officeart horizontal  

 

Πολιτική

Διακύρηξη Συνδυασμού "Αλλαγή Πορείας" για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

24 Αυγ, 2023 - 09:08
Διακύρηξη Συνδυασμού "Αλλαγή Πορείας" για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Συμπολίτισσες και συμπολίτες

Η πορεία των νησιών του Βορείου Αιγαίου και η κατάταξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στους ουραγούς της ΕΕ, δεν αφήνει αμφιβολίες ότι, παρά τους σημαντικούς πόρους που έχουν εισρεύσει τα τελευταία χρόνια από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, κάτι δεν γίνεται καθόλου σωστά.

Τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται, αντί να λιγοστεύουν, σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς:

-Συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης και ειδικά των ανταγωνιστικών, εξαγωγικών δραστηριοτήτων (αγροτική παραγωγή, μεταποίηση, τουρισμός, δημιουργική οικονομία).

- Δημογραφική συρρίκνωση και επιδείνωση των κρισιμότερων δεικτών (ηλικία, επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης) τόσο εξαιτίας της μετανάστευσης των δυναμικότερων στρωμάτων του πληθυσμού, όσο και λόγω της υπογεννητικότητας.

-Αυξανόμενη περιβαλλοντική υποβάθμιση που έχει σημαντικές επιπτώσεις στον

κύκλο του νερού, στη ρύπανση εσωτερικών και εξωτερικών υδάτων και θαλασσών,

την αγροτική παραγωγή.

- Έλλειμμα ελκυστικότητας και ανταγωνιστικότητας των νησιών μας, γεγονός που λειτουργεί ως κρίσιμος παράγοντας δημιουργίας των παραπάνω προβλημάτων.

Συζητώντας με ανθρώπους των νησιών μας που νοιάζονται για το παρόν και το μέλλον τους, διαπιστώσαμε τον κοινό προβληματισμό, αλλά και την κοινή μας θέληση τα νησιά μας να αλλάξουν πορεία.

Στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, η ΝΔ, με την αλαζονεία του αποτελέσματος των εθνικών εκλογών, ομολογεί απροκάλυπτα ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι «να βαφτεί μπλε ο χάρτης» τη βραδιά των εκλογών, ώστε να εφαρμόσει απαρέγκλιτα την πολιτική της με τον εκλεκτό της, κ. Στεφανή. Από την άλλη, η υποψηφιότητα του σημερινού Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη, εκτός του ότι προέρχεται και αυτή από την συντηρητική παράταξη, ως Περιφερειακή αρχή την τετραετία που πέρασε, ακολούθησε την πεπατημένη των προκατόχων του χωρίς όραμα και στόχο με αδιαφανείς και πελατειακές πρακτικές,  κα χωρίς ουσιαστική παρέμβαση στα μεγάλα προβλήματα της Περιφέρειας Β. Αιγαίου . Αντιθέτως, σύρθηκε όλα αυτά τα χρόνια πίσω απ τις επιλογές της ΝΔ, σε μια σειρά θέματα που απασχολούν τους πολίτες και σχετίζονται άμεσα με την ανάπτυξη του τόπου μας (ανεργία, υγεία, παιδεία, νησιωτικός ΦΠΑ, υποβάθμιση του Μεταφορικού Ισοδύναμου, αποδοχή των επιλογών της ΝΔ για την κατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης κ.α.),  προκειμένου να διεκδικήσει το χρίσμα της για τις προσεχείς εκλογές.

Απέναντι σ αυτές τις πολιτικές, που αγνοούν τις πραγματικές ανάγκες των νησιών μας, πολίτες από τον προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο, την Αριστερά και την Οικολογία αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Να προχωρήσουμε από κοινού, με επικεφαλής τη Βάσω Χοχλάκα, μια νέα μαχητική γυναίκα με πολύχρονη εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση για να υπερασπιστούμε τη ζωή των συμπολιτών μας και τη φυσιογνωμία των νησιών μας, προωθώντας ένα πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης.

Με πράξεις και όχι με παχιά λόγια.

Βασιζόμενοι στο φυσικό πλούτο, το ανθρώπινο δυναμικό, τον πολιτισμό και την ιστορία των νησιών μας, τα μοναδικά προϊόντα μας, τις νέες τεχνολογίες. Απαντώντας επί της ουσίας στις ανάγκες των νησιωτών και τις σύγχρονες προκλήσεις.

Με αναθεώρηση και εφαρμογή του Περιφερειακού Σχεδίου Βορείου Αιγαίου για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής,

Με έγνοια για τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, όπως η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική πρόνοια, οι μεταφορές, ώστε οι πολίτες των νησιών μας να πάψουν να νιώθουν πολίτες β’ κατηγορίας. Με έγνοια για κάθε άνθρωπο που ζει στα νησιά μας. Με έγνοια επίσης να μην γίνουν τα νησιά μας φυλακές και αποθήκες ψυχών της Ευρώπης, αλλά ελκυστικοί τόποι για μόνιμη εγκατάσταση και τουρισμό.

