officeart horizontal  

 

Πολιτική

Σύμπραξη Προοδευτικών Πολιτών Δυτικής Σάμου- Θέματα προς συζήτηση στο Δ.Σ

15 Ιαν, 2024 - 01:01
Σύμπραξη Προοδευτικών Πολιτών Δυτικής Σάμου- Θέματα προς συζήτηση στο Δ.Σ

Η «Σύμπραξη προοδευτικών πολιτών» εύχεται καλή και εποικοδομητική θητεία στη νέα Δημοτική Αρχή.
Σε συμφωνία με όσα προεκλογικά είχαμε εκθέσει, άμεσα θα θέσουμε στο Δημοτικό συμβούλιο τα ακόλουθα ζητήματα:

 Δημιουργία πάρκου στο Καρλόβασι. Έχουμε ήδη ζητήσει ενημέρωση για την ακριβή ακίνητη περιουσία του Δήμου, ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα αξιοποίησης υπάρχοντος ιδιόκτητου χώρου. Σε διαφορετική περίπτωση εύρεση κατάλληλου χώρου και ξεκίνημα διαδικασίας απαλλοτρίωσης, βάσει του κανονισμού και της χρηματοδότησης που για όλους τους Δήμους ισχύει. Έμφαση στη δημιουργία επ’ αυτού σύγχρονου χώρου παιχνιδιού και για μεγαλύτερα παιδιά (σχοινιά αναρρίχησης, σύγχρονες τσουλήθρες, παιχνίδια ισορροπίας κ.α.), χώρου πρασίνου, όπως ακριβώς εδώ και πολλά χρόνια συμβαίνει σε πολλούς Δήμους της χώρας. Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για περιβαλλοντολογικό πάρκο με καταγραφή αντίστοιχων σε άλλους Δήμους.
 Λειτουργία από το ερχόμενο καλοκαίρι θερινού κινηματογράφου στο κτίριο Προβατάρη στο Καρλόβασι, καθώς το Πανεπιστήμιο μπορεί να παραχωρήσει το χώρο για αυτή τη χρήση. Ανάθεση σε υπάλληλο του Δήμου της εξεύρεσης της ακριβούς διαδικασίας αγοράς δικαιωμάτων ταινιών και δημιουργία Δημοτικού κινηματογράφου στα πρότυπα άλλων Δήμων, οι οποίοι μάλιστα ενοικιάζουν το χώρο, ο οποίος εδώ μας παραχωρείται.
 Άμεσες και εύκολες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑΜΕΑ. (Προέκταση πεζοδρομίου όπου δεν έχει στην οδό Γοργύρα με απαγόρευση παρκαρίσματος, σωστές κλίσεις στις ράμπες, κατάλληλη αντικατάσταση πλακών πεζοδρομίου, άμεση ενεργοποίηση της επιτροπής ελέγχου για τη διόρθωση παρανομιών, κ.α.)
 Άμεση πεζοδρόμηση του πετάλου της πλατείας, άμεση αποκατάσταση της νομιμότητας στη χρήση τραπεζοκαθισμάτων - Μετατροπή του υπάρχοντος parking σε χώρο αναψυχής.
 Δημοτική συγκοινωνία! Ανάθεση σε υπηρεσία του Δήμου όλης της απαιτούμενης διαδικασίας για την ένταξη το συντομότερο στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

