιξη του τόπου μας.

Όπως θα πρέπει να γνωρίζει κάθε δημότης, οι αιρετοί και τα στελέχη των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οφείλουν να τηρούν και να σέβονται τις διαδικασίες όπως προστάζει ο Νόμος.

Το καλοκαίρι του 2022 κλήθηκαν σε απολογία, στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Σάμου, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών για την κατασκευή 2 παιδικών χαρών στην κοινότητα Κοντακαιίκων.

Οι ανωτέρω παιδικές χαρές είχαν κατασκευαστεί χωρίς ενημέρωση του Δήμου, χωρίς τις απαιτούμενες εγκρίσεις των αρμοδίων συλλογικών οργάνων και των υπηρεσιών, άνευ των απαιτούμενων αδειών , αποτελούνταν από όργανα που δεν ήταν δυνατό να πιστοποιηθούν , είχαν κατασκευαστεί τσιμεντένιες περιφράξεις άνευ αδειών και βρίσκονταν εντός χώρων που είχαν μισθωθεί από το Δήμο ως χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων.

Όλες οι ενέργειες είμαστε σίγουροι ότι πραγματοποιήθηκαν με καλή   πρόθεση αλλά χωρίς να έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Στη συνέχεια κλήθηκε ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κοντακαιίκων ο οποίος συμφώνησε και δεσμεύτηκε να προβεί στην αποξήλωση των παράνομων παιδικών χαρών το οποίο και έπραξε.

Το θέμα θεωρήθηκε λήξαν και για το τυπικό κατατέθηκε φωτογραφικό υλικό από τους αποξηλωμένους χώρους στη δικογραφία που είχε δημιουργηθεί από την Εισαγγελία Σάμου.

Έναν περίπου χρόνο αργότερα μας καταγγέλθηκε ότι επανατοποθετήθηκαν τα όργανα στις ανωτέρω παιδικές χαρές.

Επίσης κατατέθηκαν εξώδικες διαμαρτυρίες από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων ότι μέσα στα ακίνητά τους κατασκευάστηκαν οι προαναφερόμενες παιδικές χαρές και ότι εάν δεν προβαίναμε στην επαναφορά των οικοπέδων τους στην κατάσταση στην οποία τα εκμίσθωσαν θα προέβαιναν σε καταγγελία της συμβάσεως.

Ζητήθηκε από το τοπικό συμβούλιο να προβεί στα νόμιμα δηλαδή στην αποξήλωση των παράνομων κατασκευών.

Ενώ εκκρεμούσε το θέμα των παράνομων παιδικών χαρών, η Λιμενική Αρχή μας ενημέρωσε εγγράφως για επέμβαση και κατάληψη έκτασης κοινόχρηστης ζώνης αιγιαλού από την ΤΚ Κοντακαιίκων (τοποθέτηση περίφραξης από ξύλινους πασσάλους και σχοινί καθώς και τοποθέτηση καθισμάτων από ξύλινους κορμούς και τραπέζι από ξύλινο καρούλι καλωδίων ) στην παραλία/περιοχή Λεπροκομείο Καρλοβάσου και στη συνέχεια μας κοινοποιήθηκε Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης ποσού 2.000, 00 ευρώ από τη Λιμενική Αρχή Καρλοβασίου και έπειτα Πρωτόκολλο Καθορισμού Αποζημιώσης Αυθαίρετης Χρήσης ποσού 315,98 ευρώ από την Κτηματική Υπηρεσία Σάμου και Πρωτοκόλλο Άρσης και Απομάκρυνσης Κατασκευών από την ίδια υπηρεσία.

Κατόπιν των ανωτέρω, ενημερώθηκε το συμβούλιο της Τ.Κ. Κοντακαιίκων εκ νέου και ζητήθηκε από αυτό να πράξει επιτέλους τα νόμιμα, δηλαδή την αποξήλωση των παιδικών χαρών και των παράνομων κατασκευών επί του αιγιαλού.

Προς έκπληξη όλων μας ενημερωθήκαμε μέσω κοινωνικών δικτύων ότι το τοπικό συμβούλιο αντί να συμμορφωθεί στα νόμιμα και να διασφαλίσει την υγεία και την σωματική ακεραιότητα των παιδιών για τα οποία διατείνεται ότι κατασκεύασε τα ανωτέρω, επέλεξε την «ηρωική έξοδο» (σύσσωμη παραίτηση).

Αξίζει να αναφερθεί ότι η παρούσα Δημοτική αρχή προέβη για πρώτη φορά στην κατασκευή σύγχρονης πιστοποιημένης παιδικής χαράς 150 τ.μ. στο χωριό των Κοντακαιίκων μετά από πρόταση και υπόδειξη του συμβουλίου της Κοινότητας αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι μεριμνά για τις ανάγκες και ανταποκρίνεται στα αιτήματα της κοινότητας.

Καταλήγοντας αναρωτιόμαστε προς τι όλα αυτά και που έσφαλε ο Δήμος ώστε να οδηγηθεί το Τοπικό Συμβούλιο σε παραίτηση;

Τελικά επιθυμούμε την τήρηση και τη διαφάνεια των διαδικασιών ή συντηρούμε μεθοδικά την αναρχία προσπαθώντας να κερδίσουμε τις εντυπώσεις ;

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software