officeart horizontal  

 

Υγεία

Εναλλακτική θεραπεία για την αντιμετώπιση της αϋπνίας

6 Σεπ, 2021 - 08:09
Εναλλακτική θεραπεία για την αντιμετώπιση της αϋπνίας

Εάν ένας άνθρωπος αντιμετωπίζει προβλήματα με τον ύπνο, αυτό αποτελεί διαταραχή ύπνου που ονομάζεται αϋπνία.

Είναι πολύ δύσκολο να ζείτε μια υγιή ζωή, εάν δεν έχετε ποιοτικό και ποσοτικό ύπνο.

Πρόκειται για διαταραχή η οποία προκαλείται για πολλούς λόγους και έχει σοβαρές επιπτώσεις στον τρόπο ζωής ενός ανθρώπου.

Ωστόσο, η αϋπνία μπορεί να αντιμετωπιστεί εάν ακολουθείτε τις συμβουλές του γιατρού σας και λαμβάνετε την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Εδώ, σε αυτό το άρθρο, θα μάθουμε για την θεραπεία της αϋπνίας και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί και με φυσικές λύσεις. Εάν θέλετε να αποφύγετε αυτό το είδος διαταραχής αρχικά, πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό που μπορεί να σας εξυπηρετήσει για να θεραπεύσετε την αϋπνία σας με αποτελεσματικό τρόπο. Στην πραγματικότητα, μπορείτε ακόμη και να θεραπεύσετε την αϋπνία κάνοντας μερικές βασικές αλλαγές στην καθημερινότητά σας.


Όταν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε τότε πρέπει να αποφύγετε να παρακολουθείτε τηλεόραση ή να σερφάρετε στο Διαδίκτυο. Αντί για αυτές τις δραστηριότητες, μπορείτε να πάρετε ένα βιβλίο της επιλογής σας και να αρχίσετε να διαβάζετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε το μυαλό σας. Μπορείτε επίσης να γράψετε κάτι για το οποίο σας ευχαριστεί και να το κάνετε μια συνήθεια και σταδιακά, θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν αισθάνεστε άβολα επειδή δεν μπορείτε να κοιμηθείτε. Αυτό θα προκαλέσει τον ύπνο σας, καθώς ακολουθείτε αυτές τις συνήθειες σε σταθερή βάση. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες θεραπείες αϋπνίας που μπορεί να εφαρμοστεί από τον πάσχοντα, η δημιουργία μας ρουτίνας πριν τον ύπνο.

Επίσης, θα πρέπει να προσδιορίσετε την αιτία της αϋπνίας και να βρείτε την κατάλληλη θεραπεία, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Όταν πάσχετε από αϋπνία λόγω άγχους, τότε η θεραπεία για αυτό το είδος διαταραχής θα είναι διαφορετική. Εάν προσπαθήσετε να αλλάξετε συμπεριφορική προσέγγιση, τότε θα είστε σε θέση να διορθώσετε την διαταραχή του ύπνου. Ωστόσο, όταν αυτές οι αλλαγές συμπεριφοράς δεν είναι αποτελεσματικές, τότε είναι καλύτερο να ζητήσετε ιατρική βοήθεια. Εάν αφήσετε το πρόβλημα της αϋπνίας να εξαπλωθεί, τότε μπορεί να εκφυλιστεί και να προκαλέσει κύρια προβλήματα υγείας.

Η αντιμετώπιση της αϋπνίας, εκτός από αλλαγές στην ρουτίνα και την συμπεριφορά σας, απαιτεί τη χρήση συνταγογραφούμενων φαρμάκων που συνιστά ο γιατρός σας.

Η δόση αυτών των συνταγογραφούμενων φαρμάκων εξαρτάται από το επίπεδο της αϋπνίας.

Ωστόσο, πολλές φορές αυτά τα φάρμακα προκαλούν εθισμό, ανοσία και παρενέργειες. Υπάρχουν όμως και λύσεις που μπορείτε πάντα σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό σας να συνδυάσετε με την βασική θεραπευτική αγωγή. Τα προϊόντα κάνναβης για παράδειγμα έχει αποδειχθεί ότι δρουν στον οργανισμό με ευεργετικό τρόπο λειτουργούν ως αγχολυτικό, βοηθούν στην κατάθλιψη και αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά ένα μεγάλο αριθμό παθήσεων.

Συνεπώς, είναι μια καλή ευκαιρία να εντάξετε στην καθημερινή σας ρουτίνα ένα τσάι κάνναβης, που ως γνωστόν, το τσάι κατά κανόνα είναι χαλαρωτικό πριν τον ύπνο.

Η ανάπαυση είναι μια εξαιρετικά σημαντική δράση της ζωής μας. Επειδή χαλαρώνει τον εγκέφαλό μας από την έντονη δραστηριότητα ολόκληρης της ημέρας.

Καθώς ο ύπνος θυσιάζεται, φέρνει μαζί του πολλά προβλήματα υγείας. Έτσι, εάν δείτε τα πρώτα συμπτώματα δυσκολίας στον ύπνο, μην διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια ώστε να προλάβετε προβλήματα στην υγεία σας που απαιτούν μεγαλύτερη προσπάθεια να αντιμετωπιστούν. * 

 

 

* Το άρθρο αυτό είναι ενημερωτικό, ΠΡΟΣΟΧΗ !!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ! Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας!

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software