officeart horizontal  

 

Υγεία

Ελλείψεις ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου-Πανυγειονομική Απεργία στις 22 Φεβρουαρίου 2024

30 Ιαν, 2024 - 07:01
Ελλείψεις ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου-Πανυγειονομική Απεργία στις 22 Φεβρουαρίου 2024

Οι μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και ιατρικών ειδικοτήτων έχουν οδηγήσει το δημόσιο σύστημα υγείας αλλά και το Νοσοκομείο Σάμου, σε μια συνεχιζόμενη υποβάθμιση υπηρεσιών υγείας. Η ευθύνη είναι διαχρονικά σε όλες τις κυβερνήσεις αλλά και στους εκάστοτε εκπροσώπους τους που δεν είναι άλλοι από τις διορισμένες διοικήσεις τους.
Πρόσφατα η Διοικήτρια του νοσοκομείου και ο Διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας εισηγήθηκαν προφορικά, στους ιατρούς του νοσοκομείου, την εφημερία τομέα στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών πράγμα που σημαίνει ότι ο ορθοπεδικός θα εφημερεύει για χειρουργικά περιστατικά, για γυναικολογικά, για οφθαλμολογικά, για ΩΡΛ κ.α. και αντίστοιχα ο γυναικολόγος για ορθοπεδικά, χειρουργικά, οφθαλμολογικά κ.α.
Το Δ.Σ του συλλόγου θεωρεί απαράδεκτη και επικίνδυνη την πρόταση από πλευράς της διοικήτριας και του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου που αποτελεί αντιποίηση της ιατρικής ειδικότητας σε όποιο τομέα και αν εφαρμόζεται. Όπως στον παθολογικό τομέα που επί σειρά ετών είναι χωρίς πνευμονολόγο όπως στη παιδιατρική κλινική που επί σειρά ετών καλύπτουν εφημερίες παθολόγοι, γενικοί ιατροί και ειδικευόμενοι. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει εδώ
και χρόνια στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όπου εφημερεύουν αγροτικοί ιατροί που μετακινούνται από τα αγροτικά ιατρεία για να καλύψουν ανάγκες του Νοσοκομείου.
Σας επισημαίνουμε για πολλοστή φορά πως η κάλυψη των ιατρικών θέσεων του Νοσοκομείου Σάμου είναι στο 50% του οργανισμού του 2011. Είκοσι χρόνια και πλέον λειτουργίας των ΤΕΠ δεν έχει προκηρυχτεί ούτε μια φορά θέση ιατρών ΤΕΠ.
Η κατάσταση αυτή και η εντατικοποίηση της εργασίας εγκυμονεί κινδύνους για ιατρούς και ασθενείς ενώ σε συνδυασμό με τους χαμηλούς μισθούς οδηγεί μεγάλο αριθμό εργαζομένων σε φυγή-παραίτηση από το νησί και από το δημόσιο και αποτελεί αντικίνητρο για προσέλκυση καινούργιων συναδέλφων.
Καλούμε τη Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα, με γρήγορες διαδικασίες, σε προκήρυξη ιατρικών θέσεων όλων των ειδικοτήτων που είναι απαραίτητες για το μοναδικό νοσοκομείο στη Σάμο αλλά, και για την περίθαλψη των κατοίκων του νησιού σύμφωνα με την εξέλιξη της επιστήμης.
Απαιτούμε την μονιμοποίηση όλου του επικουρικού προσωπικού με ειδική νομοθετική ρύθμιση.
Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε από τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου την αλαζονική, προσβλητική, υβριστική συμπεριφορά της προς τους εργαζόμενους που μοχθούν καθημερινά για να κρατήσουν ανοιχτά τα τμήματα και τις μονάδες του νοσοκομείου. Η ευθύνη τέτοιων συμπεριφορών βαρύνει εξολοκλήρου την ίδια τη κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους.
Ο σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου συμμετέχει στη Πανυγειονομική Απεργία στις 22 Φεβρουαρίου 2024, και καλούμε όλους τους υγειονομικούς και όλο το λαό να συμμετέχει μαζικά.
Ο Πρόεδρος                                                               Η Γραμματέας
Σταμάτης Φιλιππής                                                     Μανουέλα Χριστοδουλάκη

el da nl en fr de it no es tr

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

39c3dee7 b040 4c73 b2a3 7d3d40ca772c 

 

 Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube samostimes youtube

 

 

2

 

 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Βαθύ Σάμου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Καρλόβασι

e-genius.gr ...intelligent web software