elenfrdeitrues
 • Σάμος - Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θα έχει κυρώσεις αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της»

  Σάμος - Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θα έχει κυρώσεις αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της»

  Το θέμα της μεταχείρισης των προσφύγων από την Τουρκία έθιξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής του στη Σάμο, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις εορτασμού της 107ης επετείου της ένωσης του νησιού με την Μητέρα Ελλάδα.

  «Η Τουρκία οφείλει να συμπεριφέρεται στους Πρόσφυγες υπό όρους Ανθρωπισμού και πλήρους σεβασμού των κατά το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο δικαιωμάτων τους, τηρώντας στο ακέραιο και τις δεσμεύσεις που έχει εν προκειμένω αναλάβει έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

  Μάλιστα, σημείωσε ότι «Η ως σήμερα συμπεριφορά της έναντι των Προσφύγων, η οποία βρίσκεται στον αντίποδα των υποχρεώσεών της, δεν πρόκειται να μείνει χωρίς κυρώσεις, πέραν δε τούτου υπονομεύει το κύρος της διεθνώς».

  Περισσότερα

 • ''Ανοίγει'' η Κινεζική αγορά για το Σαμιώτικο κρασί

  ''Ανοίγει'' η Κινεζική αγορά για το Σαμιώτικο κρασί

  Μέρος της ιστορικης, εμπορικής, συμφωνίας Ε.Ε. και Κίνας γίνεται το κρασί της Σάμου αφού πλέον είναι ένα από τα 100 ευρωπαίκά προίόντα με Προστασία Ονομασίας Προέλευσης και υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις μπορεί να ''εκτινάξει'' το μοναδικό αυτό μας προϊόν στην μεγάλη ασιατική αγορά.

  Περισσότερα

 • Υπέροχη Σάμος! Κακοπέρατο

  Υπέροχη Σάμος! Κακοπέρατο

  Η Σάμος είναι από τα λίγα ορεινά νησιά της χώρας μας, με πλούσια βλάστηση και εκπληκτικής ομορφιάς τοπία. Δείτε στο video του samostimes.gr το υπέροχο ''Κακοπέρατο''.

  Περισσότερα

0
0
0
s2smodern

Τι είναι η Κλίμακα  F; Τώρα θα μου πεις αν ήξερα γιατί να διαβάσω αυτό το κείμενο. Σωστό αλλά το θέμα γύρω από την Κλίμακα F δεν είναι τι ξέρεις αλλά τι κάνεις για αυτά που ξέρεις.

Ο Γιάννης Μπεχράκης, αυτός ο σπουδαίος Έλληνας φωτογράφος, φωτογραφίζοντας το προσφυγικό είχε πει ότι το κάνει για να μην υπάρχει κάποιος που να μπορεί πει ‘’δεν ξέρω’’. Αυτό ακριβώς κάνει και η Έλενα Χουσνή, γράφει για τον καθημερινό μας φασισμό που γιγαντώνεται ώστε να μην έχουμε άλλοθι στο έγκλημα. Το ξέρουμε και το επιτρέπουμε να γίνεται.

Το γεγονός ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής δεν βρίσκεται στο κοινοβούλιο δεν επηρεάζει την πολιτική ζωή του τόπου, το φίδι θα βρει άλλη πέτρα για να κρυφτεί.

Τα φίδια είναι επικίνδυνα όταν δεν τα βλέπουμε.

Τότε είναι που την πατάμε κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ο φασισμός σε κοινή θέα είναι αναγνωρίσιμος, όταν μπλέκεται όμως σε ανέκδοτα, κοινωνικά στερεότυπα άλλων εποχών που μεταβάλλονται αργά στον χρόνο, σε σεξιστικά σχόλια, ιερή οργή και οικονομοπολιτική αγανάκτηση, για πολλούς γίνεται το δίκαιο που τους πνίγει.

Είναι ανάγκη λοιπόν να κατανοήσουμε ότι το δίκαιο που μας πνίγει τελικά ίσως να μην τόσο δίκαιο και σίγουρα δεν είναι δικό μας.

Είναι μαεστρικά κατευθυνόμενη ψυχολογική διαχείριση μας.

Στην Κλίμακα F θα αναγνωρίσεις τον κόσμο γύρω μας, τον ξέρεις, κάτι έχεις καταλάβει για να ανοίξεις αυτό το βιβλίο. Η ιστορία δυνατή και τα όσα περιγράφονται, τόσο σε αστυνομικό όσο και σε δημοσιογραφικό επίπεδο αφού τέτοιοι είναι οι ήρωες του βιβλίου, είναι βγαλμένα από πραγματικές καταστάσεις.

Έχω την εντύπωση όμως ότι η συγγραφέας φοβήθηκε το κοινό της. Φοβήθηκε μήπως το … κουράσει με λεπτομέρειες και ατμόσφαιρα και δεν κλιμάκωσε την ένταση όπως πραγματικά θα άξιζε σε αυτό το βιβλίο που από την κατηγορία ‘’πολύ καλό’’ θα το πήγαινε στην κατηγορία ‘’Σενάριο σειράς στο Netflix’’.

Κάθε αναγνώστης και μια άποψη είχε πει κάποιος, κάπου, κάποτε και η δικιά μου είναι απλά μια τέτοια ακόμα.

Μια άποψη και είναι δύσκολος ο καιρός για τις απόψεις στον καιρό των social media. Όσο όμως φιλτράρουμε τις πληροφορίες γύρω μας και διαμορφώνουμε την δική μας άποψη τόσο περισσότερο αντιστεκόμαστε στις ολιγαρχίες και τους φασισμούς.

Ο μόνος τρόπος λοιπόν για να έχεις άποψη για την ‘’Κλίμακα F’’ είναι να την διαβάσεις.

* Το βιβλίο της Έλενας Χουσνή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΥΦΑΝΤΑ 

Μιχάλης Σβαρνιάς

e-genius.gr ...intelligent web software