officeart horizontal  

 

Πολιτική

Υπεγράφει η σύμβαση για την δημιουργία Ψηφιακού Εικονικού Μουσείου

30 Αυγ, 2023 - 04:08
Υπεγράφει η σύμβαση για την δημιουργία Ψηφιακού Εικονικού Μουσείου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου/Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού ξεκινά την υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου εξωστρέφειας  και προβολής της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Νησιών  του Βορείου Αιγαίου, με την υπογραφή της Σύμβαση από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη,  για την δημιουργία  Ψηφιακού Εικονικού  Μουσείου συνολικού προϋπολογισμού 300.675,08€ το οποίο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης έπειτα από έγκριση της Επιτροπής Ελλάδα 2024.

 Το έργο αφορά στην  υλοποίηση από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου / Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την ψηφιακή προβολή του πολιτιστικού πλούτου του Βορείου Αιγαίου με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής. Πρόκειται για την δημιουργία Εικονικού Ψηφιακού Μουσείου  της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που θα περιλαμβάνει ένα σύνολο ψηφιακών εφαρμογών περιήγησης και προβολής της ιστορίας των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας: της Λέσβου (συμπεριλαμβανομένων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου), της Χίου (συμπεριλαμβανομένων των Οινουσσών και των Ψαρών) και της Σάμου (συμπεριλαμβανομένων της Ικαρίας και των Φούρνων / Θύμαινας) με έμφαση στα ιστορικά γεγονότα κατά την επανάσταση του 1821, την οριστική απελευθέρωση το 1912, τα χρόνια των μεγάλων πολέμων και του μεσοπολέμου μέχρι και το σήμερα. 

             Εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Πολιτισμού Αναστασία Αντωνέλλη δήλωσε:

c7cba77f7da1f9af0f3a2472fd4e334f L«Είναι γνωστό ότι ως Περιφερειακή Αρχή συνειδητά επενδύουμε στην ανάδειξη της πολύτιμης κληρονομιάς του πολιτισμού των νησιών μας. Στα πλαίσια αυτά αξιοποιήσαμε κάθε χρηματικό εργαλείο που υπήρξε. Η υλοποίηση του χρηματοδοτούμενου έργου από το  Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης “Ψηφιακό Εικονικό Μουσείο του Βορείου Αιγαίου από την Επανάσταση του 1821 έως το σήμερα”, δημιουργεί ένα μεγάλο παράθυρο στον κόσμο για τα νησιά μας!.          

Όλοι αντιλαμβανόμαστε  ότι ζώντας σε μια ψηφιακή εποχή η δημιουργία ενός τέτοιου μουσείου  αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο εξωστρέφειας και συμβάλει  στην ανάπτυξη και σωστή προβολή των νησιών μας ανά τον κόσμο. Με συνέπεια και δουλειά  τα όσα πιστεύουμε τα κάνουμε Πράξη,με πολλαπλά οφέλη για τα νησιά μας και όπλο μας τον διαχρονικό πολιτισμό των νησιών μας. »

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software