elenfrdeitrues
 • Η ροζέ όψη της… σελήνης!

  Η ροζέ όψη της… σελήνης!

  «Σελάνα», η δωρική «σελήνη». Από αυτήν πήρε το όνομά του ένα κρασί ιδιαίτερο, το ημίξηρο ροζέ Selana του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της Σάμου. Σερβίρεται στους 10-12o C και γοητεύει τον ουρανίσκο!

  Θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι συνώνυμο της ανοιξιάτικης ή και της καλοκαιρινής μας διάθεσης, ωστόσο για τους φανατικούς της γεύσης του, το Selana είναι ένα κρασί γεννημένο να συνοδεύει τις όμορφες στιγμές μας καθόλη τη διάρκεια του έτους. 

  Οι παιχνιδιάρικες κι έντονα ροζέ αποχρώσεις του αποκαλύπτουν πως κρύβει μέσα του ποικίλα αρώματα της καλοκαιρινής σαμιακής φύσης σε ένα συνδυασμό που θυμίζει κεράσι, φράουλα, μπαχαρικά αλλά και καραμέλα μαζί. Κι ενώ ένα δροσερό ποτήρι στη βεράντα ή σε παραλιακό bar αποτελεί μια υπέροχη σκέψη, καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας ότι το ημίξηρο ροζέ Selana μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα:

  Περισσότερα

 • Στα θρανία οι μαθητές των Δημοτικών, τι ισχύει με τις άδειες ειδικού σκοπού

  Στα θρανία οι μαθητές των Δημοτικών, τι ισχύει με τις άδειες ειδικού σκοπού

  Επιστροφή στις σχολικές αίθουσες για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων  την Δευτέρα 1η Ιουνίου εκεί όπου θα  πρέπει να εφαρμόσουν αυστηρά μέτρα για την προστασία τους από τον κοροναϊό. Από την την πρώτη ημέρα, μεγάλο μέρος  θα αφιερωθεί στην επεξήγηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ προς τα παιδιά. Οι μικρότεροι μαθητές θα πρέπει να κρατούν αποστάσεις, τα τμήματα δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 15 άτομα και όταν αυτό γίνεται θα ''σπάνε'' σε δυο και θα ακολουθείται η εκ περιτροπής διδασκαλία, διαφορετικά διαλείμματα και αντισηπτικά. Δείτε τι ισχύει για τις άδειες ειδικού σκοπού και τα ολοήμερα.

  Περισσότερα

 • Μειώνεται στο 13% ο ΦΠΑ στην εστίαση. Τι σημαίνει για τον καταναλωτή

  Μειώνεται στο 13% ο ΦΠΑ στην εστίαση. Τι σημαίνει για τον καταναλωτή

  Aπό την 1η Ιουνίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020,  θα διαρκέσει η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών. Σε αυτή προβλέπονται επίσης εκπτώσεις σε ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένο μίσθωμα λόγω κοροναϊού, ενώ παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής βεβαιωμένων οφειλών. Δείτε σε ποια προϊόντα και υπηρεσίες θα εφαρμόζεται η μείωση του ΦΠΑ και τι σημαίνει για τον καταναλωτή.

  Περισσότερα

0
0
0
s2smodern

Το πόσο καλό είναι ένα βιβλίο, μια ταινία ή μια συναυλία δεν έχει να κάνει μόνο με τα συναισθήματα που σου δημιουργούν εκείνη την στιγμή που τα βιώνεις αλλά πόσο σε απασχολούν ώρες ή και μέρες μετά. Απο την ανάγκη που νιώθεις να μιλήσεις για αυτά. 

Πότε είναι καλό και επιτυχημένο ένα μουσικό φεστιβάλ; Όταν φέρνει "μεγάλα" ονόματα; Όταν φέρνει νέους και εναλλακτικούς, παλιούς και δοκιμασμένους; 

Μην το κουράζουμε πολύ. Κάθε φορά και στον βαθμό που ''εμπλεκόμαστε'' πρακτικά ή συναισθηματικά μπορούμε να βρίσκουμε λόγους για να είναι κάτι επιτυχημένο.

Γιατί όμως την ...ποιότητα πολύ ''εμίσησαν'' αλλά τα εισητήρια και τις πωλήσεις κανείς, δικαίως και αδίκως, ότι πουλάει στα μάτια όλων φαντάζει καλό. 

Το Ireon Music Festival  θα μπορούσε, 16 χρόνια τώρα, να μετατραπεί άνετα σε ένα ωραιότατο λαϊκό πανυγήρι του καλοκαιριού, να φέρνει ένα ''όνομα'' του ελληνικού πενταγράμμου και να πουλά τόνους σουβλάκια και κρύας μπύρας ένα ολόκληρο τριήμερο. 

Επέλεξαν όμως τον δύσκολο δρόμο. Οι ερασιτέχνες διοργανωτές, ο Γιάννης, ο Νίκος, ο Νάσος, ο Θάνος, ο Σιδέρης και τόσοι άλλοι, επέλεξαν χρόνια τώρα να ψάχνονται με τα λίγα λεφτά που έχουν κάθε χρόνο μιας και οι ...κρατικές επιχορηγήσεις, ευτυχώς τελικά, δεν έφτασαν ποτέ σε τούτη την γωνιά.

Το ψάξιμο αυτό όμως αποδίδει, γιατί όταν έχεις καταφέρει να φέρεις σε αυτή την κουκίδα στον παγκόσμιο χάρτη ονόματα όπως Stranglers, Stereo Mcs, Inner Circle, Dub pistols  και όλα τα είδη μουσικής, τότε αυτό απο μόνο του είναι εξαιρετικά σημαντικό. 

Καμιά φορά όμως, για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με την αξία των καλλιτεχνών αλλά με τα δικά μας μουσικά ακούσματα, τα εισητήρια δεν έρχονται. Τότε είναι που τα πράγματα δυσκολεύουν και για τώρα και για την επόμενη χρονιά. 

Δεν εγκαταλείπουν όμως την προσπάθεια. Δεν πάνε στο ''εύκολο'', θα ρίξουν λίγο νερό στο κρασί τους, ναι αλλά μέχρι εκεί. Τόσο, όσο.

Τόσο, όσο την επόμενη χρονιά να ισορροπήσουν και αν γίνετε να μπορούν με άνεση να σχεδιάσουν τι θα κάνουν του χρόνου.

Δεν είναι τίποτα μάνατζερ ...''περιοπής'' οι διοργανωτές του φεστιβάλ, το μάθανε όμως και το πονάνε.

Δεν βγάζουν λεφτά από αυτό, βγάζουν όμως αγάπη για αυτό και από την αγάπη αυτή κερδίζουν όλοι. 

Το Ηραίον, η Σάμος που ακούγεται για κάτι θετικό και έχει μπεί γερά στο χάρτη των φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα χάρη σε αυτή την προσπάθεια, εμείς όλοι που για τρείς μέρες τον χρόνο έχουμε την ευκαιρία να ανταμώσουμε σε έναν χώρο που σέβονται την μουσική, τους μουσικούς και που δεν είμαστε ''κομμένα εισητήρια'' αλλά μέλη μιας μεγάλης παρέας που και φέτος και του χρόνου θα περάσουμε καλά.

Το Ireon Music Festival είναι καλή πρακτική. Αντιγράψτε το.

Γράφει ο Μιχάλης Σβαρνιάς

e-genius.gr ...intelligent web software