• Δια-δικτυακές δραστηριότητες απασχόλησης παιδιών

    Δια-δικτυακές δραστηριότητες απασχόλησης παιδιών

    Το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας “Άλκη Ζέη" τηςΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στα πλαίσια της συνεργασίας του με τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, συνεχίζει τις δράσεις για την κοινότητα του νησιού και τη νέα χρονιά. Ελάτε να μεγαλώσουμε την παρέα μας!

    «Δημ -e- ουργώ» - Δια-δικτυακές δραστηριότητες απασχόλησης παιδιών

    Κάθε Τετάρτη στις 15:30 παιδιά ηλικίας 6-12 ετών έχουν την ευκαιρία να δημιουργούν, να πειραματίζονται, να ξεδιπλώνουν τη φαντασία τους και να παίζουν με λίγα… έως καθόλου υλικά!

    Μέχρι τώρα τα παιδιά έπαιξαν, χόρεψαν, έκαναν κατασκευές με τη μέθοδο origami, με   πηλό και παρακολούθησαν ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά πειράματα.

    Περισσότερα

  • Οι προθεσμίες για τις αναστολές σε Σάμο, Ικαρία και Χίο

    Οι προθεσμίες για τις αναστολές σε Σάμο, Ικαρία και Χίο

    Για προθεσμίες για την υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε Σάμο, Ικαρία και Χίο και την υποβολή δηλώσεων για το δώρο Πάσχα του 2020, ενημερώνει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του.

    Σύμφωνα με το άρθρο 115 του ν. 4764/2020 (Α’ 256), οι επιχειρήσεις - εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, ανεξαρτήτως κλάδου και επιχειρηματικής δραστηριότητας, που επλήγησαν από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020 στις περιοχές των  Περιφερειακών Ενοτήτων Σάμου, Ικαρίας και Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, μπορούν να υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους και ορθές επαναλήψεις για το χρονικό διάστημα  από τις 31.10.2020  και πάντως όχι πέραν των τριών (3) μηνών, επιλέγοντας την ειδική περίπτωση, εντός των παρακάτω προθεσμιών:

    Περισσότερα

  •  ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ COVID 19 στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

    ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ COVID 19 στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

    Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι άνοιξε η πλατφόρμα συμμετοχής για τους πολίτες προκειμένου να υποβάλλονται σε δωρεάν τεστ κορωνοϊού στο  https://testing.gov.gr/#/ ,όπου συμπληρώνοντας τη φόρμα ο πολίτης μπορεί να δηλώσει ότι επιθυμεί να υποβληθεί σε τεστΣτη συνέχεια, τυχαία και με βάση τη διαθεσιμότητα γίνεται η επιλογή των πολιτών που επιθυμούν να κάνουν δωρεάν τεστ για κορωνοϊό. Εφόσον κάποιος δημότης κληρωθεί θα λάβει ένα μοναδικό κωδικό με SMS το οποίο θα πρέπει να επιδείξει στο υγειονομικό προσωπικό την ώρα του ραντεβού και στο συγκεκριμένο κέντρο εξέτασης.

    Περισσότερα

0
0
0
s2smodern

Καλοκαιρινή βραδιά, φεγγαράδα, νησιωτικό περιβάλλον, χαμόγελα και έρωτας με... ονομασία προέλευσης ανάμεσα σε κορυφαίας ποιότητας προϊόντα. 

Η γευστική αυτή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Σάμου το Σάββατο 17 Αυγούστου 2019, στα πλαίσια του, συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προγράμματος Mediterranean Cheese and Wines, στόχος του οποίου είναι η παρουσίαση και η προώθηση Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. προϊόντων σε Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία. Στο... «ραντεβού», τις εντυπώσεις έκλεψαν η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, τα πολυβραβευμένα διεθνώς Π.Ο.Π. κρασιά του Ενιαίου Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της Σάμου και τα ιταλικά κρασιά της Enoteca Regionale Emilia Romagna.

IMG 3402

Πλάι στα περίπτερα που είχαν στηθεί για τις ανάγκες της εκδήλωσης στην παραλιακή λεωφόρο της Σάμου, σε μία εξέδρα ειδικά διαμορφωμένη για την περίσταση, οι εκπρόσωποι του Ε.Ο.Σ. Σάμου και της  Ε.Α.Σ. Νάξου ενημέρωσαν το πολυπληθές κοινό και τους επίσημους προσκεκλημένους για την ιστορική και κοινωνικοοικονομική συνέχεια αλλά και τη διαχρονική αξία των κορυφαίων προϊόντων από τους δύο ελληνικούς, νησιωτικούς συνεταιρισμούς.

Κατόπιν, ο διακεκριμένος Έλληνας οινολόγος, Άρης Σκλαβενίτης παρουσίασε τους Π.Ο.Π. οίνους του ΕΟΣ Σάμου: Samos Grand Cru, Samos Vin Doux, Samos Anthemis και Samos Nectar, ενώ ο Σαμιώτης executive chef, Βαγγέλης Μπιλιμπάς εξέπληξε τους παρευρισκόμενους παρουσιάζοντας μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες με πρωταγωνίστρια τη γραβιέρα, προϊόν Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου. 

cheese1

Μεταξύ των πιάτων που εντυπωσίασαν, τόσο με την αισθητική τους προσέγγιση όσο και με τους αρμονικούς γευστικούς συνδυασμούς είναι η μπαλοτίνα από κοτόπουλο sous vide με ντίξελ άγριων μανιταριών, το πουρέ σελινόριζας με τζίντζερ και κρέμα γραβιέρας, το καρπάτσιο φιλέτου angus με αρωματισμένους κύβους γραβιέρας, παστό κρόκο αυγού, αγγουράκι κορνισόν και λάδι ρόκας, η τούρτα ψητού καρπουζιού με μους γραβιέρας και κράκερ δυόσμου, κ.ά. Αυτό που πραγματικά έδωσε μια άλλη διάσταση στην παρουσίαση ήταν οι επεξηγηματικές παρατηρήσεις του sommelier Άρη Σκλαβενίτη o οποίος συνέδεε τις γαστρονομικές εμπνεύσεις του Βαγγέλη Μπιλιμπά (φωτό) με τα κρασιά του Ε.Ο.Σ. Σάμου, δίνοντας παράλληλα τη δική του πρόταση για ένα εντυπωσιακό κοκτέιλ με κρασί Σάμου!

cheese6

cheese7

Μετά το cooking show ακολούθησε cheese and wine tasting στα περίπτερα της Ε.Α.Σ. Νάξου και του Ε.Ο.Σ Σάμου, ενώ προσφέρονταν στην οινογευστική δοκιμή και τα ιταλικά κρασιά της Enoteca Regionale Emilia Romagna.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Οικονομοτεχνική Ε.Π.Ε., φορέα υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε κοινό και προσκεκλημένους!

e-genius.gr ...intelligent web software