officeart horizontal  

 

Πολιτική

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

16 Σεπ, 2023 - 01:09
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

Η κατάσταση με την έλλειψη νερού, όπως περιγράφουν οι κάτοικοι του Πύργου, είναι απελπιστική. Δυο ώρες νερό το πρωί δύο το απόγευμα η οποία συνεχώς μειώνεται. Αυτό σημαίνει ότι τα έξοδα για μια οικογένεια να αγοράζει εμφιαλωμένα νερά, να εγκαταστήσει βυτία, πιεστικά για βυτία, άγχος για να προλάβει τις ώρες που έχει νερό να γίνουν όλες οι δουλειές, φόβος για καταστροφή των σωληνώσεων, των συσκευών ενός σπιτιού με τα άνοιξε-κλείσει κλπ είναι δυσβάσταχτα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έκανε παρέμβαση το πρωί της Παρασκευής 15/09 στο Δήμαρχο να λυθεί το θέμα άμεσα, ενώ πρότεινε να προσφερθούν εμφιαλωμένα νερά στους κατοίκους για να ανακουφιστούν από το καθημερινό κόστος.

Έχει όμως επανειλημμένα καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο προτάσεις για το μείζον θέμα της ύδρευσης και της άρδευσης όπως:

- Ασφαλείς μαστεύσεις των ορεινών πηγών στον Καρβούνη με αυστηρή πρόβλεψη προστασίας των τοπικών οικοσυστημάτων.

- Σταδιακή μείωση των γεωτρήσεων στον αριθμό των απόλυτα αναγκαίων.

- Ασφαλή και σύγχρονα δίκτυα μεταφοράς του νερού στους οικισμούς με παράλληλη πρόβλεψη της άρδευσης των καλλιεργούμενων εκτάσεων σε κάθε μικρό ή μεγάλο οικισμό.

- Χωροταξική μελέτη και κατασκευή μικροφραγμάτων στα ρέματα για τη συγκράτηση μέρους του βρόχινου νερού για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, έργο απαραίτητο για την επάρκεια των υπόγειων υδάτων, ακόμη και σε περιόδους ανομβρίας όπως η φετινή.

- Αντικατάσταση απαρχαιωμένων δικτύων ύδρευσης μέσα στους οικισμούς ….και πολλά άλλα.

Κι όλα τα παραπάνω ζητάμε να γίνουν χωρίς περεταίρω επιβάρυνση των δημοτών με επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος η οποία πρέπει να διεκδικηθεί, να γίνει μελέτη και να γίνουν επιτέλους τα έργα. Αντ’ αυτού η δημοτική αρχή προχωρά μέσω των αντιδημάρχων της σε προεκλογικές γενικόλογες «φιέστες» με φωτογραφίες στα social αξιοποιώντας για άλλη μια φορά τη λογική του τόσο βολικού για αυτήν κοινωνικού αυτοματισμού (πχ φταίει αυτός που πλένει αυλές, χαλιά, ποτίζει κήπους με πόσιμο νερό κλπ) μη λέγοντας κουβέντα για τα απαραίτητα έργα που όφειλαν να έχουν ιεραρχήσει ώστε να μη…. βρωμίσουμε!

Δώστε λύση τώρα! Ιεραρχήστε τώρα τις μελέτες και τα έργα να έχει νερό ο κόσμος, τα ζωντανά! Δεν είμαστε κόστος! Είναι ανάγκη ΤΩΡΑ να έχουμε νερό!

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software