Η πρότασή μας αφορά μια περιφέρεια ανοιχτή ,όπου μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες σε συνεργασία με τη πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, τους φορείς των επιχειρήσεων (ιδιωτικών και κοινωνικών), των επαγγελματιών και των εργαζόμενων, τους φορείς του πολιτισμού & του περιβάλλοντος, στους πολίτες ,στους νέους, σε καινοτόμες ιδέες και δράσεις, με κύριο ρόλο τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και τον δημοκρατικό προγραμματισμό. Με άξονες, στόχους και προοπτική στους τομείς της γεωργίας – κτηνοτροφίας-αλιείας, τουρισμού, ορυκτού πλούτου, μεταποίησης, της δια βίου μάθησης. Ένα δίκαιο βιώσιμο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο για τους εργαζόμενους, την υγιή επιχειρηματικότητα, το περιβάλλον και τον πολιτισμό των νησιών μας. 

Με αυτούς τους στόχους καλούμε σε συμπόρευση κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη των δέκα νησιών του Βορείου Αιγαίου. Για να ξεφύγουμε από την οπισθοδρόμηση και τις χαμένες ευκαιρίες. Για να δώσουμε διέξοδο στους συμπολίτες μας που δεν αποδέχονται τη σημερινή εικόνα μιζέριας και εγκατάλειψης. Για να αλλάξουμε πορεία στα νησιά μας,  για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο όπως αξίζει σε εμάς και στις γενιές που έρχονται.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

Βαλάκου Άρτεμις του Αθανασίου - Αρχιφύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων Μυτιλήνης, Υπάλληλος ΕΦ.Α.ΛΕΣ.

Γιαννακέλος Βασίλειος του Φώτη - Συνταξιούχος πρώην ΟΣΥ

Ζαφειρίου Σακαράκη Αφροδίτη του Νικολάου- Ιατρός Χειρούργος Μαιευτήρ Γυναικολόγος

Κακάμπουρας Ευστράτιος του Χαριλάου - τ. Υπάλληλος ΕΛΤΑ, τ. Αντιδήμαρχος Δ. Πολιχνίτου

Καλατζής Ευστράτιος του Ιγνατίου - τ.Εργαζόμενος Κέντρου Υγείας Καλλονής

Μαριγλής Σταύρος του Γρηγορίου - Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός Β' βάθμιας , τ. Πρόεδρος ΕΛΜΕ Λέσβου, πρ. Πρόεδρος Όλυμπου Αγιάσου

Μελίσας Ευστράτιος του Βασιλείου - Ιδιωτικός Υπάλληλος

Μιχαλάκα Ευστρατία (Τούλα) του Παναγιώτη - Γενικός Ιατρός/ Επειγοντολόγος, Επιμελήτρια στα Επείγοντα του Γ. Ν. Μ. Βοστάνειο

Πατερέλλης Θεολόγος του - Συνταξιούχος Εφοριακός, Πρόεδρος Λέσχης Πλωμαρίου " Βενιαμίν ο Λέσβιος", τ. Α/δρος ΤΕΔΚ Β. Αιγαίου, τ.   Περιφερειακος Σύμβουλος, τ. Δημοτικός Σύμβουλος

Πατρέλλης Δούκας του Αντωνίου - Εκπαιδευτικός Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, Πολιτικός Μηχανικός

Πολίτης Σταύρος του Αναστασίου - τ.Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Λέσβου (3θητείες), τ. Αντιδήμαρχος Δήμου Λέσβου

Τσακίρης Ιωάννης του Γρηγορίου - Κτηνίατρος, πρ. Αντιδήμαρχος Δ. Λέσβου, πρ. Πρόεδρος Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου

Τσουκαλά Άννα του Γεωργίου - Νηπιαγωγός

Φιλίππου Αφροδίτη του Σταύρου - Ελεύθερος Επαγγελματίας, Οπτικός - Οπτομέτρης

Χατζηκωνσταντή Μαρία του Δρακούλη - Δημόσιος Υπάλληλος

Χατζημανώλης Νικόλαος του Ευαγγέλου - Στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος "Βόρειο Αιγαίο"

Χριστόφα Λεμονιά του Παναγιώτη - Οικιακά, μέλος Θεατρικού Εργαστηριού Μυτιλήνης

Λήμνος

Σουσαλής Αθανάσιος του Χαραλάμπους - Διευθυντής διοικητικής - οικονομικής υπηρεσίας Γενικού Νοσοκομείου - Κ.Υ. Λήμνου

Χίος

Κριμιζής Χριστόφορος του Νικολάου - Ελεύθερος Επαγγελματίας, Περιφερειακός Σύμβουλος

Σάμος

Βασιλείου Νικόλαος του Βασιλείου - Απόστρατος Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας

Βακάκης Θεόδωρος - Χρυσοβαλάντης του Γεωργίου - Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας/Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Χατζημιχάλη Βασιλική του Αναστάσιου - Ξενοδοχοϋπάλληλος

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software