officeart horizontal  

 

Πολιτική

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου επιμένει για φράγμα Καρβούνη

19 Ιαν, 2024 - 12:01
Ο Δήμος Δυτικής Σάμου επιμένει για φράγμα Καρβούνη

Συνεχίζει την προσπάθεια της για την υλοποίηση της κατασκευής φράγματος στον Καρβούνη η δημοτική αρχή Δυτικής Σάμου, πιστεύοντας ότι θα δοθεί λύση στην διαχείριση των υδατικών πόρων. Στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:

""Κατόπιν επίμονης αλληλογραφίας του Δημάρχου Δυτικής Σάμου κ. Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου παρέλαβε χθες 18.01.2024 την μελέτη του Φράγματος Καρβούνη και τον φάκελο αυτής. Η πολυπόθητη και πολυσυζητημένη αυτή μελέτη, παρότι από την πλειοψηφήσασα παράταξη αναζητήθηκε ήδη από την προεκλογική περίοδο, δεν ανευρέθη σε οποιαδήποτε τοπική Υπηρεσία.

Για το λόγο αυτό ζητήθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο, το οποίο επιφυλάχθηκε να την παραδώσει με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής, όπως και έγινε.

Τούτο αποτελεί το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την έναρξη των διαδικασιών διεκδίκησης και δρομολόγησης αυτού του βαρύνουσας σημασίας και δυναμικής έργου, που θα συμβάλλει καθοριστικά στην διαχείριση των υδατικών πόρων και στην ενεργειακή ανάπτυξη ολόκληρου του νησιού της Σάμου.

Ήδη απεστάλη από τον Δήμο Δυτικής Σάμου προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έγγραφο, με το οποίο υποβάλλονται προτάσεις εγγειοβελτιωτικών έργων, το κυριότερο των οποίων αποτελεί η κατασκευή του Φράγματος Καρβούνη στη θέση «Μοσχογιάννηδες» Υδρούσσας.

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου με συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα Σάμου προχωρά άμεσα σε επικαιροποίηση της μελέτης του Υπουργείου και στις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) και την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικά προγράμματα (ΕΣΠΑ 2023 – 2027)""

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software