• Δια-δικτυακές δραστηριότητες απασχόλησης παιδιών

  Δια-δικτυακές δραστηριότητες απασχόλησης παιδιών

  Το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας “Άλκη Ζέη" τηςΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στα πλαίσια της συνεργασίας του με τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, συνεχίζει τις δράσεις για την κοινότητα του νησιού και τη νέα χρονιά. Ελάτε να μεγαλώσουμε την παρέα μας!

  «Δημ -e- ουργώ» - Δια-δικτυακές δραστηριότητες απασχόλησης παιδιών

  Κάθε Τετάρτη στις 15:30 παιδιά ηλικίας 6-12 ετών έχουν την ευκαιρία να δημιουργούν, να πειραματίζονται, να ξεδιπλώνουν τη φαντασία τους και να παίζουν με λίγα… έως καθόλου υλικά!

  Μέχρι τώρα τα παιδιά έπαιξαν, χόρεψαν, έκαναν κατασκευές με τη μέθοδο origami, με   πηλό και παρακολούθησαν ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά πειράματα.

  Περισσότερα

 • Οι προθεσμίες για τις αναστολές σε Σάμο, Ικαρία και Χίο

  Οι προθεσμίες για τις αναστολές σε Σάμο, Ικαρία και Χίο

  Για προθεσμίες για την υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε Σάμο, Ικαρία και Χίο και την υποβολή δηλώσεων για το δώρο Πάσχα του 2020, ενημερώνει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του.

  Σύμφωνα με το άρθρο 115 του ν. 4764/2020 (Α’ 256), οι επιχειρήσεις - εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, ανεξαρτήτως κλάδου και επιχειρηματικής δραστηριότητας, που επλήγησαν από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020 στις περιοχές των  Περιφερειακών Ενοτήτων Σάμου, Ικαρίας και Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, μπορούν να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους και ορθές επαναλήψεις για το χρονικό διάστημα  από τις 31.10.2020  και πάντως όχι πέραν των τριών (3) μηνών, επιλέγοντας την ειδική περίπτωση, εντός των παρακάτω προθεσμιών:

  Περισσότερα

 • ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ COVID 19 στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

  ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ COVID 19 στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

  Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι άνοιξε η πλατφόρμα συμμετοχής για τους πολίτες προκειμένου να υποβάλλονται σε δωρεάν τεστ κορωνοϊού στο  https://testing.gov.gr/#/ ,όπου συμπληρώνοντας τη φόρμα ο πολίτης μπορεί να δηλώσει ότι επιθυμεί να υποβληθεί σε τεστΣτη συνέχεια, τυχαία και με βάση τη διαθεσιμότητα γίνεται η επιλογή των πολιτών που επιθυμούν να κάνουν δωρεάν τεστ για κορωνοϊό. Εφόσον κάποιος δημότης κληρωθεί θα λάβει ένα μοναδικό κωδικό με SMS το οποίο θα πρέπει να επιδείξει στο υγειονομικό προσωπικό την ώρα του ραντεβού και στο συγκεκριμένο κέντρο εξέτασης.

  Περισσότερα

 • Αρχική
0
0
0
s2smodern

Σάμος: Αποζημειώσεις σε όσους έχουν υποστεί φθορές στην περιουσία τους από διαμένοντες στο ΚΥΤ

Σάμος: Αποζημειώσεις σε όσους έχουν υποστεί φθορές στην περιουσία τους από διαμένοντες στο ΚΥΤ

Δημοσιεύθηκε η κοινή υπουργική απόφαση (Κ.Υ.Α.). των Υπουργών Οικονομικών και Μετανάστευσης και Ασύλου, με την οποία χρηματοδοτείται, μεταξύ άλλων, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, για αποζημιώσεις ,σε ζημιές που προκλήθηκαν από διαμένοντες στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίσησης προσφύγων και μεταναστών.  Σύμφωνα με την  Κ.Υ.Α., προβλέπεται ότι:

Περισσότερα

Όλοι Μαζί για τη Σάμο : Αναγκαίο για το κοινό καλό να προχωρήσουμε

Όλοι Μαζί για τη Σάμο : Αναγκαίο για το κοινό καλό να προχωρήσουμε

Ζούμε σε μια πραγματικότητα όπου παρά τα μεγάλα λόγια και τις ηχηρές δηλώσεις γονείς και παιδιά, που τα σχολεία τους έχουν υποστεί βλάβες από τον φονικό σεισμό, ταλαιπωρούνται, ενώ οι μαθητές 2 ταχυτήτων είναι πραγματικότητα.

