officeart horizontal  

 

Πολιτισμός

Μουσικοχορευτική παράσταση απο το Λυκειο Ελληνίδων στο ανοιχτό θέατρο Πυθαγορείου

27 Ιουν, 2023 - 11:06
Μουσικοχορευτική παράσταση απο το Λυκειο Ελληνίδων στο ανοιχτό θέατρο Πυθαγορείου

Το Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Σάμου σας προσκαλεί στην 28η ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Η Λύρα έχει μια ψυχή σαν σύρεις το δοξάρι» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023 και ώρα 21:00 στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου Σάμου.

Η παράσταση αυτή έχει ως σκοπό να αναδείξει την διαφορετικότητα της λύρας σε διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας , να διασώσει και να μεταδώσει από γενιά σε γενιά την ιδιαιτερότητα του ηχοχρώματος των παραδοσιακών οργάνων και την μοναδικότητα των χορών της κάθε περιοχής .

Γεωγραφικά σημεία αναφοράς της εκδήλωσης είναι ο Πόντος , η Κάσος , η Ικαρία , η Κάρπαθος , η Χάλκη , η Ρόδος , η Κρήτη , η Κωνσταντινούπολη , με ανάδειξη της λύρας που παίζεται σε κάθε μία από αυτές τις περιοχές .
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε ανοιχτό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Πυθαγορείου Σάμου με μουσικούς των παραδοσιακών οργάνων από την κάθε περιοχή (ποντιακή/δωδεκανησιακή/ικαριακή και Πολίτικη λύρα και λαούτα) ενώ οι φορεσιές των χορευτών θα είναι πιστά αντίγραφα παραδοσιακών φορεσιών των αντίστοιχων περιοχών.
 
Φιλοξενούμενο Σωματείο : Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Ικαρίας .
el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software