elenfrdeitrues
 • Σάμος - Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θα έχει κυρώσεις αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της»

  Σάμος - Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θα έχει κυρώσεις αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της»

  Το θέμα της μεταχείρισης των προσφύγων από την Τουρκία έθιξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής του στη Σάμο, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις εορτασμού της 107ης επετείου της ένωσης του νησιού με την Μητέρα Ελλάδα.

  «Η Τουρκία οφείλει να συμπεριφέρεται στους Πρόσφυγες υπό όρους Ανθρωπισμού και πλήρους σεβασμού των κατά το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο δικαιωμάτων τους, τηρώντας στο ακέραιο και τις δεσμεύσεις που έχει εν προκειμένω αναλάβει έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

  Μάλιστα, σημείωσε ότι «Η ως σήμερα συμπεριφορά της έναντι των Προσφύγων, η οποία βρίσκεται στον αντίποδα των υποχρεώσεών της, δεν πρόκειται να μείνει χωρίς κυρώσεις, πέραν δε τούτου υπονομεύει το κύρος της διεθνώς».

  Περισσότερα

 • ''Ανοίγει'' η Κινεζική αγορά για το Σαμιώτικο κρασί

  ''Ανοίγει'' η Κινεζική αγορά για το Σαμιώτικο κρασί

  Μέρος της ιστορικης, εμπορικής, συμφωνίας Ε.Ε. και Κίνας γίνεται το κρασί της Σάμου αφού πλέον είναι ένα από τα 100 ευρωπαίκά προίόντα με Προστασία Ονομασίας Προέλευσης και υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις μπορεί να ''εκτινάξει'' το μοναδικό αυτό μας προϊόν στην μεγάλη ασιατική αγορά.

  Περισσότερα

 • Υπέροχη Σάμος! Κακοπέρατο

  Υπέροχη Σάμος! Κακοπέρατο

  Η Σάμος είναι από τα λίγα ορεινά νησιά της χώρας μας, με πλούσια βλάστηση και εκπληκτικής ομορφιάς τοπία. Δείτε στο video του samostimes.gr το υπέροχο ''Κακοπέρατο''.

  Περισσότερα

0
0
0
s2smodern

Στηριζόμενοι στο καλό όνομα που μπορεί να έχει ένας γιατρός, ειδικά σε μια μικρή κοινωνία, απατεώνες βρήκαν τον τρόπο να κερδίζουν λεφτά εξαπατώντας επιχειρηματίες στη Σάμο. Συγκεκριμένα:

Άγνωστος τηλεφωνεί σε εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων και προσποιούμενος ότι είναι  γνωστός καρδιολόγος της Σάμου, ζητά ένα αυτοκίνητο για δικό του πρόσωπο το οποίο όμως θα το πληρώσει ο ίδιος. Μάλιστα προσπαθεί η κράτηση αυτή να γίνει κοντά στο Σαββατοκύριακο όπου οι τράπεζες είναι κλειστές.

Αφού γίνει η κράτηση και υποτίθεται ότι έχει βάλει τα χρήματα στον λογαριασμό της εταιρείας, στη συνέχεια καλεί την εταιρεία λέγοντας τους ότι έχει κάνει λάθος κατάθεση και ζητά να του επιστραφούν τα χρήματα της διαφοράς. Αν για παράδειγμα το ποσό ήταν 200 (διακόσια) ευρώ, ισχυρίζονταν ότι έβαλε 2000 και ζήταγε 1.800 πίσω.  Για να γίνει πιστευτός μάλιστα ο απατεώνας στέλνει με email μια πλαστή απόδειξη κατάθεσης. Οι ιδιοκτήτες βεβαια δεν βλέπουν τα χρήματα στον λογαριασμό τους αλλά ο απατεώνας συνήθως επιμένει ότι ''θα τα δείτε την Δευτέρα''.

Οι πιο ... υποψιασμένοι από τους επαγγελματίες αντιλαμβάνονται οτι προκειται για απάτη και ενημερώνουν την Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου, κάποιοι απο αυτούς επικοινωνούν και με τον ίδιο τον ... πραγματικό γιατρό.

Άλλοι όμως την πατάνε και επιστρέφουν λεφτά σε λογαρισμό που τους δίνεται από τον απατεώνα.

Ο γιατρός, του οποιου το όνομα χρησιμοποιούν, έχει καταθέσει μήνυση στις αρχές αν και μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει συλλήψεις. Η αστυνομία έχει στην διάθεση της τραπεζικό λογαριασμό και αριθμό κινητού τηλεφώνου τα οποία φαίνεται να έχουν χρησιμοποιηθεί από τον δράστη. 

e-genius.gr ...intelligent web software