officeart horizontal  

 

Υγεία

Σάμος - Ικαρία, ''χτίζεται'' το τείχος ανοσίας. Δείτε την πορεία των εμβολιασμών

31 Μάι, 2021 - 06:05
Σάμος - Ικαρία, ''χτίζεται'' το τείχος ανοσίας. Δείτε την πορεία των εμβολιασμών

Την προτεραιότητα  της κυβέρνησης στον εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών που έχει δοθεί από την κυβέρνηση, ώστε με το άνοιγμα του τουρισμού να μην επιβαρυνθεί δραματικά η επιδημιολογική εικόνα αυτών των περιοχών και να μην αυξηθούν οι νοσηλείες ασθενών με COVID-19, επιβεβαίωσε σήμερα η επίσκεψη της υφυπουργού Τουρισμού κ. Σοφίας Ζαχαράκη στο νοσοκομείο της Σάμου. Δείτε την πορεία του εμβολιασμού σε Ικαρία και Σάμο.

Ο πίνακας καταγράφει την πορεία του εμβολιασμού για την COVID-19 ανά περιφερειακή ενότητα στην Ελλάδα και ταξινομείται, από προεπιλογή, βάσει του ποσοστού του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί σε κάθε περιοχή. Τα δεδομένα προέρχονται από το data.gov.gr, το οποίο ενημερώνει τα στοιχεία καθημερινά. Με βάση τα στοιχεία αυτά μέχρι σήμερα στην Ικαρία έχουν εμβολιαστει 8.190 άτομα που αντιστοιχεί στο 50,33% του πληθυσμού.

Ikaria emvoliasmoi

Αντίστοιχα τώρα στην Περιφερειακή Ενότητα της Σάμου ο αριθμός των μβολιασμένων ανέρχεται στους 9.570 δηλαδή στο 29% του πληθυσμού. Για την προτεραιοποίηση του εμβολιασμού των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών, η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή την επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», η οποία προβλέπει τον καθολικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά. Συγκεκριμένα αναμένεται να εμβολιαστούν με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, έως το τέλος Ιουνίου τα εξής νησιά: Ρόδος, Κέρκυρα, Λέσβος, Χίος, Ζάκυνθος, Σαλαμίνα, Κεφαλονιά, Κως, Σάμος, Λευκάδα, Σύρος, Νάξος, Σαντορίνη, Λήμνος, Κάλυμνος, Θάσος, Μύκονος, Πάρος και η Αίγινα.

samos emvoliasmoi

 

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr και για τους πολίτες ηλικίας 18-29 ετών.

Συγκεκριμένα ο εμβολιασμός αυτής της ηλικιακής ομάδας θα γίνει σε δύο φάσεις. Πρώτα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ομάδα 25-29 ετών και στη συνέχεια για την ομάδα 18-24 ετών.

 

 

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software