officeart horizontal  

 

Πολιτισμός

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ...

19 Φεβ, 2024 - 12:02
ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ...

Της Μαργαρίτας Ικαρίου

Δεν ξέρω, πραγματικά, πως καταφέρνει σε κάθε της παράσταση η Θεατρική Ομάδα Σάμου να ανεβάζει τον πήχυ ολοένα και πιο ψηλά!

Το «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Στέλιου Μάρκου και εκπληκτικές ερμηνείες από Γιώργο Τριπόδη, Παρθενόπη Αρμενάκη, Κώστα Φώτεινα και Κώστα Βαρβαδούκα, άφησε ξέπνοο το κοινό που παρακολούθησε την πρεμιέρα της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου. Η Ευγενία Τραγάκη ως «αγόρι» έπειθε για την απελπισία ενός παιδιού που μόνο του κουβαλά το βαρύ φορτίο να μεταφέρει ένα μήνυμα...

Μια παράσταση, απλά, συ γκλο νι στι κή! Ένα έργο εξαιρετικά δύσκολο που όμως αγγίζει κάθε ψυχή και περιλαμβάνει, με συμπυκνωμένα νοήματα, όλες τις παραμέτρους της ανθρώπινης ύπαρξης, της ζωής και της ματαίωσης των προσδοκιών μας, προσμένοντας εκείνον (ή εκείνο) που όμως ποτέ δεν έρχεται...

Αυτή η «μη εξέλιξη» είναι στην ουσία η πιο ουσιαστική εξέλιξη στη θεώρηση της ζωής μας, στον εξανδραποδισμό που τείνει να αποτελέσει μια «συνήθη» πρακτική των ισχυρών έναντι των αδυνάτων, τη μάταιη απελπισία για τη κλειστοφοβική μοίρα του ανθρώπινου είδους, την ψυχική του αποξένωση, την περιθωριοποίηση, την καταστρατήγηση κάθε μορφής ατομικής ελευθερίας.

Ο χρόνος και ο τόπος, ασαφής μα ωστόσο ουσιαστικός. Η έλλειψη καταγραφής των εμπειριών του χθες, η σύγχυση ανάμεσα στο τώρα, στο τότε, στο ποτέ, στο φεύγω-μένω, στη λύπη και τη χαρά, στο ζω ή στο... κρεμιέμαι, στη νύχτα που έρχεται και σκεπάζει την προσδοκία, αποτελούν κυρίαρχα δραματουργικά στοιχεία στο θεατρικό αυτό αριστούργημα του Μπέκετ. Η Θεατρική Ομάδα Σάμου, πήρε και ανέδειξε τα στοιχεία αυτά τόσο ιδιαίτερα, τόσο προσεκτικά «υφασμένα» στις σκηνές, που το αποτέλεσμα της παράστασης ήταν εξαίρετο.

Σαν το δέντρο επί σκηνής, που ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη πράξη έβγαλε φύλλα, έτσι και η Θεατρική Ομάδα της Σάμου: Με κόπο, με γνώση, με πρόβες, με εσωτερικές διεργασίες των υποκριτών της, καταφέρνει να εξελίσσεται, να αλλάζει, να ανθίζει, κάθε φορά και περισσότερο, σε κάθε παράσταση και πιο απρόσμενα. Παράγοντας πολιτισμό. Ουσιαστικά και καταλυτικά.

«ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ: Δεν είμαστε πια μόνοι, περιμένοντας να νυχτώσει. Περιμένοντας τον       Γκοντό, περιμένοντας... περιμένοντας...»

Μην περιμένετε. ΔΕΙΤΕ αυτήν την παράσταση. Δεν θα φύγετε, ίδιοι...

"Περιμένοντας τον Γκοντό" του Σ. Μπέκετ

Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, κάθε Παρασκευή (9 μ.μ) και Κυριακή (8 μ.μ) έως 10 Μαρτίου 2024

(Σκηνικά-φωτογραφίες: Νίκος Αγγελής

Κοστούμια-σχέδιο αφίσας-μακιγιάζ: Ευγενία Τραγάκη

Επιμέλεια αφίσας και προγράμματος: Γιάννης Μανδουραράκης

Κονσόλες : Χρήστος Ζιάβρος, Τάσος Σαραντίδης

Υποβολείο: Μαρίλλη Λυμπέρη)

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software