officeart horizontal  

 

Πολιτισμός

Ατομική έκθεση της Σαμιώτισσας εικαστικού Στέλλας Σεβαστοπούλου με τίτλο «Ρυθμοί της Φύσης»

19 Ιουν, 2023 - 12:06
Ατομική έκθεση της Σαμιώτισσας εικαστικού Στέλλας Σεβαστοπούλου με τίτλο «Ρυθμοί της Φύσης»

My project 1

Η ατομική έκθεση της Σαμιώτισσας εικαστικού και δημοσιογράφου Στέλλας Σεβαστοπούλου με τίτλο «Ρυθμοί της Φύσης» θα φιλοξενηθεί το Σάββατο 24 Ιουνίου και την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023 στην Πνευματική Εστία Βούλας.

Η αναζωογονητική, χαρούμενη και θεραπευτική επίδραση που ασκεί η φύση πάνω μας, αποτυπώνεται μέσω εκφραστικών και ιμπρεσιονιστικών πινελιών, με στόχο την μεταφορά αυτής της εμπειρίας στον θεατή. Η Στέλλα Σεβαστοπούλου (Stella Sevastopoulos) με τη δύναμη του χρωστήρα της και σαφείς αναφορές στη γενέτειρα των γονιών της, τη Σάμο, αποτυπώνει στα έργα της τους ρυθμούς της φύσης, σε παραστατικούς αλλά και σε αφαιρετικούς πίνακες. Οι περιβαλλοντολογικές ανησυχίες είναι επίσης εμφανείς, ενώ σε άλλα έργα ο συμβολισμός και η φαντασία παίζουν σημαντικό ρόλο.

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 24 Ιουνίου, από τις 7 το απόγευμα και οι προσωπικότητες από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, της πολιτικής αλλά και της επιστήμης που έχουν προσκληθεί, θα απολαύσουν τις μοναδικές «πινελιές» του μοσχάτου Σάμου με κέρασμα των εκλεκτών κρασιών του Συνεταιρισμού.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βούλας «Υπατία», πρόεδρος του οποίου είναι η Ιφιγένεια Αμοργιανού. Στα πλαίσια της έκθεσης, την Κυριακή, 25 Ιουνίου (7-8 μ.μ.) θα συναντηθούν τέσσερις συγγραφείς, συγκεκριμένα η Ιφιγένεια Αμοργιανού, ο Nίκος Σεβαστόπουλος, η Μαρία Παραβάντη και η Τάνια Κόλλια σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω στα βιβλία και την έμπνευσή τους.

Η Στέλλα Σεβαστοπούλου σπούδασε Τέχνη, Αγγλική Λογοτεχνία και Ιστορία της Τέχνης στο Harrow College of Art, στο Lancaster University και στο Reading University. Έχει εργαστεί ως ανεξάρτητη δημοσιογράφος σε διάφορα έντυπα και ήταν πολιτιστική συντάκτρια στην «Athens News». Γράφει και διαχειρίζεται το site «Art Scene Athens». Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 30 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Αντλεί την έμπνευσή της από τη φύση με έμφαση τις αποτυπώσεις της από τη Σάμο.

«Mε ελκύει να ζωγραφίζω φυσικές σκηνές ανόθευτου χαρακτήρα που μπορεί να μην υπάρχουν για τις επόμενες γενιές... Ο φακός του ανθρώπινου ματιού συλλέγει χρώματα και λεπτομέρειες που η κάμερα δεν μπορεί να δει. Και επιπλέον, υπάρχει το συναισθηματικό αποτέλεσμα και η ανθρώπινη εμπειρία της φύσης καθώς και κάποια από τα διδάγματά της, όπως τα ερμηνεύω εγώ τουλάχιστον...» εξηγεί η καλλιτέχνις.

  • «Ρυθμοί της Φύσης», 24 & 25 Ιουνίου στην Πνευματική Εστία Βούλας (οδός Αγίου Ιωάννου & Ναυσικάς, Boύλα, 16673, μέσα στο πάρκο). Ώρες λειτουργίας: Σάββατο 24 Ιουνίου 10 π.μ.-10 μ.μ. Κυριακή 25 Ιουνίου 10 π.μ.-9 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες: Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / Tηλ: 6938832898 www.stellasevastopoulos.com / www.artsceneathens.com

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software