officeart horizontal  

 

Πολιτισμός

Mια υπέροχη μουσική εβδομάδα

14 Ιουλ, 2023 - 01:07
Mια υπέροχη μουσική εβδομάδα

Ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία η Μουσική εβδομάδα (1-9 Ιουλίου),  με 6 συνολικά εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Πυθαγόρειος Μουσική Σχολή σε Καρλόβασι, Βαθύ και Πυθαγόρειο!

 Αρχικά, το Σάββατο 1η Ιουλίου  στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Δ.Σάμου στο Νέο Καρλόβασι, παρουσιάστηκαν  σόλο έργα Κλασικής&Ρομαντικής εποχής αλλά και ντουέτα Jazz & Σύγχρονης Μουσικής από τα τμήματα Πιάνου & Βιολιού, όπου ερμήνευσαν εξαιρετικά μαθητές από τα τμήματα Πιάνου & Βιολιού (τάξεις Μάνου Παριανού, Μαρίας Μπαρμπάκη, Σταματίας Ιννίνου & Ελένης Περρή).

Ακολούθησε, την Δευτέρα 3 Ιουλίου  στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Δ.Σάμου στο Νέο Καρλόβασι,  Μαθητική Συναυλία από τα τμήματα Πιάνου, (τάξεις Μάνου Παριανού, Μαρίας Μπαρμπάκη, Σταματίας Ιννίνου), Ακορντεόν (τάξη Σταματίας Ιννίνου), Κιθάρας(τάξεις Σταύρου Βουρούδη, Μίλτου Χρυσανθίδη), Ηλεκτρικού Μπάσου(τάξη Μίλτου Χρυσανθίδη), Τρομπέτας(τάξη Δημήτρη Γαλάτου), Μπουζουκιού(τάξη Αλέξανδρου Κωνσταντάτου) Φωνητικής(τάξη Δήμητρας Τσακανιά) και Παιδικής Χορωδίας(τάξη Δήμητρας Τσακανιά). Παρακολουθήσαμε από αρχάριους μαθητές έως και πολύ προχωρημένους και εν δυνάμει πτυχιούχους σπουδαστές της Πυθαγορείου Μουσικής Σχολής, να παίζουν σε ντουέτα και μουσικά σύνολα, τραγούδια κινηματογραφικής μουσικής, φλαμέγκο αλλά και ελληνικά έντεχνα & λαϊκά τραγούδια, αναδεικνύοντας το πολύ υψηλό επίπεδο των τμημάτων  όπως και το εξαιρετικό έργο που παράγουν οι καθηγητές της Σχολής.

 

 

 

 

Η Πυθαγόρειος Μουσική Σχολή έγραψε ιστορία-ανέβασε ΟΠΕΡΑ για 1η φορά στη Σαμό!

Το πολύ υψηλό επίπεδο του τμήματος Μονωδίας και Μελοδραματικής(τάξη Δήμητρας Τσακανιά) έγραψε ιστορία στον πολιτισμό της Σάμου,  ανεβάζοντας  για πρώτη φορά στη Σάμο, Όπερα! Συγκεκριμένα ανέβασε την διάσημη όπερα Διδώ & Αινείας του H.Purcell και μάλιστα σε 2 διανομές ρόλων με 4 Παραστάσεις συνολικά σε Καρλόβασι(Αίθουσα Εκδηλώσεων 2&9 Ιουλίου) - Βαθύ(αμφιθέατρο Περιφέρειας 5Ιουλίου) - Πυθαγόρειο(Αίθουσα Σίβυλλα-Doryssa Seaside Resort 7Ιουλίου), καθηλώνοντας το πολυπληθές κοινό, με τις αξιοθαύμαστες ερμηνείες των σπουδαστών που σκόρπισαν τον ενθουσιασμό και παρατεταμένο χειροκρότημα, παρέχοντας ένα μοναδικό και αξέχαστο υπερθέαμα σε Έλληνες αλλά και ξένους τουρίστες που είχαν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν. Με την Όπερα «Διδώ και Αινείας» από την Πυθαγόρειο Μουσική Σχολή, η Σάμος γίνεται η 4η κατά σειρά πόλη (μετά από Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Κέρκυρα)  που ανεβάζει όπερα στην χώρα μας, το 2023!

 

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software