officeart horizontal  

 

Βιβλίο

Σάμος μια μέρα... Η παρουσίαση στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βίντεο

16 Ιουλ, 2023 - 09:07
Σάμος μια μέρα... Η παρουσίαση στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βίντεο

Σε μια ζεστή βραδιά, κυριολεκτικά και μεταφορικά, παρουσιάστηκε η συλλογή διηγημάτων με τίτλο «ΣΑΜΟΣ, ΜΙΑ ΜΕΡΑ….65 ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΜΟ» από την Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου.

Η συγκέντρωση των κειμένων έγινε έπειτα από δημόσια πρόσκληση της Βιβλιοθήκης και αποτελεί μια λογοτεχνική «γεωγραφία» με επίκεντρο το νησί μας που φιλοδοξεί να αναδείξει όψεις της ιστορίας, της ηθογραφίας και της κοινωνικής πραγματικότητάς του στα πλαίσια πάντα της μυθοπλασίας.

Στη συλλογή συμμετέχουν συγγραφείς από όλη την Ελλάδα, σαμιακής καταγωγής και μη, άλλοι με μεγάλη εμπειρία στα λογοτεχνικά δρώμενα, και άλλοι που επιχειρούν συγγραφικά για πρώτη φορά, όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Άλλα από τα κείμενα, πέραν του συνεκτικού κοινού στοιχείου τους που είναι η αναφορά στη Σάμο, εκτυλίσσονται στο παρελθόν, άλλα στο παρόν και κάποια στο μέλλον.

Είναι μεγάλη η ποικιλία τους θεματολογικά και ειδολογικά κατατάσσονται στις κατηγορίες του αστυνομικού, της επιστημονικής φαντασίας, της ηθογραφίας, της μικροϊστορίας αλλά και της κοινωνικής αποτύπωσης σε όλες τις εκφάνσεις της.

Την εκδήλωση ομόρφυναν με το τραγούδι τους η Γεωργία Σεργίου και Χρυσούλα Κρητικού.

 

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software