officeart horizontal  

 

Πολιτική

Καμία ενημέρωση για το χωροταξικό, ανησυχεί ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου

17 Φεβ, 2024 - 09:02
Καμία ενημέρωση για το χωροταξικό, ανησυχεί ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου

Επιστολή στον αρμόδιο υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Ταγαρά , προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις του σχεδιασμού του νέου χωροταξικού σχεδιασμού απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Σάμου κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης. Η επιστολή κοινοποιήθηκε και  στον βουλευτή Σάμου, κ. Στεφανάδη. Αναλυτικά:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

όπως πολύ καλά γνωρίζετε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σάμος για δεκαετίες και αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξή της είναι το χωροταξικό.

Ένα χωροταξικό απαρχαιωμένο, που αν και έχει αποκτήσει πολεοδομικό σχεδιασμό πρώτου επιπέδου με Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου (Ζ.Ο.Ε.), οι χρήσεις γης που χαράχτηκαν με αυτές απαξίωσε πλήρως την γη σε συνδυασμό με το εξαιρετικά μικρά όρια οικισμών και πόλεων, εξέλιξη που δεν συνάδει με τις τοπικές ανάγκες και απαξιώνει τα νησιά μας. Ένα χωροταξικό που ουσιαστικά απαγορεύει οποιαδήποτε επένδυση και δεν λαμβάνει υπόψη την οικονομική ταυτότητα της Σάμου και τη βασική πηγή εσόδων, που είναι ο τουρισμός.

Τον Δεκέμβριο του 2022 κατά την επίσκεψη και την ομιλία σας στο Επιμελητήριο Σάμου, παρουσία του Βουλευτή, κ. Στεφανάδη, είχατε αναφέρει ότι η κατάθεση της μελέτης με το νέο τοπικό πολεοδομικό σχεδιασμό έχει καταληκτική ημερομηνία τα τέλη του 2025 καθώς επίσης ότι υπήρχε τότε σε εξέλιξη η σύνταξη περιβαλλοντικής μελέτης.

Επειδή λοιπόν, ως νέα Περιφερειακή Αρχή το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί προτεραιότητά μας θα θέλαμε να ενημερωθούμε για τα παρακάτω:

  • Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μελέτη για το νέο τοπικό πολεοδομικό σχεδιασμό.
  • Ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας για την ολοκλήρωση της μελέτης.
  • Εάν ισχύει η αρχική ημερομηνία που είχε ανακοινωθεί περί τα μέσα του 2025.
  • Εάν έχει ολοκληρωθεί η περιβαλλοντική μελέτη και ποιο το περιεχόμενό της.
  • Με ποιον τρόπο η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα καταθέσει τις προτάσεις της και σε πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να το πράξει.

Όπως γίνεται αντιληπτό, είναι επιτακτική ανάγκη η επίσπευση και ολοκλήρωση των διαδικασιών, καθώς οποιαδήποτε καθυστέρηση αποτελεί ακόμα ένα πλήγμα στην ανάπτυξη των νησιών μας, οδηγεί στον οικονομικό μαρασμό και κατ΄ επέκταση στη μείωση του πληθυσμού τους.

Ευελπιστούμε σύντομα να λάβουμε την απαραίτητη ενημέρωση και μέσω του ειλικρινούς διαλόγου και συνεργασίας να συμβάλλουμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας στην επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Με ιδιαίτερη τιμή,

                                                            Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΑΜΟΥ

                                                                   Ελισσαίος Μαυρατζώτης

Από το γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software