Περισσότερα

Πώς θα ήταν το πρόσωπο του Πυθαγόρα του Σάμιου;

Πώς θα ήταν το πρόσωπο του Πυθαγόρα του Σάμιου;

Το... πρόσωπο γνωστών αρχαίων  φιλοσόφων και πολιτικών μας δείχνει ο Ιταλός καλλιτέχνης Αλεσάντρο Τομάζι ο οποίος ανασκευάζει, βάζοντας χρώμα, τα πρόσωπα αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων όπως απεικονίζονται σε αγάλματα που  εκτίθενται σε μουσεία σε όλο τον κόσμο. Δείτε πως ήταν ο Πυθαγόρας ο Σάμιος.

Περισσότερα

Στα λευκά ''ντύθηκε'' η Σάμος. Δείτε φωτογραφίες.

Στα λευκά ''ντύθηκε'' η Σάμος. Δείτε φωτογραφίες.

Στα λευκά ''ντύθηκε'' η Σάμο από τον χιονιά. Δείτε όμορφες εικόνες από το χιονισμένο τοπίο.  Σε πλήρη εξέλιξη είναι και σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, η κακοκαιρία με την ονομασία «Λέανδρος» - Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλές τιμές, ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές.

Περισσότερα

Σάμος: Εντοπίστηκαν ανθρώπινα μέλη σε παραθαλάσσια περιοχή

Σάμος: Εντοπίστηκαν ανθρώπινα μέλη σε παραθαλάσσια περιοχή

Για την ύπαρξη ανθρώπινων κάτω άκρων στη χερσαία περιοχή Ποσειδωνίου Σάμου ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 16 Ιανουαρίου η Λιμενική Αρχή Πυθαγορείου.

Περισσότερα

Γονείς Δημοτικού Παλαιοκάστρου: Δημιουργούνται μαθητές δυο ταχυτήτων

Γονείς Δημοτικού Παλαιοκάστρου: Δημιουργούνται μαθητές δυο ταχυτήτων

Ο σεισμός της 30ης Οκτωβρίου 2020 σε συνδυασμό με τις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημία του Covid-19, δημιούργησαν ορισμένες αντιξοότητες ως προς την ομαλή συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και μαι εκπαιδευτική κοινότητα δυο ταχυτήτων, αναφέρει επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου. Διαβάστε αναλυτικά:

Περισσότερα

Σάμος: Επιστολή γονέα, ''Κάποια παιδιά είναι πιο τυχερά απο άλλα''

Σάμος: Επιστολή γονέα, ''Κάποια παιδιά είναι πιο τυχερά απο άλλα''

Αναγνώστης του samostimes μας απέστειλε την παρακάτω επιστολή με την παράκληση της δημοσιοποίησης. Η επιστολή αναφέρεται στους ''μαθητές δυο ταχυτήτων'' στο νησί της Σάμου  όπου αντιμετωπίζονται σοβαρά προβλήματα με την στέγαση σχολικών μονάδων μετά τον καταστρεπτικό και φονικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου. Η επιστολή αναφέρει:

''Κάποια παιδιά είναι πιο τυχερά απο άλλα, κι έτσι 5 τουλάχιστον Δημοτικά σχολεία στη Σάμο βρίσκονται απο 30 Οκτώβρη εκτός του φυσικού τους χώρου και καθηλωμένα σε μια οθόνη για ωρες, για μήνες αφού καμία λύση δεν βρέθηκε γι αυτά, δυόμιση μήνες μετά τον σεισμό.

Περισσότερα

e-genius.gr ...intelligent web software