officeart horizontal  

 

Πολιτική

Την δυνατότητα χορήγησης βίζας στους Τούρκους πολίτες για 72 ώρες στα σημεία εισόδου, ζητά ο Περιφερειάρχης

4 Δεκ, 2023 - 03:12
Την δυνατότητα χορήγησης  βίζας στους Τούρκους πολίτες για 72 ώρες στα σημεία εισόδου, ζητά ο Περιφερειάρχης

Το θέμα της έκδοσης βίζας επιτοπίως στα νησιά με συνοπτικές διαδικασίες για ολιγοήμερη παραμονή Τούρκων επισκεπτών στο Β. Αιγαίο διατηρεί συνεχώς  στο προσκήνιο  με δηλώσεις αλλά και συνεχείς πιέσεις ο  Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης καθώς απασχολεί τις τοπικές κοινωνίες και αποτελεί αίτημα των επαγγελματιών του τουρισμού από τότε που ίσχυε η πιλοτική εφαρμογή του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού  προγράμματος και έως το 2019.  

Ο Περιφερειάρχης έχει θέσει επανειλημμένα το αίτημα στον Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψη του στις 12.05.2023, στον Υπουργό κ. Καιρίδη και με δημόσιες δηλώσεις του , μεταφέροντας το αίτημα των κατοίκων, ιδιαίτερα μετά τα δεδομένα που προέκυψαν φέτος με την μεγάλη επισκεψιμότητα τουριστών από την Τουρκική αγορά.  

Με  νέα δήλωση του ο Περιφερειάρχης  θέτει ξανά το θέμα εν όψει της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου  στην Αθήνα για συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του, υπογραμμίζοντας τα παρακάτω:

«Ένα σημαντικό θέμα χαμηλής πολιτικής , που αφορά τις νήσους του Βορείου Αιγαίου και θα πρέπει να συζητηθεί στην Ελληνοτουρκική συνάντηση ανώτατου επιπέδου της προσεχούς Πέμπτης είναι η δυνατότητα χορηγήσεως βίζας για 72 ώρες στα σημεία εισόδου, σε Τούρκους επισκέπτες που το δικαιούνται με χαμηλή οικονομική επιβάρυνση. Οι πύλες εισόδου και  εξόδου, λιμένες και αεροδρόμια, των Νήσων, ελέγχονται απόλυτα και ο  φόβος ανεξέλεγκτης  διάχυσης τυχών ανεπιθύμητων επισκεπτών εξ ανατολής προς το εσωτερικό της Ελλάδας και την Ευρώπης, που φαίνεται να φοβούνται οι Ευρωπαίοι Εταίροι  μπορεί να ελεγχθεί απόλυτα εφ’ όσον το επιθυμούμε.»

Ο Περιφερειάρχης βασίμως πιστεύει ότι θα υπάρξει ευτυχής εξέλιξη.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software