elenfrdeitrues
  • Καταγγελία εργαζομένων για τον covid 19 : Κράτος και Περιφέρεια να αναλάβουν τις ευθύνες τους

    Καταγγελία εργαζομένων για τον covid 19 : Κράτος και Περιφέρεια να αναλάβουν τις ευθύνες τους

    Να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας τόσο των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες όσο και των πολιτών που προσέρχονται σε αυτές, ζητά με επιστολή του ο Σύλλογος περιφερειακών υπαλλήλων Σάμου και Ικαρίας, με αφορμή το επιβεβαιωμένο κρούσμα covid 19 σε υπάλληλο της Π.Ε. Σάμου. Αναλυτικά: 

    Περισσότερα

  • Διεθνούς φήμης χορευτές και χορεύτριες στα σεμινάρια του Samos School of Dance

    Διεθνούς φήμης χορευτές και χορεύτριες στα σεμινάρια του Samos School of Dance

    H Σχολή Χορού Samos School of Dance διοργανώνει Live Virtual Master Class Series. Μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές/τριες της σχολής να μαθητεύσουν με ένα γκρουπ καθηγητών/τριών χορού διεθνούς φήμης. Carlos Lopez, Raphael Boumaila, Edward R. Truitt, Meg Brooker, Lori Belilove, Heather Alaine and Keena Smith στο Live Virtual Master Class Series. Δείτε Βίντεο.

    Περισσότερα

  • FROZE  COCKTAIL ME ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ

    FROZE COCKTAIL ME ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ

    Η νέα πρόταση του Συνεταιρισμού Σάμου για «ΤΟ» cocktail του καλοκαιριού!

    Το όνομά του και μόνο, αναδεύει τις καλοκαιρινές μας προσμονές...

    Το χρώμα του, φραουλένιο και απαλοκόκκινο, χαϊδεύει τα μάτια...

    Κάθε του γουλιά, έχει γεύση από καλοκαίρι, ξενοιασιά, κέφι, χαμόγελα...

     

    Frosé: Ήρθε, για να μείνει! 

    SELANA 1

    Ροζέ ημίξηρο κρασί «Selana»*,Vin de  liqueur παλαιωμένο «Samos Anthemis»**,φράουλες, γρεναδίνη και πάγος... Ο συνδυασμός της φράουλας και του «vin de liqueur»  με το ροζέ κρασί, δίνουν μια ολόδροση και απολαυστική, γεύση από καλοκαίρι!

    Περισσότερα

0
0
0
s2smodern

Καλοκαιρινή βραδιά, φεγγαράδα, νησιωτικό περιβάλλον, χαμόγελα και έρωτας με... ονομασία προέλευσης ανάμεσα σε κορυφαίας ποιότητας προϊόντα. 

Η γευστική αυτή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Σάμου το Σάββατο 17 Αυγούστου 2019, στα πλαίσια του, συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προγράμματος Mediterranean Cheese and Wines, στόχος του οποίου είναι η παρουσίαση και η προώθηση Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. προϊόντων σε Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία. Στο... «ραντεβού», τις εντυπώσεις έκλεψαν η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, τα πολυβραβευμένα διεθνώς Π.Ο.Π. κρασιά του Ενιαίου Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της Σάμου και τα ιταλικά κρασιά της Enoteca Regionale Emilia Romagna.

IMG 3402

Πλάι στα περίπτερα που είχαν στηθεί για τις ανάγκες της εκδήλωσης στην παραλιακή λεωφόρο της Σάμου, σε μία εξέδρα ειδικά διαμορφωμένη για την περίσταση, οι εκπρόσωποι του Ε.Ο.Σ. Σάμου και της  Ε.Α.Σ. Νάξου ενημέρωσαν το πολυπληθές κοινό και τους επίσημους προσκεκλημένους για την ιστορική και κοινωνικοοικονομική συνέχεια αλλά και τη διαχρονική αξία των κορυφαίων προϊόντων από τους δύο ελληνικούς, νησιωτικούς συνεταιρισμούς.

Κατόπιν, ο διακεκριμένος Έλληνας οινολόγος, Άρης Σκλαβενίτης παρουσίασε τους Π.Ο.Π. οίνους του ΕΟΣ Σάμου: Samos Grand Cru, Samos Vin Doux, Samos Anthemis και Samos Nectar, ενώ ο Σαμιώτης executive chef, Βαγγέλης Μπιλιμπάς εξέπληξε τους παρευρισκόμενους παρουσιάζοντας μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες με πρωταγωνίστρια τη γραβιέρα, προϊόν Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου. 

cheese1

Μεταξύ των πιάτων που εντυπωσίασαν, τόσο με την αισθητική τους προσέγγιση όσο και με τους αρμονικούς γευστικούς συνδυασμούς είναι η μπαλοτίνα από κοτόπουλο sous vide με ντίξελ άγριων μανιταριών, το πουρέ σελινόριζας με τζίντζερ και κρέμα γραβιέρας, το καρπάτσιο φιλέτου angus με αρωματισμένους κύβους γραβιέρας, παστό κρόκο αυγού, αγγουράκι κορνισόν και λάδι ρόκας, η τούρτα ψητού καρπουζιού με μους γραβιέρας και κράκερ δυόσμου, κ.ά. Αυτό που πραγματικά έδωσε μια άλλη διάσταση στην παρουσίαση ήταν οι επεξηγηματικές παρατηρήσεις του sommelier Άρη Σκλαβενίτη o οποίος συνέδεε τις γαστρονομικές εμπνεύσεις του Βαγγέλη Μπιλιμπά (φωτό) με τα κρασιά του Ε.Ο.Σ. Σάμου, δίνοντας παράλληλα τη δική του πρόταση για ένα εντυπωσιακό κοκτέιλ με κρασί Σάμου!

cheese6

cheese7

Μετά το cooking show ακολούθησε cheese and wine tasting στα περίπτερα της Ε.Α.Σ. Νάξου και του Ε.Ο.Σ Σάμου, ενώ προσφέρονταν στην οινογευστική δοκιμή και τα ιταλικά κρασιά της Enoteca Regionale Emilia Romagna.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Οικονομοτεχνική Ε.Π.Ε., φορέα υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε κοινό και προσκεκλημένους!

e-genius.gr ...intelligent web software