officeart horizontal  

 

Πολιτική

"Ανατροπή": Εκπρόθεσμη Δημοτική αρχή

10 Ιουλ, 2023 - 02:07
"Ανατροπή": Εκπρόθεσμη Δημοτική αρχή

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου 2023, σημαντικά θέματα της ημερήσιας διάταξης που τοποθετήθηκε η "Ανατροπή" ήταν τα εξής:

  • Η ψήφιση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Ανατολικής Σάμου έχει αργοπορήσει πάρα πολύ από την δημοτική αρχή. Σύμφωνα με την νομοθεσία έπρεπε εντός 6 μηνών από την έναρξη λειτουργίας του Δήμου Ανατολικής Σάμου, η νέα δημοτική αρχή να καταρτίσει τον Οργανισμό του νέου Δήμου. Άρα, η προθεσμία έληγε στις 29/2/2020 και η δημοτική αρχή πρωτοέφερε το συγκεκριμένο θέμα προς ψήφιση στις 14/2/2022, με πολλές ατέλειες και σημαντικά λάθη. Επιπρόσθετα, κατά το τελευταίο εξάμηνο της δημοτικής περιόδου, ήτοι από 1η Ιουλίου 2023, δεν επιτρέπεται η ψήφιση Ο.Ε.Υ.
  • Επομένως, η δημοτική αρχή είναι εκτός προθεσμίας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εξαιρείται ο Δήμος μας από κάθε είδους πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, μετάταξη, διαδικασία κινητικότητας κ.λ.π., πράγμα που επιφέρει μόνο αρνητικά αποτελέσματα. 
  • Για την έγκριση των δρομολογίων της αστικής συγκοινωνίας της πόλης της Σάμου, η δημοτική παράταξη "Ανατροπή" είναι υπέρ μιας πραγματικής και ωφέλιμης δημοτικής συγκοινωνίας. Εντούτοις, πρέπει να γίνει οργανωμένα και σταδιακά να καλύπτει ευρύτερες περιοχές του Δήμου. Επιπλέον, τα συγκεκριμένα δρομολόγια που εγκρίθηκαν θα πρέπει να ισχύουν και τις Κυριακές και να μην διακόπτονται το μεσημέρι. Αν θέλουμε πραγματικά εξυπηρέτηση δημοτών, αλλά και τουριστών, σίγουρα θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και να υπάρχουν δρομολόγια όλη την εβδομάδα καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Για το Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου στο Ηραίον της Σάμου, αναρωτιόμαστε αν τελικά θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του χρόνου. Όποιος το επισκεφτεί εξωτερικά σήμερα, συνειδητοποιεί ότι έχει αφεθεί στο πέρασμα του χρόνου και επιπρόσθετα δεν φαίνεται να μπορεί ο Δήμος να εγκρίνει τον Φορέα Διαχείρισής του.

  • Ακόμα μας ταλανίζουν η διάλυση ορισμένων Ν.Π.Δ.Δ., που ίσχυαν κατά την προηγούμενη θητεία του ενιαίου Δήμου Σάμου.
  • Για την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του πεζόδρομου Λυκούργου Λογοθέτη στο Πυθαγόρειο, συνειδητοποιούμε για άλλη μια φορά την χρόνια στασιμότητα της δημοτικής αρχής. Είμαστε στα μέσα της τουριστικής περιόδου και τώρα φτάνουμε στο τελευταίο στάδιο, ούτως ώστε τα μαγαζιά εστίασης να μπορούν να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα στον συγκεκριμένο πεζόδρομο. 
el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software