 Άμεση καταγραφή της ακριβούς υπάρχουσας κατάστασης και ακριβής ενημέρωση ημών και των Δημοτών για δύο «γιοφύρια της Άρτας» της Δυτικής Σάμου: Κολυμβητήριο Καρλοβάσου και Βιολογικός καθαρισμός Κάμπου Μαραθοκάμπου.
 Άνοιγμα επιτέλους του τρίτου χρονίζοντος ζητήματος: «Σχέδιο πόλης στο Καρλόβασι». Ανάθεση σε ειδικούς εκτός Σάμου για τον εξορθολογισμό της κατάστασης.
 Ανάθεση σε συγκοινωνιολόγους σχεδίου μονοδρόμησης της οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη στο Καρλόβασι, με στόχο τη δημιουργία (επιτέλους!) πεζοδρομίου. Το ίδιο και στην οδό Λυκούργου Λογοθέτη στα Καναπτσέικα, όπου είναι άμεσα εφικτό.
 Ένταξη σε πρόγραμμα συντήρησης και αναπαλαίωσης Λεπροκομείου, Βυρσοδεψείων, Νεοκλασσικών κτιρίων τραπεζών στον Όρμο Καρλοβάσου, κ.α. ώστε να σωθεί ό,τι είναι ακόμη εφικτό. Ανάθεση σε συγκεκριμένους υπαλλήλους του Δήμου της διευθέτησης αυτού.
 Σύγκληση ειδικού Δημοτικού συμβουλίου με θέμα την αξιοποίηση της περιοχής του Λεπροκομείου. Ανάθεση σε υπηρεσία του Δήμου της διερεύνησης των δυνατοτήτων για δημοτικό αναψυκτήριο, επιδότηση ιδιωτών προς δημιουργία επιχειρήσεων, ανάδειξη παραλίας, προσπάθεια για αναγνώριση της περιοχής ως ιδιαίτερης λόγω του ιστορικού Λεπροκομείου κ.α.
 Εξεύρεση κτιρίου για τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου στο Καρλόβασι – Δημιουργία μουσείου ιστορίας της πόλης με τη βοήθεια πρόθυμων εθελοντών, προς ανάδειξη της πλούσιας ιστορικής διαδρομής της περιοχής (Ταμπάκικα, τραμ, αγορά δερμάτων από Τουρκία και αλλού, κοινωνικοοικονομική διαδρομή, ηγεμονία, ανεξαρτησία κ.α.).
Φωτογραφικό υλικό- βίντεο- μαρτυρίες – κείμενα κ.α. μπορούν να συλλεχθούν από συμπολίτες μας που προσφέρονται να συνδράμουν.
 Απλές παρεμβάσεις βελτίωσης της καθημερινότητας στο Καρλόβασι: Σχολικός τροχονόμος για τα Δημοτικά της πόλης – Αποκατάσταση πεζοδρομίου στην επικίνδυνη γέφυρα της παραλιακής – Συγκεκριμένη και απολύτως εφικτή λύση για την αποσυμφόρηση στην πρωινή προσέλευση στα Λύκεια της πόλης- Ποδηλατόδρομος στην παραλιακή – Εκσυγχρονισμός παιδικών χαρών και με νεότερης τεχνολογίας παιχνίδια κ.α.
 Διαδικασίες και αίτημα για την ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ στο Καρλόβασι.
 Άμεση εξεύρεση λύσης για την πυροπροστασία και έξοδο διαφυγής στο Παλαιό Καρλόβασι
 Ξεκίνημα μελέτης για τη δημιουργία μικρών φραγμάτων στον Καρβούνη- Ανάθεση σε ειδικούς εκτός Σάμου μελέτης επ’ αυτού- Καταγραφή πηγών και παροχής αυτών.
 Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κ. Μουντζούρη και πίεση για να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα για τα οποία δεσμεύτηκε προεκλογικά ( περιφερειακός Καρλοβάσου, παραλιακό μέτωπο, φράγμα Καρβούνη)
 Έκδοση επίσημης ανακοίνωσης από το Δήμο ευθείας καταγγελίας της κοροϊδίας της κεντρικής κυβέρνησης, σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών του σεισμού (σχολεία, εκκλησίες, Εμπορική Σχολή, σεισμόπληκτοι συμπολίτες μας). Ομοίως ευθεία καταγγελία της αναστολής του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου και συνεργασία με Δήμους άλλων νησιών για τη διαμαρτυρία επί του θέματος.
 Τέλος θα καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις για τα χωριά του Δήμου μας, βάσει της αναλυτικής ενημέρωσης που επιδιώξαμε και λάβαμε κατά την προεκλογική μας περιοδεία.
Όπως επανειλημμένως αναφέραμε προεκλογικά, θέλουμε να αντιταχθούμε στην παρατεταμένη εγκατάλειψη και κυρίως να ενημερώνουμε τους δημότες με κάθε
λεπτομέρεια για το που βρισκόμαστε σε κάθε ζήτημα και για ποιους λόγους δεν προχωρούν αυτονόητες βελτιώσεις. Με τη μικρή μας δύναμη στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεσμευόμαστε ότι θα αγωνιστούμε για τα παραπάνω και όλα όσα προκύπτουν από τα αιτήματα των συμπολιτών μας.

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software